Τέλος από την εθνική Αυστραλίας ο Μάιλ Γέντινακ

Μία από τις κορυφαίες μορφές που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας.

Τέλος από την εθνική Αυστραλίας ο Μάιλ Γέντινακ

Στα 34 χρόνια του, πλέον, ο Μάιλ Γέντινακ, που συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στην Αγγλία με τα «χρώματα» της Αστον Βίλα, ανακοίνωσε την απόφαση του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από δέκα χρόνια στην εθνική ομάδα, 79 συμμετοχές, είκοσι γκολ και τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ, ο έμπειρος άσος αποχαιρετά συμπαίκτες και συμπατριώτες...

Η ανακοίνωση του Γέντινακ:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποφάσισα ν΄ αποχωρήσω από το διεθνές ποδόσφαιρο. Ως νεαρός ήταν το όνειρο μου να παίξω για την Αυστραλία και να φορέσω την χρυσοπράσινη στολή, εκπροσωπώντας την χώρα μου. Είμαι ευγνώμων και υπερήφανος, που όχι μόνο έκαναν το όνειρο μου πραγματικότητα, αλλά είχα την ευκαιρία να παίξω 79 φορές στην εθνική ομάδα.

Οι απίστευτες στιγμές που έζησα θα με συντροφεύουν για πάντα και κοιτώντας πίσω, μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια, ότι με τους «Soceroos» έζησα μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέντινακ και πρόσθεσε:

«Οι λέξεις δεν θα είναι ποτέ ικανές για να περιγράψουν επακριβώς τα συναισθήματα αυτής της τιμής που αισθάνεσαι εκπροσωπώντας την Αυστραλία. Εδωσα ό,τι είχα σε κάθε αγώνα που έπαιξα, προσπαθώντας να επιτύχουμε πράγματα για το έθνος μας. Αισθάνομαι ευλογημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου.

Τους παράγοντες στην ομοσπονδία, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω ειδικά, τους φιλάθλους της ομάδας που πίστεψαν σ΄ εμένα και με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος μου σε κάθε βήμα που έκανα μέσα στο γήπεδο, ήταν να σας κάνω υπερήφανους. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες που ακολουθούν και ανυπομονώ να υποστηρίζω την ομάδα ως φίλαθλος και θεατής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ