Serie A: H Λέτσε «γκρέμισε» την Τορίνο! (αποτελέσματα - βαθμολογία)

Την ήττα με σκορ 1-2 γνώρισε η Τορίνο στην έδρα της κόντρα στη Λέτσε κι έτσι υπέστη την πρώτη φετινή της απώλεια στο Καμπιονάτο. Όλα τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Serie A: H Λέτσε «γκρέμισε» την Τορίνο! (αποτελέσματα - βαθμολογία)

Την ευκαιρία να προσπεράσει τη Γιουβέντους και να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης με... συγκάτοικο την Ίντερ έχασε η Τορίνο. Στο μοναδικό δευτεριάτικο (16/9) ματς της 3ης αγωνιστικής οι «γκρανάτα» γνώρισαν ήττα-σοκ με 1-2 από την -άποντη μέχρι τη Δευτέρα- Λέτσε κι έχασαν τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς στο Καμπιονάτο.

To παρθενικό της τρίποντο στην Σέριε Α πανηγύρισε η Ρόμα. Μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε Τζένοα και Λάτσιο, οι «τζιαλορόσι» ξέσπασαν στη Σασουόλο και κέρδισαν την αντίπαλό τους με το ευρύ 4-2 στο Ολίμπικο. Στο συγκεκριμένο ματς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους Ρωμαίους ο νεοαποκτηθείς Μικιταριάν.

Την πρώτη της νίκη τη νέα αγωνιστική περίοδο στο ιταλικό πρωτάθλημα εξασφάλισε και η ΣΠΑΛ και συνάμα έβαλε τέλος στο αήττητο της Λάτσιο στην κατηγορία.

Αν και βρέθηκε να χάνει στην έδρα τους από τους «λατσιάλι» με το πέναλτι του Τσίρο Ιμόμπιλε από το 17’, στην επανάληψη πέτυχε την ανατροπή με τα γκολ των Πετάνια (63’) και Κούρτιτς (92’) και υποχρέωσε την ομάδα της Ρώμης στην παρθενική της ήττα τη νέα σεζόν στη Σέριε Α.

Στο μεταξύ, σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε και η Μπολόνια, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Μπρέσια, πέτυχε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς με 3-4.

Στο «Αρτέμιο Φράνκι» έμελλε να χάσει τους πρώτους της βαθμούς η Γιουβέντους, καθώς έμεινε στο «στείρο» 0-0 με τη γηπεδούχο Φιορεντίνα.

Την ίδια ώρα, η Νάπολι έπαιρνε «επαγγελματική νίκη» επί της Σαμπντόρια με σκορ 2-0, με τον Μέρτενς να πετυχαίνει και τα δύο γκολ των «παρτενοπέι».

Στο τρίτο και τελευταίο ματς του Σαββάτου (14/9) η Ίντερ αρκέστηκε στο μίνιμουμ σκορ απέναντι στην Ουντινέζε χάρη σε τέρμα του Σένσι στο 44' κι έκανε το «τρία στα τρία». Στο τελευταίο ματς της Κυριακής η Μίλαν επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της Βερόνα χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιάτεκ στο 68'. Στο μεταξύ οι δύο ομάδες είχαν από μία αποβολή με τη Βερόνα να μένει με δέκα παίκτες στο 21' λόγω κόκκινης που αντίκρισε ο Στεπίνσκι και η Μίλαν στο 90' είδε τον Καλάμπρια να αποβάλλεται.

Το προφίλ της 3ης αγωνιστικής:

Φιορεντίνα-Γιουβέντους 0-0

Νάπολι-Σαμπντόρια 2-0
(13', 67' Μέρτενς)

Ίντερ-Ουντινέζε 1-0
(44' Σένσι)

Τζένοα-Αταλάντα 1-2
(90+1’ πεν. Κρισίτο – 64’ πεν. Μουριέλ, 90+5’ Ζαπάτα)

Μπρέσια-Μπολόνια 3-4
(10' και 19' Ντοναρούμα, 42' Σιστάνα - 36' Μπάνι, 56' Παλάσιο, 60' Ντενσβίλ, 80' Ορσολίνι)

Πάρμα-Κάλιαρι 1-3
(58' Μπαρίλα - 23' και 39' Καπιτέλι, 77' Σιμεόνε)

ΣΠΑΛ-Λάτσιο 2-1
(63' Πετάνια, 90'+2' Κούρτιτς - 17' πέν. Ιμόμπιλε).

Ρόμα-Σασουόλο 4-2
(12' Κριστάντε, 19' Ντζέκο, 22' Μικιταριάν, 33' Κλάιφερτ - 53' και 72' Μπεράρντι)

Βερόνα-Μίλαν 0-1
(68' πεν. Πιάτεκ)

Τορίνο-Λέτσε 1-2
(58' πέν. Μπελότι - 35' Φαρίας, 73' Μανκόσου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)