Premier League: Το VAR έσωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (highlights)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε στις καθυστερήσεις να ακυρώνεται γκολ της Έβερτον από το VAR και να κρατά το 1-1 στο Γκούντισον Παρκ. Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής.

Premier League: Το VAR έσωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (highlights)

Η Γουλβς, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τότεναμ με 3-2 (αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές) και την προσπέρασε στη βαθμολογία αφήνοντάς την δύο βαθμούς πίσω.

Τότεναμ - Γουλβς 2-3: Πετάει φωτιές στην επίθεση (vid + highlights)

Από το VAR σώθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κράτησε το 1-1 κόντρα στην Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, η οποία σκόραρε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Μαγκουάιρ, αλλά ο πεσμένος Σίγκουρντσον κρίθηκε πως επηρέαζε τη φάση.

Ποιο φαβορί και ποιο αήττητο; Η Λίβερπουλ λογάριαζε χωρίς τη... Γουότφορντ το βράδυ του Σαββάτου, με τις «σφήκες» να φτάνουν σε πρωτοφανή θρίαμβο με 3-0 σε βάρος των «κόκκινων», βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί 44 αγώνων που μετρούσαν οι φιλοξενούμενοι από τον Ιανουάριο του 2019!

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Ισμάιλα Σαρ, ο οποίος σκόραρε δις μέσα σε ένα εξάλεπτο (54'-60') «καθαρίζοντας» το ματς! Το γκολ του Τρόι Ντίνι στο 72' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μιας μεγαλειώδους εμφάνισης από τη Γουότφορντ, απέναντι σε μια υποτονική και αγνώριστη Λίβερπουλ.

Μελανό σημείο της συνάντησης ο τραυματισμός του Ζεράρ Ντεουλοφέου μετά το βίαιο σπρώξιμο του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, με τον άτυχο Ισπανό να τραυματίζεται σοβαρά στο δεξί του γόνατο.

Μάταια ήλπιζε η Τσέλσι να ξεσπάσει μετά την βαριά της ήττα (0-3) από την Μπάγερν Μονάχου μεσοβδόμαδα στο Λονδίνο για την φάση των «16» του Champions League. Οι «μπλε» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Μπόρνμουθ στο «Βαϊτάλιτι» για την 28η αγωνιστική της Premier League και έχασαν πολύτιμους πόντους στη μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Αν και άνοιξαν το σκορ στο 33’ με τον Αλόνσο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ανατροπή με τα τέρματα των Λέρμα (54’) και Κινγκ (57’). Τελικά, στο 85’ ο Μάρκος Αλόνσο σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και αποσόβησε την ήττα για τους λονδρέζους (2-2).

Στο μεταξύ, η Μπέρνλι διεύρυνε στα έξι παιχνίδια το αήττητό της στο πρωτάθλημα και έφυγε με το 0-0 από την έδρα της Νιουκάστλ, ενώ στην αγγλική πρωτεύουσα η Γουέστ Χαμ νίκησε 3-1 την Σαουθάμπτον και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τα «σφυριά» έκαναν το 1-0 με τον Μπόουεν στο 15’ πριν «απαντήσουν» (1-1) οι «άγιοι» στο 31’ με τον Ομπαφέμι και στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα Χάλερ (40’) και Αντόνιο (54’) βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους και τους χάρισαν το πρώτο τους τρίποντο στην κατηγορία από την Πρωτοχρονιά!

Το δεύτερο σερί της τρίποντο στο πρωτάθλημα (μετά το 1-0 επί της Νιούκαστλ) πανηγύρισε η Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας με 1-0 της Μπράιτον στο Ανατολικό Σάσεξ. «Χρυσός» σκόρερ για τους «αετούς» ήταν ο Ζορντάν Αγιού, που βρήκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στο 70’. Για την Πάλας ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς παρέμεινε στον πάγκο.

«Ζωντανή» η Νόριτς με τη νίκη της με 1-0 επί της Λέστερ, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 28ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Το γκολ του Λιούις στο 70ό λεπτό χάρισε το τρίποντο στα «καναρίνια». Η Λέστερ έμεινε κι άλλο πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (28/2)

Νόριτς - Λέστερ 1-0
(70' Τζαμάλ Λιούις)

ΣΑΒΒΑΤΟ (29/2)

Μπράιτον - Κρίσταλ Πάλας 0-1

(70' Ζορντάν Αγιού)

Μπόρνμουθ – Τσέλσι 2-2
(54’ Λέρμα, 57’ Κινγκ – 33’ και 85’ Αλόνσο)

Νιούκαστλ – Μπέρνλι 0-0

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 3-1
(15’ Μπόουεν, 40’ Χάλερ, 54’ Αντόνιο – 31’ Ομπαφέμι)

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 3-0
(54', 60' Σαρ, 72' Ντίνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ (1/3)

Έβερτον - Μάντσεστερ Γ. 1-1
(3΄Κάλβερτ-Λιούιν - 31΄Φερνάντες)

Τότεναμ- Γουλβς 2-3
(13' Μπέρχβαϊν, 45΄Οριέ- 27΄Ντόχερτι, 57΄Ζότα, 73΄ Χιμένες)

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ ΑΝΑΒΟΛΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ