Ντόρτμουντ-Μπάγερν 0-1: Έβαλε χέρι στη «σαλατιέρα» (Highlights)

Η Μπάγερν πέρασε νικηφόρα από τη Βεστφαλία επικρατώντας με σκορ 1-0 της Ντόρτμουντ και πήρε αέρα επτά βαθμών στη βαθμολογία.

Ντόρτμουντ-Μπάγερν 0-1: Έβαλε χέρι στη «σαλατιέρα» (Highlights)

Στο άδειο "Signal Iduna Park" η Ντόρτμουντ φιλοξένησε τη Μπάγερν Μονάχου στην τελευταία ευκαιρία να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Οι "Βαυαροί", ωστόσο κατάφεραν και πέρασαν νικηφόρα από τη Βεστφαλία επικρατώντας της Μπορούσια με σκορ 1-0 και την άφησαν πίσω τους επτά βαθμούς.

Η Μπάγερν ήταν αυτή που γρήγορα πήρε τα ηνία του αγώνα και είχε καλές ευκαιρίες με τον Κομάν και τον Γκνάμπρι. Οι "Βαυαροί" είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά χωρίς να ασκούν ασφυκτική πίεση στη Ντόρτμουντ.

Παρόλα αυτά το γκολ ήρθε στο 43' λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Ήταν μία φάση που κρίθηκε από την έμπνευση του Κίμιχ. Ο άσος της Μπάγερν έγινε κάτοχος της μπάλας την… τσίμπησε έξω από την περιοχή και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στην επανάληψη η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο γήπεδο για να καθαρίσει το ματς και ο Γκορέτσκα στο 54΄έκανε σουτ έξω από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ο Μπίρκι. Απάντησε η Ντόρτμουντ στο 58' με τον Χάαλαντ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Αγκώνα του Μπόατενγκ και χάθηκε η ευκαιρία.

Η Ντόρτμουντ είχε καλή ευκαιρία στο 81' με τον Νταχούντ να κάνει το σουτ και τον Νόιερ να διώχνει, ενώ στο 83' ο Λεβαντόφσκι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ (80' Γκέτσε), Χούμελς, Ακάντζι, Ασράφ Χακίμι, Γκερέιρο, Ντιλέινι (46' Εμρέ Τσαν), Νταχούντ (84' Βίλτσελ), Μπραντ (46' Σάντσο), Αζάρ, Χάαλαντ (72' Ρέινα).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (84' Ερναντέζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι.