Tεσσάρα της Γιούβε στη Μίλαν (vid)

Η «Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου «σκόρπισε» με 4-0 τη Μίλαν στον τελικό του coppa Italia και κατέκτησε το 13ο κύπελλο της ιστορίας της!

Tεσσάρα της Γιούβε στη Μίλαν (vid)

Η… διαστημική Γιουβέντους, κατέκτησε το 4ο διαδοχικό της Κύπελλο και συνολικά 13ο στο θεσμό διαλύοντας την Μίλαν 4-0 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης!

Η «Κυρία» ετοιμάζεται να γράψει ιστορία αφού χρειάζεται έναν πόντο για το πρωτάθλημα προκειμένου να φτάσει στο 4ο σερί νταμπλ, κάτι ανεπανάληπτο για οποιαδήποτε ομάδα στα κορυφαία πρωτάθληματα της Ευρώπης!

Παράλληλα ο προπονητής της, Μαξ Αλέγκρι έφτασε τα 4 «κολλητά» Κύπελλα, ισοφαρίζοντας την επίδοση των Σβεν Γκόραν Έρικσον και Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αντίθετα οι «ροσονέρι», που και προ 2ετίας είχαν ηττηθεί στον τελικό από τους «μπιανκονέρι», έφτασαν τους 9 χαμένους τελικούς με την τελευταία κατάκτηση ν’ ανάγεται στο 2003…

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο ισορροπημένο δίχως θέαμα και γκολ που αναλώθηκε σε τακτικισμούς η Γιούβε απείλησε με τον Ντοναρούμα ν’ αποκρούει σουτ του Ντιμπάλα. Ωστόσο 4 λεπτά μετά (56’) δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σε υπέροχη, φαλτσαριστή κεφαλιά του Μπενάτια σε κόρνερ του Πιάνιτς. Όμως αν ο νεαρός γκολκίπερ που προαλείφεται για διάδοχος του Μπουφόν δεν ευθυνόταν σ’ αυτό το γκολ «δώρισε» -στη χειρότερη βραδιά της ως τώρα καριέρας του- τα δύο επόμενα!

Δύο λάθη ο Ντοναρούμα, αυτογκόλ ο Κάλινιτς…

Στο 61’ σουτ του Ντόουγκλας Κόστα, εκτός περιοχής, από πάσα του Κουαδράδο, παρότι φαινόταν να το ελέγχει, το «έπνιξε»! Δίχως ηθικό ο, πανήψυλος, κίπερ έκανε διεκδικήσιμη την μπάλα σε κεφαλιά…προπόνησης του Μάντζουκιτς κι ο Μπενάτια από κοντά πέτυχε το δεύτερο γκολ του στην βραδιά (64’)! Σ’ αποσύνθεση οι «ροσονέρι» δέχθηκαν και 4ο γκολ από 3ο κόρνερ του Πιάνιτς: ο Κάλινιτς προσπάθησε να διώξει και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ντοναρούμα (76’). Ενδιάμεσα (72’) οι Λομβαρδοί είχαν απειλήσει με το…αυτοδοκάρι του Ματουιντί αλλά το ματς δεν «γύριζε»…

Διαιτητής: Νταμάτο. Θεατές: 63.000.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κουαδράδο, Μπαρτσάλι, Μπενάτια, Ασαμόα, Κεντίρα, Πιάνιτς (87’ Μαρκίζιο), Ματουιντί, Ντιμπάλα (83’ Ιγκουαϊν), Μάντζουκιτς, Ντόουγκλας Κόστα (73’ Μπερναρντέσκι).

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσιέ, Λοκατέλι (80’ Μοντολίβο), Μποναβεντούρα, Σούσο (68’ Μπορίνι), Κουτρόνε (62’ Κάλινιτς), Τσαλχάνογλου.

Τελικός Κόπα Ιταλία: (22.00): Γιουβέντους – Μίλαν 4-0: 56’, 64’ Μπενάτια, 61’ Ντόουγκλας Κόστα, 76’ (αυτ.) Κάλινιτς.

Ο πολυνίκης του Ιταλικού Κυπέλλου


13 τρόπαια: Γιουβέντους.
9: Ρόμα.
7: Ίντερ.
6: Φιορεντίνα, Λάτσιο.
5: Μίλαν, Νάπολι, Τορίνο.
4: Σαμπντόρια.
3: Πάρμα.
2: Μπολόνια.
1: Αταλάντα, Τζένοα, Βάντο, Βενέτσια, Βιτσέντσα.