Γερμανοί εναντίον Βρετανών στα ημιτελικά του Europa League

Η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Άιντραχτ και η Λειψία τη Ρέιντζερς στους πρώτους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ 

Γερμανοί εναντίον Βρετανών στα ημιτελικά του Europa League

Η παραδοσιακή κόντρα Γερμανών και Βρετανών που και στο ποδόσφαιρο βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί θα λάβει χώρα στους σημερινούς πρώτους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ. Τέσσερις ομάδες που δεν λογίζονταν στα αρχικά φαβορί για να φτάσουν τόσο μακριά στη διοργάνωση βρήκαν τον τρόπο να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια στον δρόμο τους και πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους σε διπλές αναμετρήσεις, με έπαθλο τα δύο εισιτήρια για τον τελικό της Σεβίλλης.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Χωρίς στόπερ

Η Γουέστ Χαμ δίνει τη μάχη σε διπλό ταμπλό. Προέρχεται από δραματική ήττα με 1-0 στο ντέρμπι του Λονδίνου από την Τσέλσι και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης σε σχέση με την παρουσία της στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο Γιουρόπα Λιγκ αγωνιζόμενη με λιγότερο άγχος και αξιοποιώντας την έδρα όπου μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε πέντε αγώνες θα επιδιώξει να βάλει βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον κόουτς Ντέιβιντ Μόγες εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας όπου είναι δεδομένη η απουσία του Ζούμα, ενώ πολύ δύσκολα θα προλάβει και ο έτερος στόπερ Ντιόπ που επίσης προέρχεται από τραυματισμό. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Λιόν με ισοπαλία 1-1 εντός έδρας και νίκη 3-0 εκτός έδρας

Η… διέξοδος

Η Άιντραχτ έχει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στο πρωτάθλημα, όπου έπειτα από το ισόπαλο 2-2 με τη Χοφενχάιμ τέθηκε και μαθηματικά εκτός στόχου από τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το μόνο που έχει μείνει στην ομάδα από τη Φρανκφούρτη είναι να φτάσει ως το τέλος στη διοργάνωση, να κατακτήσει την κούπα και παράλληλα το δικαίωμα να παίξει και του χρόνου στην Ευρώπη ως κάτοχος.

Οι παίκτες του Όλιβερ Γκλάσνερ είναι αήττητοι στη διοργάνωση καθώς σε δέκα ματς φέτος μετρούν πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες. Απώλεια από το κέντρο της άμυνας λόγω τιμωρίας ο αναντικατάστατος Εντικά, ενώ και από τη μεσαία γραμμή θα λείψει για τον ίδιο λόγο ο Γιάκιτς . Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με ισοπαλία 1-1 εντός έδρας και νίκη 3-2 εκτός έδρας.

ΛΕΙΨΙΑ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

Αποδεκατισμένη

Η Λειψία προέρχεται από οδυνηρή εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από την Ουνιόν Βερολίνου που θέτει εν αμφιβόλω την παρουσία της στην πρώτη τετράδα της κατάταξης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ηττηθεί στους τέσσερις αγώνες που έδωσε φέτος μετρώντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες

Ο κόουτς Ντομένικο Τεντέσκο αναζητά λύσεις στα μετόπισθεν καθώς είναι τιμωρημένοι οι βασικοί στόπερ Ορμπάν και Σιμακάν και λόγω κορονοϊού αμφίβολος ο μπακ Κλόστερμαν που έχασε προπονήσεις και μόλις ανάρρωσε. Τιμωρημένος είναι ο κεντρικός μέσος Καμπλ και τραυματίας ο μεσοεπιθετικός Χαϊνταρά. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Αταλάντα με ισοπαλία 1-1 εντός έδρας και νίκη 2-0 εκτός έδρας.

«Μπάζει» στην άμυνα

Η Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα Σκωτίας παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση πίσω από την «αιώνια» αντίπαλο Σέλτικ και ενώ ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή, την Πρωτομαγιά. Για την ώρα προέχει η μεγάλη μάχη στη Γερμανία, την οποία αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση στη Γλασκώβη. Η ομάδα του Τζοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ δεν έχει κρατήσει το μηδέν αμυντικά εκτός έδρας σε έξι αγώνες από τους οποίους έχει νικήσει σε μόλις έναν στη διοργάνωση.

Τέλος για το υπόλοιπο της σεζόν ο κεντρικός αμυντικός Χελάντερ, ο οποίος προστίθεται στη λίστα των απόντων όπου βρίσκονται ακόμα οι μεσοεπιθετικοί Μορέλος και Χάτζι. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Μπράγκα με ήττα 1-0 εκτός έδρας και νίκη 3-1 εντός έδρας.