Europa League: Ο δρόμος του Ολυμπιακού ως τον τελικό!

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Europa League στη Νιόν και ο Ολυμπιακός έμαθε τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρει στον δρόμο του, αν προκριθεί κόντρα στη Γουλβς.

Europa League: Ο δρόμος του Ολυμπιακού ως τον τελικό!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (10/7, 14:00) στη Νιόν της Ελβετίας διεξήχθη η κλήρωση για το Final 8 του Europa League και τα πιθανά ζευγάρια που θα προκύψουν στα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ζευγάρι Ολυμπιακός - Γουλβς κληρώθηκε με αυτό της Σεβίλλης - Ρόμα για τη φάση των «8». Επομένως η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς θα βρει στον δρόμο της, εφόσον προκριθεί φυσικά κόντρα στη Γουλβς, μία εκ των Σεβίλλης και Ρόμα, με καμία από τις δύο ομάδες να έχουν κάποιο πλεονέκτημα, καθώς δεν πρόλαβε να διεξαχθεί το πρώτο μεταξύ τους ματς πριν από τη διακοπή.

Στα ημιτελικά και εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίσουν την πορεία τους θα συναντήσουν ως τυπικά γηπεδούχοι μία εκ των ΛΑΣΚ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπασακσεχίρ και Κοπεγχάγης. Με δεδομένο ότι η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 0-5 της ΛΑΣΚ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, είναι ήδη στα προημιτελικά. Όσο για το άλλο ζευγάρι, η Μπασακσεχίρ διατηρεί ένα μικρό προβάρισμα, έχοντας νικήσει με 1-0 την Κοπεγχάγη στο πρώτο ματς.

Ο δρόμος για τον τελικό θα είναι δύσκολος, όμως αν οι Πειραιώτες κάνουν την υπέρβαση και δώσουν το «παρών» στις 21 Αυγούστου στο Stadion Koln στην Κολωνία θα αγωνιστούν ως τυπικά γηπεδούχοι, κάτι που βέβαια στην παρούσα φάση μικρή σημασία έχει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε πρώτη φάση θα κληθεί να προσπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Γουλβς στις 5 Αυγούστου στο «Μολινό».