Γρανάδα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1: Στον τελικό του Copa del Rey οι Βάσκοι

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ηττήθηκε στην έδρα της Γρανάδας με 2-1 ωστόσο προκρίθηκε στον τελικό του Copa Del Rey χάρη στο 1-0 του πρώτου παιχνιδιού. 

Γρανάδα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1: Στον τελικό του Copa del Rey οι Βάσκοι

Κοντά στον πρώτο τελικό του Copa del Rey της ιστορίας της έφτασε η Γρανάδα αφού βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0. Η Μπιλμπάο όμως κατάφερε στο 81' με γκολ του Γιούρι να πάρει την πρόκριση.

Ως εδώ ήταν το θαύμα της Μιραντές - Η Σοσιεδάδ στον τελικό μετά από 32 χρόνια

Οι Βάσκοι είχαν νικήσει στην έδρα τους με 1-0 και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της 18ης Μαΐου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 48' με κεφαλιά του Κάρλος Φερνάντεθ, ενώ στο 76’ ο Χερμάν Σάντσεθ με νέα κεφαλιά μετά από κόρνερ έφερε ένα βήμα από τον τελικό την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Γρανάδα: Ρουί Σίλβα, Βίκτορ Ντίαθ, Χερμάν Σάντσεθ, Φουλκιέ (85’ Βίκο), Ντομίνγκος Ντουάρτε, Κάρλος Νέβα (85’ Κορτές), Γκοναλόνς, Πουέρτας, Ερέρα (61’ Ετέκι), Ματσίς, Κάρλος Φερνάντεθ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ουνάι Σιμόν, Γιούρι, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Κάπα (59’ Ινίγκο Κόρντομπα), Γεράι, Ουνάιν Νούνιεθ, Ραούλ Γκαρθία, Σαν Χοσέ (79’ Αντούριθ), Μίκελ Βέσγκα, Μουνιαϊν (92’ Σάντσετ), Γουίλιαμς.