Χαρτς - Σέλτικ 1-2: «Αυτοκράτειρα» στη Σκωτία με τρίτο σερί τρεμπλ! (vids)

Η Σέλτικ «γύρισε» τον τελικό με τη Χαρτς παρότι έμεινε πίσω στο σκορ στις αρχές του β' μέρους, πήρε και το Κύπελλο Σκωτίας και πέτυχε ιστορικό τρίτο συνεχόμενο τρεμπλ!

Χαρτς - Σέλτικ 1-2: «Αυτοκράτειρα» στη Σκωτία με τρίτο σερί τρεμπλ! (vids)

Ο μεγάλος στόχος της Σέλτικ στο φινάλε της σεζόν στη Σκωτία επετεύχθη, καθώς μετά το πρωτάθλημα και το League Cup οι «Καθολικοί» κέρδισαν τη Χαρτς με σκορ 2-1 και σήκωσαν και το Κύπελλο Σκωτίας το απόγευμα του Σαββάτου (25/5) στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, φτάνοντας έτσι στο ιστορικό τρίτο συνεχόμενο τρεμπλ!

Παράλληλα, η Σέλτικ έφτασε τους 9 σερί εγχώριους τίτλους, ρεκόρ μοναδικό στο ποδόσφαιρο της Σκωτίας!

Μάλιστα, οι «Κέλτες» έδειξαν χαρακτήρα στο παιχνίδι, καθώς ύστερα από ένα άνευρο πρώτο μέρος η Χαρτς ήταν αυτή που προηγήθηκε στις αρχές της επανάληψης (52') με ωραίο τελείωμα του Ράιαν Έντουαρντς!

Το 1-0 της Χαρτς στο 52':

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως... ξύπνησε την ομάδα του Νιλ Λένον -κατέκτησε το τρίτο του Κύπελλο ως τεχνικός της Σέλτικ-, η οποία πραγματοποίησε ολική επαναφορά στη συνέχεια, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Όντσον Εντουάρ.

Ο Γάλλος στράικερ αρχικά κέρδισε πέναλτι από τον Ζλάμαλ και το μετέτρεψε σε γκολ ισοφαρίζοντας στο 62', ενώ στο 82' ο Εντουάρ εκμεταλλεύθηκε την απόλυτη αδράνεια της άμυνας της Χαρτς για να σκοράρει ξανά, «υπογράφοντας» έτσι την ανατροπή!

Αυτό είναι το 39ο Κύπελλο της Σέλτικ, η οποία είναι πολυνίκης στον θεσμό και μετράει το εντυπωσιακό «8 στα 8» σε ισάριθμους τελικούς από το 2002 κι έπειτα, ενώ έφερε «στα ίσα» και το... σκορ στους τελικούς με αντίπαλο τις «καρδιές», αφού πλέον οι ομάδες έχουν από δύο νίκες στις συνολικά τέσσερις συναντησεις τους στο Κύπελλο!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ.

ΧΑΡΤΣ (Κρεγκ Λέβιν): Ζλάμαλ, Σμιθ, Σούταρ, Μπέρα, Χίκι, Χάρινγκ (80' Μπόζανιτς), Ντζουμ, Έντουαρντς, Κλερ (74' Γουάιτον), Μαλρέινι, ΜακΛιν (77' Ικπεάζου).

ΣΕΛΤΙΚ (Νιλ Λένον): Μπέιν, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Άγιερ, Χέιζ (89' Μπίτον), Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (69' Εντσάμ), Τζόνστον (71' Σινκλέρ), Εντουάρ.