La Liga: Η Μπέτις «ξέρανε» την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou (3-4)! (vid)

Μια... υπερηχητική Μπέτις πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Μπάρτσα, την οποία κέρδισε για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια στο Camp Nou!

La Liga: Η Μπέτις «ξέρανε» την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou (3-4)! (vid)

Η γενική εντύπωση που επικρατεί για τη φετινή Μπέτις είναι πως πρόκειται για μια ομάδα με σπουδαία ικανότητα στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, η οποία δημιουργεί πολλές φάσεις αλλά έχει δυσκολία στο γκολ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League φρόντισε να διαψεύσει την παραπάνω εικόνα, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (11/11) σκόραρε τέσσερις φορές στο Camp Nou σε βάρος της Μπαρτσελόνα, για να φτάσει σε μια αν μη τι άλλο εντυπωσιακή νίκη με σκορ 4-3!

Η τελευταία φορά που η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε πανηγυρίσει νίκη επί της Μπάρτσα ήταν πριν από μια 10ετία, ενώ για να βρούμε διπλό της Μπέτις στη Βαρκελώνη θα πρέπει να γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω!

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα έκανε αρνητικό ρεκόρ δεχόμενη γκολ για 10ο συνεχόμενο παιχνίδι, κάτι που είχε να συμβεί από το 1998. Επίσης, η τελευταία φορά που οι «μπλαουγκράνα» είχαν δεχθεί 4 τέρματα στο Camp Nou ήταν το 2003 από την Ντεμπορτίβο Λα Κορούνια.

Στο δια ταύτα του αγώνα, η Μπέτις προηγήθηκε με 0-2 και 1-3 χάρη σε τέρματα των Φίρπο στο 20', Χοακίν στο 34' και Λο Σέλσο στο 71'. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε μειώσει ενδιάμεσα σε 1-2 με το πέναλτι-γκολ του Μέσι στο 68', ενώ στο 79' ο Βιδάλ έκανε το 2-3 δίνοντας ελπίδες στους Καταλανούς.

Όλα, όμως, τελείωσαν για τους γηπεδούχους μέσα σε ένα δίλεπτο στη συνέχεια: Στο 82' ο Ράκιτις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα και στο 83' ο Κανάλες έγραψε το 2-4 για τους Ανδαλουσιάνους. Το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα ήταν να μειώσει στο τελικό 3-4 με τον Μέσι στο 90'+2'...

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (69' Αλένια), Αρτούρ (46' Βιδάλ), Μάλκομ (57' Μουνίρ), Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες.

ΜΠΕΤΙΣ: Παού Λόπεθ, Τέγιο, Μαντί, Μπάρτρα, Σίντνεϊ, Ζούνιορ, Γουίλιαμ, Γκουαρδάδο, Λο Σέλσο (87' Ινούι), Χοακίν (62' Κανάλες), Λόρεν (76' Σέρχιο Λεόν).

Δείτε τα γκολ του αγώνα: