Κορονοϊός: Αναβλήθηκαν 150 αγώνες στην Ιταλία (vid)

Ο κορονοϊός επηρέασε και την αθλητική δραστηριότητα στην Ιταλία, αφού αναβλήθηκαν 150 παιχνίδια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ.

Κορονοϊός: Αναβλήθηκαν 150 αγώνες στην Ιταλία (vid)

Ο κορονοϊός δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την αθλητική δραστηριότητα στην Ιταλία. Στη γειτονική χώρα είχαμε δύο νεκρούς και 51 νέα κρούσματα, ενώ 50 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στη βόρειο Ιταλία. Οι 39 είναι στην περιοχή της Λομβαρδίας, 11 στο Βενέτο και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης

Με αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η αθλητική δραστηριότητα δεν γινόταν να μείνει ανεπηρέαστη. Πάνω από 150 αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ έχουν αναβληθεί τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Για τη Serie B αναβλήθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Άσκολι και Κρεμονέζε που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ αναβλήθηκαν και 88 ματς ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στη Λομβαρδία. Εκεί, άλλωστε έχουν παρουσιαστεί τα 26 από τα 28 κρούσματα.

Αναβλήθηκαν επίσης οι αναμετρήσεις Πιατσέντσα-Σαμπενεντέτεζε για τη Serie C και Μάντοβα-Φάνφουλα για τη Serie D. Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό ζήτησε να αναβληθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις στις περιοχές που εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού.

Πιθανό είναι να αναβληθούν και τα ματς Ίντερ-Σαμπντόρια και Αταλάντα-Σασουόλο σε Μιλάνο και Μπέργκαμο.