Τα τρία «ερυθρόλευκα» ταξίδια – Πως θα πας, πόσο θα πληρώσεις και τι πρέπει να δεις

Πόσο θα κοστίσει σε έναν φίλο του Ολυμπιακού να μεταβεί σε Μιλάνο, Σεβίλλη και Ντούντελανζ για τα ματς του Europa League

Τα τρία «ερυθρόλευκα» ταξίδια – Πως θα πας, πόσο θα πληρώσεις και τι πρέπει να δεις

Τρία ακόμα Ευρωπαϊκά ταξίδια για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για το Europa League. Κατά σειρά Μιλάνο, Ντούντελανζ και Σεβίλλη. Αν αποφασίσετε να μην επιλέξετε μια από τις εκδρομές που οργανώνουν σε αυτές τις περιπτώσεις συγκεκριμένα ταξιδιωτικά γραφεία, τότε θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα και σίγουρα θα βρείτε σχετικά φτηνές πτήσεις. Διαβάστε πως και σε πόση ώρα θα πάτε στις πόλεις που θα παίξει ο Ολυμπιακός, πόσο θα σας κοστίσει το αεροπορικό εισιτήριο -σύμφωνα με τις τιμές που υπάρχουν σήμερα στο διαδίκτυο- πως και με ποιο κόστος θα μεταβείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο και φυσικά τι θα πρέπει να δείτε στην πόλη που θα βρεθείτε.

Αρχή στο Μιλάνο

Η αρχή θα γίνει στο Μιλάνο στις 4 Οκτωβρίου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν. Η πτήση Αθήνα - Μιλάνο διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά και σήμερα βρίσκει κάποιος εισιτήριο μετ' επιστροφής με περίπου 250 ευρώ. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για τη μετάβαση από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Με τρένο σε περίπου 37 λεπτά (τιμή εισ. 14 ευρώ) και ταξί σε 50 λεπτά με κόστος 85-110 ευρώ.

Στο Μιλάνο έχετε πολλά να δείτε. Σίγουρα της Piazza del Duomo, την πλατεία με τον περίφημο καθεδρικό ναό της, γοτθικού ρυθμού, που άρχισε να χτίζεται το 1386 και τελείωσε το 19ο αιώνα. Εκεί βρίσκεται και η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄, Ιστορική Στοά Μαγαζιών. Πρόκειται για ιστορικό πενταώροφο κτίριο, ένα σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού που κατασκευάστηκε την περίοδο 1865-1877. Επίσης, τη Σκάλα του Μιλάνου που για χρόνια υπήρξε το σημείο αναφοράς της πολιτιστικής και κοινωνικής ελίτ της πόλης. Τον ιερό ναό Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε, διάσημο για την τοιχογραφία «Ο Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Και φυσικά τις βιτρίνες που στο Μιλάνο είναι αξιοθέατο. Ακόμα πιο αξιοθέατα όμως είναι τα ατελιέ των σχεδιαστών, στο Quadrilatero d' Oro, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα στη Via Monte Napoleone και στη Via Sant' Andrea.

Συνέχεια στο Λουξεμβούργο

Δεύτερος προορισμός, στις 25 Οκτωβρίου το άσημο Ντούντελανζ στις 28 Οκτωβρίου. Η πτήση για το Λουξεμβούργο -στην συγκεκριμένη πόλη θα γίνει το ματς- κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 200 ευρώ μετ' επιστροφής. Αν βρείτε απευθείας πτήση θα χρειαστείτε περίπου τρεις ώρες. Με μια στάση, ο χρόνος διπλασιάζεται στην καλύτερη περίπτωση. Από το αεροδρόμιο, στην πόλη η απόσταση είναι 24,3 χιλιόμετρα και αν επιλέξετε το λεωφορείο 16 θα φτάσετε σε περίπου 8 λεπτά έχοντας πληρώσει 2 ευρώ ή με το 207, το λεγόμενο κυκλικό οπότε θα φτάσετε σε περίπου 27 λεπτά έχοντας πληρώσει εισιτήριο 5 ευρώ. Με ταξί, το οποίο είναι αρκετά ακριβό στο Λουξεμβούργο θα διανύσετε την ίδια απόσταση σε μόλις 17 λεπτά αλλά θα έχετε πληρώσει τουλάχιστον 70-90 ευρώ.

Εδώ δεν έχετε πολλά να δείτε. Στο Μπούντερσμπεργκ, που περιλαμβάνεται στο Ντούντελανζ θα επισκεφθείτε τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου. Ξεχωρίζει ακόμα ο ραδιοφωνικός πύργος Dudelange, ουσιαστικά ένας πομπός ραδιοφώνου και τηλεόρασης που σήμερα είναι ο χώρος του εθνικού κέντρου οπτικοακουστικών μέσων, ενός πολιτιστικού ινστιτούτου που ιδρύθηκε το 1989 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ώρα της Σεβίλλης

Τρίτος προορισμός, η Σεβίλλη στις 29 Νοεμβρίου για τον αγώνα με τη Ρεάλ Μπέτις. Η πτήση Αθήνα - Σεβίλλη μέσω Βαρκελώνης διαρκεί 5 ώρες και 40 λεπτά και το κόστος είναι σήμερα 230 ευρώ μετ' επιστροφής. Για να βρεθείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Ανδαλουσίας, κοντά στο γήπεδο μάλιστα, θα διανύσετε περίπου 14 χιλιόμετρα. Οι τρόποι είναι δυο. Με λεωφορείο σε περίπου 35 λεπτά και τιμή εισιτηρίου 3-6 ευρώ ή με ταξί σε 12 λεπτά και κόστος 25-31 ευρώ. Αν πάλι θέλετε να μείνετε στο κέντρο της Σεβίλλης, θα φτάσετε με λεωφορείο σε 28 λεπτά και τιμή εισιτηρίου 1-4 ευρώ ή με ταξί σε 16 λεπτά και κόστος περίπου 25 ευρώ.

Στη Σεβίλλη θα δείτε τον Καθεδρικό της Παναγίας της Επισκόπης (ισπανικά: Catedral de Santa María de la Sede). Είναι ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός στο κόσμο και συνολικά τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία. Επίσης, είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός στο κόσμο, καθώς οι δύο μεγαλύτερες εκκλησίες, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η βασιλική της Παναγίας της Απαρεκίπα, δεν είναι έδρες επισκόπων. Η κατασκευή του ναού άρχισε το 1401. Ο ναός, όταν ολοκληρώθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα, αντικατέστησε την Αγία Σοφία ως ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός, ένα τίτλο τον οποίο ο βυζαντινός ναός κατείχε για σχεδόν χίλια χρόνια. Ο καθεδρικός είναι ο τόπος ταφής του Χριστόφορου Κολόμβου.

Το ανάκτορο Αλκαθάρ πρέπει να είναι ο επόμενος σταθμός σας. Περιπλανηθείτε στις απέραντες πολυτελείς αίθουσες του παλατιού, στις αυλές και στους κατάφυτους κήπους με τις λιμνούλες και τα περιστύλια, ανάμεσα σε φοίνικες και πορτοκαλιές.

Λίγο έξω από τον καθεδρικό και το Αλκαθάρ θα συναντήσετε τη συνοικία Σάντα Κρουθ, την παλιά εβραϊκή γειτονιά με πλατείες με σκαλιστές βρύσες, σφυρήλατα φανάρια και εσωτερικές αυλές (πάτιος). Η Σεβίλλη διακρίνεται για τα μεγάλα και πολλά πάρκα της, με χαρακτηριστικό αυτό της Μαρίας Λουίζας δίπλα στην Πλάθα ντ' Εσπάνια, με τα ασπρογάλαζα κεραμικά πλακάκια – αντιπροσωπευτικά της ανδαλουσιανής τέχνης. Ο Χρυσός Πύργος είναι από τα πιο γνωστά σημεία της Σεβίλλης, στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ. Χτίστηκε το 1220 και είναι δωδεκάγωνος. Η περίοδος των ταυρομαχιών διαρκεί από τα τέλη Απριλίου ως τον Οκτώβριο. Έστω όμως και αν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιον αγώνα, αξίζει να επισκεφθείτε τους χώρους της αρένας Πλάθα ντε Τόρος Ρεάλ Μαεστράνθα για να θαυμάσετε την μπαρόκ αρχιτεκτονική, τον ανάγλυφο διάκοσμο σε ώχρα και κόκκινο, τη μεγάλη συλλογή από κοστούμια και τα πορτρέτα μεγάλων ταυρομάχων.

Μην παραλείψετε την Ισλα ντε λα Καρτούχα, την περιοχή με το θεματικό Πάρκο των Τεχνών και των Επιστημών που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ΕΧPO 1992, όπου μπορείτε να γνωρίσετε ολόκληρη την ιστορία της Ανδαλουσίας.