Premier League: Θρίαμβοι για Μαν. Σίτι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (highlights)

Με τον θρίαμβο της Μάντσεστερ Σίτι 4-0 επί της Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστική. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Θρίαμβοι για Μαν. Σίτι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ  (highlights)

Με μία εξαιρετική εμφάνιση, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ νίκησε με 3-1 την Τότεναμ την οποία και προσπέρασε στην βαθμολογία.

Για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο η συγκεκριμένη ήττα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... μαχαιριά, καθώς τα "σπιρούνια" έχασαν σημαντικό έδαφος στη μάχη για το Champions League.

Ο Μπεργκ στο 31' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Κέιν από το VAR για χέρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, για την Τότεναμ, η Σέφιλντ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με... δράστη τον Μουσέτ στο 69'. Ο Μακ Μπέρνι στο 84' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Σέφιλντ κάνοντας το 3-0, ενώ η Τότεναμ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 με τον Κέιν στο 90'.

Την Τετάρτη 1/7

Όλοι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δούλεψαν σ' αυτή την αγωνιστική ώστε να ελπίζει βάσιμα στην παρουσία της στο επόμενο Champions League μέσω του πρωταθλήματος της Premier League!

Καταρχάς η Έβερτον, που βρίσκεται στο μέσον της βαθμολογίας επικράτησε με 2-1 της τρίτης Λέστερ και σε συνδυασμό με τη νίκη της (5ης) Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ με 3-0 στο Μπράιτον (το βράδυ της Τρίτης) η απόσταση των «κόκκινων διαβόλων» από τις αλεπούδες μειώθηκε στους 3 πόντους.

Τα «ζαχαρωτά» του Αντσελότι προηγήθηκαν στο τέταρτο με δύο γκολ από τους Ριτσάρλισον και Σίγκουρτσον, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσανμε ένα τυχερό τέρμα του Ιχεανάτσο.

Δεύτερη σερί επιτυχία της ομάδας από το Λίβερπουλ (και 3 ματς αήττητη). Δύο ήττες για τις «αλεπούδες» που δεν κερδίζουν 4 αγώνες

Λίγο αργότερα ευχάριστα ήρθαν για τους «κόκκινους διαβόλους» αφού η Γουέστ Χαμ επικράτησε στο Λονδρέζικο ντέρμπι 3-2 της Τσέλσι κι έτσι η απόσταση από τους «μπλε» παρέμεινε στο -2!

Η ομάδα του Λάμπαρντ προηγήθηκε και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Γουίλιαν αφού έπεσε θύμα ανατροπής, αλλά στο 89' ο Γιαρμολένκο της κατάφερε και τρίτη...σφυριά!

Ήταν η πρώτη επιτυχία των «χάμερς» μετά τη διακοπή και 4 σερί ήττες, που «φρέναρε» την συμπολίτισσα των 3 νικών και του αήττητου 5 αγώνων.

Κατά τα λοιπά, Άρσεναλ και Νιούκαστλ πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησαν με 4-0 και 4-1, αντίστοιχα απέναντι στις Νόριτς και Μπόρνμουθ.

Για τους «κανονιέρηδες», που διατηρούν ευρωπαϊκές βλέψεις, ήταν η 3η σερί επιτυχία αυτή κόντρα στην ουραγό που μετρά ισάριθμες διαδοχικές ήττες.

Όσο για τις «καρακάξες» νικώντας την προτελευταία της βαθμολογίας (σ. 1π. σε 7 αγώνες) σώθηκαν ουσιαστικά παίρνοντας την πρώτη τους νίκη μετά από 2 αγωνιστικές.

Την Τρίτη 30/06

Για το αποτέλεσμα στο Μπράιτον μεταξύ των «γλάρων» και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέραμε παραπάνω.
Το 3-0 υπέρ της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που ήρθε με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες κι ένα του Γκρίνγουντ συνιστά δεύτερο διαδοχικό τρίποντο της κι ισάριθμα ματς των γηπεδούχων χωρίς επιτυχία.

Τη Δευτέρα 29/6

Με το διπλό της Μπέρνλι στο Λονδίνο επί της Κρίσταλ Πάλας κύλησε η αγωνιστική δράση της Δευτέρας για την 32η αγωνιστική της Premier League.

To τελικό 0-1 έγραψε στο 62ο λεπτό της συνάντησης ο Μπεν Μι, με το πρώτο γκολ που σημειώνει στην τρέχουσα σεζόν για την πρώην ευρωπαϊκή αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Την Κυριακή 28/6

Με δύο γκολ του Ινγκς και ένα του Γουόρντ-Πρόουζ η Σαουθάμπτον πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γουότφορντ την Κυριακή με 1-3, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Premier League.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων πέτυχε παίκτης των «Αγίων» και συγκεκριμένα ο Μπέντναρεκ με αυτογκόλ!

Το Σάββατο 27/6

Την τρίτη της νίκη μετά την επανέναρξη της Premier League πανηγύρισε η Γουλβς. Οι «λύκοι» επικράτησαν με σκορ 1-0 εκτός έδρας της Άστον Βίλα.

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο σε αυτά τα τρία παιχνίδια έχει καταφέρει να διατηρήσει και ανέπαφη την εστία της.

Η Γουλβς έχει επανέλθει με ένα σφιχτό σχήμα και προσέχοντας αρκετά την άμυνά της.

Το προφίλ της 32ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6

Άστον Βίλα - Γουλβς 0-1
(62' Ντεντόνκερ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον 1-3
(79' αυτ. Μπέντναρεκ - 16', 70' Ινγκς, 82' Γουόρντ-Πρόουζ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6

Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι 0-1
(62' Μπεν Μι)

ΤΡΙΤΗ 30/6

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(16' Γκρίνγουντ, 29', 50' Μπρούνο Φερνάντες)

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7

Μπόρνμουθ - Νιουκάστλ 1-4
(90' Γκόσλινγκ - 5' Γκέιλ, 30' Λόνγκσταφ, 57' Αλμιρόν, 77' Λατσάρο)

Άρσεναλ - Νόριτς 4-0
(33', 67' Ομπαμεγιάνγκ, 37' Τζάκα, 81' Σοάρες)

Έβερτον - Λέστερ 2-1
(10' Ριτσάρλισον, 16' Σίγκουρτσον - 51' Ιχεανάτσο)

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-2
(45' Σούτσεκ, 51' Αντόνιο, 89' Γιαρμολένκο - 31' πεν., 72' Γουίλιαν)

ΠΕΜΠΤΗ 2/7

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 3-1

(31' Μπεργκ, 69' Μουσέτ, 84' Μακ Μπέρνι - 90' Κέιν)

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 4-0

(25΄πεν Ντε Μπρόινε, 35΄Στέρλινγκ, 45΄Φόντεν, 66΄ αυτ Τσάμπερλεϊν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ