Κορμπεράν: «Είμαστε έτοιμοι, "τελικός" με Σλόβαν»

Οι δηλώσεις του Κάρλος Κορμπεράν στη συνέντευξή Τύπου του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Κορμπεράν: «Είμαστε έτοιμοι, "τελικός" με Σλόβαν»

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν «τελικό» με τη Σλόβαν Μπρατσιλάβας για την πρόκριση στα play off του Europa League. Ο Κάρλος Κορμπεράν στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με τους Σλοβάκους δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για τον «τελικό».

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κάρλος Κορμπεράν:

Τι διαφορετικό θα ετοιμάσετε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και ποιο είναι το πλάνο της πρόκρισης;

Το πλάνο μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους παίκτες στις καλύτερες θέσεις. Να παρουσιάσουμε την πιο ανταγωνιστική ομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση. Να είμαστε καλή στην επίθεση και στην άμυνα και να αναπτύξουμε τα δυνατά στοιχεία μας βελτιωμένα στο παιχνίδι.

Ο κ. Βάις είχε πει μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ισχυρότερος γιατί θα επιστρέψουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα…

Προφανώς ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έλειπαν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά θα είναι διαθέσιμοι γι’ αύριο. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα βήμα για να είμαστε βελτιωμένοι. Χρειάζεται όλοι όσοι είμαστε εδώ να είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και αυτό θα είναι ο οδηγός μας για να είμαστε καλύτεροι. Νομίζω ότι ακόμα κι αν έπρεπε να παίξουν οι ίδιοι παίκτες αυτό δεν θα μας έκανε αδύναμους, αλλά το αντίθετο.

Τι σας έχει εντυπωσιάσει από τη Σλόβαν;

Αντιμετωπίζει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως αντιμετωπίζει το πρωτάθλημα της. Αύριο πρόκειται για έναν τελικό και για τις δύο ομάδες γιατί κρίνεται η πορεία μας στη διοργάνωση. Ο συναισθηματικός παράγοντας θα είναι το πιο σημαντικό από την τακτική και για τους δύο αντιπάλους.

Αποτελεί οδηγό για την ομάδα σας ο τρόπος που τελειώσατε το προηγούμενο παιχνίδι;

Κατά ένα τρόπο ναι και κατά ένα τρόπο όχι. Έκανα πολύ σαφή ανάλυση των τελευταίων λεπτών του προηγούμενου αγώνα και είδαμε ότι η ομάδα τα έδωσε όλα για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Η αλήθεια είναι ότι επειδή ανοιχτήκαμε πολύ αφήσαμε στον αντίπαλο τον χώρο και χάρη στον Βατσλίκ δεν δεχτήκαμε κάποιο γκολ. Δεν πρέπει να επηρεάζεται η ισορροπία μας στην άμυνα. Αυτό δεν χρειάζεται.

Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα πως έχει ζήσει τους ποδοσφαιριστές στον Ρέντη, καταλαβαίνει ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι να παίξουν αυτόν τον τελικό;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απάντηση που έδωσε η ομάδα μου στο προηγούμενο παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είδα την ομάδα μου να αντιδράει ενώ είχε δεχτεί ένα γκολ. Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει στο προηγούμενο παιχνίδι όταν είχε δεχτεί το γκολ. Έλειπε αυτή η παράμετρος. Όπως είπα πριν ενώ είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά μας μετά το γκολ. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει χωρίς να έχουμε ρισκάρει στην άμυνα και να έχουμε δώσει στον αντίπαλο την ευκαιρία να κάνει κάποια επίθεση. Είναι δική μου η ευθύνη να οργανώσω καλά το ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί χωρίς να δεχτούμε ευκαιρία από τον αντίπαλο.

Τα προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσει στο αυριανό παιχνίδι πόσο επηρεάζουν την τακτική σας στο αυριανό ματς;

Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο για το παιχνίδι που παίζουμε αύριο. Σαν προπονητής ζω πάντα πολύ δυνατά και προσπαθώ να ενισχύω τα καλά που έχει η ομάδα. Ο στόχος μου είναι να οδηγήσω τον Ολυμπιακό στα καλύτερα μέρη που μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη όσο θα βρίσκομαι στον πάγκο του. Στη ζωή δεν χρειάζονται μόνο προσδοκίες. Όταν έχεις προσδοκίες πρέπει να προετοιμάζεσαι καλά και αύριο πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είμαι μία ομάδα θαρραλέα που ξέρει να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.