Η Nike χρηματοδοτεί τη μεταγραφή Νεϊμάρ στην Ρεάλ Μαδρίτης

Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Βραζιλιάνος είναι το ισχυρό σύμβολο της αμερικανικής μάρκας.

Η Nike χρηματοδοτεί τη μεταγραφή Νεϊμάρ στην Ρεάλ Μαδρίτης

Η Νike είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει μέρος της μεταγραφής του Νεϊμάρ από την Παρί ΣΖ στη Ρεάλ Μαδρίτης, ως μια στρατηγική κίνηση για να φτάσει στη συνέχεια σε συμφωνία με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και να γίνει χορηγός της.

Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ είναι το ισχυρό σύμβολο της αμερικανικής μάρκας,όπως για την Adidas είναι ο Μέσι. Η Nike, όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα As, θέλει να αλιεύσει κέρδη στην ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο, που όμως εξακολουθεί να λαμβάνει λίγα χρήματα από χορηγίες για το ντύσιμό της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συμβόλαιο από το 2012 με την Adidas και μέχρι το 2020, λαμβάνοντας 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα Football Leaks, οι περίφημες διαρροές του ποδοσφαίρου, αποκάλυψαν πριν από μερικούς μήνες ότι η Adidas και η Ρεάλ Μαδρίτης επαναδιαπραγματεύονταν τη σύμβαση αυτή. Όπως δημοσίευσε το Der Spiegel, η Adidas πρόσφερε στην Ρεάλ Μαδρίτης 1 δισ. ευρώ για δέκα χρόνια (100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) από το 2015 έως το 2024, όμως τελικά τα δύο μέρη δεν προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας και εξακολουθεί να ισχύει η παλιά.

Τα 400 εκατομμύρια ευρώ που ο πατέρας του Νεϊμάρ δήλωσε στους ανθρώπους της Ρεάλ, ότι θα άνοιγαν την πόρτα στον γιο του για να φύγει από την Παρί ΣΖ, δεν φαίνονται πλέον τόσο τρελό ποσό αν πίσω από αυτό είναι ο γίγαντας της Nike. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των απεσταλμένων της Ρεάλ Μαδρίτης και του πατέρα του Νεϊμάρ.

Μία κίνηση που θα μπορούσε να γίνει αυτό το καλοκαίρι και όχι το 2020, όταν ολοκληρώνεται η συμφωνία της Adidas με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετές ομάδες που έχουν σπάσει το συμβόλαιο χορηγίας τους πριν τη λήξη της σύμβασης. Ανάμεσά τους η Τσέλσι και η Μίλαν. Η κίνηση της Τσέλσι ήταν τον Οκτώβριο του 2016.

Είχε έξι ακόμα χρόνια με την Adidas και υπέγραψε με τη Nike μέχρι το 2032, ενώ η Μίλαν μόλις ανακοίνωσε ότι τελειώνει η σχέση της με την Adidas, με την οποία είχε σύμβαση μέχρι το 2023 (20 εκατομμύρια ετησίως).

Έχει ανακοινώσει ότι από την επόμενη χρονιά η Puma θα την ντύνει.
Είναι μία καλή ευκαιρία στη Nike να επιστρέψει το χτύπημα που δέχθηκε από την Adidas όταν ανέλαβε τη χορηγία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποίο υπέγραψε για 10 σεζόν με 94, 2 εκατομμύρια ετησίως.

Η Nike ανανέωσε επίσης το 2016 τη σύμβασή της με την Μπαρτσελόνα, η οποία θα λάβει από την αμερικανική μάρκα 105 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ