Ο Κλάσνιτς μάχεται για τη ζωή και τη δικαίωσή του

Ο Ίβάν Κλάσνιντς δίνει έναν αγώνα για να δικαιωθεί στο δικαστήριο και έναν για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Κλάσνιτς μάχεται για τη ζωή και τη δικαίωσή του

Στα 38 του χρόνια ο Ιβάν Κλάσνιτς, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει αναδείξει το κροατικό ποδόσφαιρο δίνει δυο μάχες ταυτόχρονα. Να κερδίσει την υπόθεση με τους γιατρούς στα δικαστήρια και να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άλλοτε φορ της Βέρντερ με την οποία σημείωσε 49 γκολ του σε 151 εμφανίσεις με τη φανέλα της υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού και στη συνέχεια επέστρεψε στα γήπεδα (αγωνίστηκε μάλιστα στα τελικά του Euro με την εθνική Κροατίας).

«Δεν θέλω να γκρινιάζω, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι ένας άνθρωπος όπως εγώ αγωνίζεται καθημερινά για τη ζωή του επειδή κάποιος άλλος δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή» δήλωσε αναφερόμενος στους γιατρούς της Βέρντερ τους οποίους πήγε στα δικαστήρια.

Εναντίον τους έχει καταθέσει μηνύσεις υποστηρίζοντας πως δεν χειρίστηκαν σωστά το πρόβλημα με την υγεία του και μέχρι στιγμής του έχει επιδικαστεί το ποσό των 100.000 ευρώ συν τα ιατρικά έξοδα, ωστόσο η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα.

Δέκα χρόνια μετά όμως η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Το Ανώτερο Δικαστήριο εξετάζει το ενδεχόμενο να του επιδικάσει το ποσό των 3.000.000 ευρώ. Όρισε νέο πραγματογνώμονα και η ημερομηνία ανακοίνωσης για μια απόφαση είναι τώρα η 18η Οκτωβρίου.

«Πόσο καιρό θα αντέξω; Μόνο ο Θεός ξέρει. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς, ούτε η οικογένειά μου» τόνισε ο Κλάσνιτς.