Ανατροπή με διαιτητική…κανονιά η Άρσεναλ (3-1)!

Με δεύτερη νίκη και συνολικό σκορ 5-1 πέρασε στην 8αδα του Εuropa League η Άρσεναλ την Μίλαν: μετά το 2-0 στο Μιλάνο επικράτησε, μ’ ανατροπή, 3-1, στο Λονδίνο, αλλά η πρόκριση μόνο εύκολη δεν ήταν για τους «κανονιέρηδες».

Ανατροπή με διαιτητική…κανονιά η Άρσεναλ (3-1)!

Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη είχε την πρώτη ευκαιρία η Μίλαν αλλά ο Αντρέ Σίλβα βρήκε εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Οι γηπεδούχοι 11 λεπτά μετά έχασαν με, μυικό, τραυματισμό τον Κοσιελνί και στο 35’ ο Τσαλχάνογλου με τρομερό δεξί, διαγώνιο, βολέ από 30 μέτρα νίκησε τον Οσπίνα! Η Μίλαν ήταν ένα γκολ, πια, μακριά από την πρόκριση αλλά 3 λεπτά μετά μια αδιανόητη απόφαση του διαιτητή Έρικσεν επανέφερε την προτέρα κατάσταση: σε επαφή του Ροντρίγκες και θεατρινίστικο πέσιμο του Γουέλμπεκ καταλογίστηκε πέναλτι που ο παίκτης ο οποίος το κέρδισε εκτέλεσε εύστοχα. Ως το ημίχρονο, μ’ αναπτερωμένο ηθικό, οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Μχιταργιάν δεν βρήκε στόχο σε κεφαλιά – ψαράκι, ενώ ο Ντοναρούμα απέκρουσε εντυπωσιακά, συρτή, βολίδα του Γουίλσιρ. Στην επανάληψη ο Κουτρόνε είχε την ευκαιρία να ξαναβάλει την Μίλαν μπροστά στο σκορ, αλλά την απώλεσε και στο 71’ η Άρσεναλ τελείωσε το ματς: μακρινό σουτ του Τζάκα, απέκρουσε ο Ντοναρούμα αλλά η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα, καταλήγοντας στην άλλη του γωνία! Ο νεαρός κίπερ απέκρουσε κι εξ επαφής κεφαλιά του Ράμσεϊ, αλλά το «ριμπάουντ» πήρε ο Γουέλμπεκ με το κεφάλι νίκησε τον πεσμένο τερματοφύλακα για το τελικό 3-1 (86’).

Διαιτητής: Έρικσον (Σουηδία). Θεατές: 54.000.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (λ.τρ. 11’ Τσέϊμπερς) Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Οζίλ (79’ Κολάσινατς), Γουίλσιρ, Μχιταργιάν (69’ Ελνένι), Γουέλμπεκ.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Μπορίνι, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Σούσο, Κεσί (79’ Λοκατέλι), Μοντολίβο, Τσαλχάνογλου (70’ Μποναβεντούρα), Κουτρόνε (67’ Κάλινιτς), Αντρέ Σίλβα.