La Liga: Ντέρμπι των Βάσκων σε Μπιλμπάο, με Ατλέτικο η Μπέτις την Κυριακή

Απόψε (5/10) στο Μπιλμπάο η Αθλέτικ υποδέχεται τη Σοσιεδάδ

La Liga: Ντέρμπι των Βάσκων σε Μπιλμπάο, με Ατλέτικο η Μπέτις την Κυριακή

Αντίδραση μετά τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα αναζητούν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, στις εκτός έδρας αποστολές που τους περιμένουν το Σαββατοκύριακο. Το μεγάλο ματς της 8ης αγωνιστικής της La Liga διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής (7/10) στο «Μεστάγια», όπου η Βαλένθια φιλοξενεί την προερχόμενη από τρία σερί «στραβοπατήματα» Μπαρτσελόνα. Οι εντός ισοπαλίες με Χιρόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο και η ήττα από τη Λεγανές στη Μαδρίτη δημιούργησαν... ατμόσφαιρα κρίσης στους πρωταθλητές, με την κατάσταση πάντως να εκτονώνεται μετά τη μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ με 4-2. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο ανάκαμψης για τους «μπλαουγκράνα», όμως το «Μεστάγια» αποτελεί πάντα μία δύσβατη έδρα και η Βαλένθια δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνει η θέση της στη βαθμολογία: μπορεί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα να πανηγύρισε την πρώτη νίκη της, και μάλιστα εκτός έδρας (επί της Σοσιεδάδ), στον αντίποδα όμως έχει μόλις μία ήττα ως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ προέρχεται από καλή εμφάνιση και ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το έργο της Ρεάλ, που παίζει αύριο στη Βιτόρια με την Αλαβές μόνο θεωρητικά είναι πιο εύκολο, δεδομένου ότι η Ντεπορτίβο έχει κάνει αξιοσημείωτα καλό ξεκίνημα και φιγουράρει στην έκτη θέση της κατάταξης. Το βασικό ζήτημα, όμως, είναι η αγωνιστική κατάσταση των «μερένγκες», που μετρούν τρία σερί παιχνίδια (δύο στο πρωτάθλημα κι έναν στο Champions League) χωρίς νίκη και πάνω από 300 λεπτά χωρίς να βρουν δίχτυα. Με τον Χουλέν Λοπετέγκι και αρκετούς παίκτες (Μπενζεμά, Κρόος) να δέχονται σφοδρή κριτική και τους οπαδούς της «βασίλισσας» να... νοσταλγούν ήδη τον Ρονάλντο και τον Ζιντάν, τα σύννεφα πάνω από το «Μπερναμπέου» βαραίνουν. Μία νίκη στη Βιτόρια, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με απώλεια της Μπαρτσελόνα, θα αφήσει τη Ρεάλ μόνη στην κορυφή και θα καταλαγιάσει τα πνεύματα στη διακοπή που ακολουθεί.

Σημαντικό ματς γίνεται την Κυριακή και στο «Μετροπολιτάνο», όπου η ανεβασμένη Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την ισόβαθμή της στην τέταρτη θέση Μπέτις. Η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Europa League παραμένει αήττητη μετά την πρεμιέρα, δείχνει να ξαναβρίσκει την περυσινή της ταυτότητα και σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τους «ροχιμπλάνκος», που όμως δεν έχουν περιθώρια νέων απωλειών. Από την πλευρά της η Σεβίλη, η οποία με τρεις σερί νίκες ανέβηκε στην τρίτη θέση, μόλις ένα βαθμό από την κορυφή, φιλοξενεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την πάντα ανταγωνιστική Θέλτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το κλασικό ντέρμπι των Βάσκων, μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά και ντέρμπι ουραγών στο «Μοουτάρκε», όπου η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα υποδέχεται τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:


Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ 5/10

Χιρόνα-Εϊμπαρ 6/10

Χετάφε-Λεβάντε 6/10

Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 6/10

Λεγανές-Ράγιο Βαγεκάνο 6/10

Βαγιαδολίδ-Ουέσκα 7/10

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 7/10

Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ 7/10

Σεβίλη-Θέλτα 7/10

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 7/10

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 14
Ρεάλ Μαδρίτης 14
Σεβίλη 13
Ατλέτικο Μαδρίτης 12
Μπέτις 12
Αλαβές 11
Εσπανιόλ 11
Θέλτα 10
Χετάφε 9
Βαγιαδολίδ 9
Τζιρόνα 9
Βιγιαρεάλ 8
Σοσιεδάδ 8
Βαλένθια 8
Αθλέτικ Μπιλμπάο 7 -6αγ.
Λεβάντε 7
Εϊμπαρ 7
Ράγιο Βαγεκάνο 5 -6αγ.
Ουέσκα 5
Λεγανές 4