FIFA: Διάψευση περί συμμετοχής της Ιταλίας στο Μουντιάλ μέσω… Ιράν

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο περί συμμετοχής της εθνικής Ιταλίας στα τελικά του Μουντιάλ 2022 και την αποβολή του Ιράν από τη διοργάνωση.

FIFA: Διάψευση περί συμμετοχής της Ιταλίας στο Μουντιάλ μέσω… Ιράν

Κατηγορηματικά διέψευσε η FIFA τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί αποβολής του Ιράν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να καλύψει η Ιταλία τη θέση στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Η «σκουάντρα ατζούρα» αποκλείστηκε από την διοργάνωση με την ήττα της (0-1) στο Παλέρμο από τη Βόρεια Μακεδονία στα ημιτελικά των πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης. Παρόλα αυτά όμως, είχε μία ελπίδα για να πάρει το «εισιτήριο» μέσω ενός ακραίου σεναρίου.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το Ιράν κινδύνευε με αποκλεισμό γιατί περίπου 2.000 Ιρανές, που είχαν αγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα Ιράν - Λίβανος, ήταν παρούσες στην περιοχή του γηπέδου Ιμάμ Ρέζα, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος.

Ο Μεχράντ Σεράντσι, μέλος της Ιρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έγραψε στο Twitter ότι υπάρχουν «ανησυχητικά νέα από τη FIFA σχετικά με την συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ».

Σε περίπτωση λοιπόν αποκλεισμού του Ιράν, η Ιταλία θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτή την κενή θέση μιας και είναι η χώρα που βρίσκεται πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Για το σχετικό θέμα που δημιουργήθηκε λοιπόν, μίλησε η Εβελίνα Κριστιίν, που είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, λέγοντας:

«Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA έκανε σύσκεψη την Τετάρτη στο Κατάρ και σήμερα είχαμε ένα νέο συνέδριο με όλες τις ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν. Ποτέ δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο να τους αποκλείσουμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακόμη κι αν γινόταν, μια ομάδα από την Ασία θα έπαιρνε τη θέση της. Ας βγάλουμε από το μυαλό μας την ιδέα της συμμετοχής της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι απίθανο και η λέξη που θα μπορούσε κατάλληλα να χρησιμοποιηθεί είναι η “ουτοπία”».