Η αλήθεια για ...τρία πέναλτι σε ματς του Ολυμπιακού

Από τη Σεβίλλη, στη Ξάνθη και στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τρία πέναλτι ίδια με διαφορετική αντιμετώπιση.

Η αλήθεια για ...τρία πέναλτι σε ματς του Ολυμπιακού

Ο Μπενουά Μπαστιέν χωρίς δισταγμό καταλόγισε στο 80’ το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κώστας Φορτούνης. Μία φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά της Μίλαν και με τον Ρέινα να κάνει χαρακτηριστική κίνηση στον Γάλλο ρέφερι πως σφύριξε λόγω έδρας.

Οι «ροσονέρι» φωνάζουν για τη φάση, αλλά ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε διάστημα περίπου 20 ημερών πρωταγωνιστής σε τρεις παρόμοιες φάσεις. Η ιστορία ξεκινάει στις 29 Νοεμβρίου και στο εκτός έδρας ματς με τη Μπέτις. Ο Σισέ αγκαλιάζει τον Λεόν και οι «βερδιμπλάνκος» πήραν πέναλτι. Εκείνο το είχε πιάσει ο Ζοσέ Σα και είχε κρατήσει το μηδέν.

Τότε στο μεγάλο λιμάνι δεν είχαν να πουν το παραμικρό, αφού ήταν μία ξεκάθαρη η παράβαση του Σενεγαλέζου. Την περασμένη Κυριακή ο Τοροσίδης βρίσκεται στη θέση του… Λεόν, με τον Κασάδο να τον τραβάει από τη φανέλα και να μην τον αφήνει να διεκδικήσει τη φάση. Ο Τζήλος δεν καταλόγισε την παράβαση για τον Ολυμπιακό με το ματς στη Ξάνθη να είναι στο 0-0 σε εκείνο το σημείο.

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε μία ίδια φάση με πρωταγωνιστή πάλι τον Τοροσίδη. Ο Αμπάτε τον αγκάλιασε και ο Μπενουά Μπαστιέν έδειξε την άσπρη βούλα. Όσο κι αν φωνάζουν οι «ροσονέρι» ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τη Μίλαν είχε κάνει το ίδιο ακριβώς πέναλτι με τον Σισέ και το είχε πληρώσει τότε. Πρόκειται για τρεις ίδιες παραβάσεις που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πρωταγωνιστές και είδαν τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης σε Ελλάδα και Ευρώπη.