Διπλός εφιάλτης για την Μπέρνλι στο δρόμο με τον Ολυμπιακό

Νέα ήττα για την Μπέρνλι (4-2 από την Φούλαμ), αλλά και τραυματισμός του Γκούντμουντσον που δύσκολα θα προλάβει τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Διπλός εφιάλτης για την Μπέρνλι στο δρόμο με τον Ολυμπιακό

Η γνωστή εικόνα της Μπέρνλι, πεισματάρα μπροστά και με τρομερά κενά στην άμυνα, οδήγησε στη νέα ήττα της, αυτή τη φορά από την Φούλαμ στο Λονδίνο με 4-2. Ήταν η δεύτερη ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ που την κρατάει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις με ένα βαθμό σε τρεις αγωνιστικές. Λίγες μέρες πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Τέρφι Μουρ, η Μπέρνλι έχασε και τον Ισλανδό εξτρέμ της, τον Γιόχαν Γκούντμουντσον, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε αμέσως από τον προπονητή του καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει. Θα φανεί εάν θα μπορέσει να παίξει την Πέμπτη.

Ο Σον Ντάις παρέταξε τη βασική ενδεκάδα του, αυτή που έχει για τα ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Με Χαρτ στην εστία, Λόουτον και Γουόρντ στα άκρα της άμυνας, Μι και Ταρκόφσκι στόπερ, Γουέστγουντ και Κορκ στον άξονα, Λένον δεξιά, Γκούντμουνσον αριστερά και Γουντ σέντερ φορ.

Η Μπέρνλι δέχτηκε ξανά πρώτη γκολ (όπως με Γουότφορντ και Ολυμπιακό), μόλις στο με σκόρερ τον Σερί μετά από ωραία προσπάθεια του Βιέτο, αλλά απάντησε γρήγορα όπως είχε κάνει και την περασμένη αγωνιστική, με σκόρε τον Χέντρικ. Στο 20΄έχασε λόγω τραυματισμού τον Γκούντμουνσον, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τέιλορ και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Μέσα σε ένα τρίλεπτο (36-38΄) ο Μίτροβιτς διέλυσε την άμυνα της Μπέρνλι και έκανε το σκορ 3-1. Την πρώτη φορά με κεφαλιά και ευθύνη του Ταρκόφσκι, τη δεύτερη πάλι με κεφαλιά ανάμεσα σε Μι και Γουόρντ. Η Μπέρνλι αντέδρασε ξανά με κοντινό πλασέ του Ταρκόφσκι μετά από κόρνερ του Τέιλορ και πρώτη κεφαλιά του Μι. Ήταν πάντως οφσάιντ όταν σκόραρε, αλλά ο ρέφερι δεν το είδε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν πάλι πάνω-κάτω, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά και με αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών. Η Φούλαμ είχε δοκάρι στο 55΄σε σουτ του Σίρλε, ενώ απείλησε νωρίτερα με τον Μίτροβιτς και η Μπέρνλι με τον Χέντρικ. Ο προπονητής της Μπέρνλι τα έπαιξε όλα στη συνέχεια με την είσοδο δύο επιθετικών, του Μπαρνς και του Βόουκς, από το 66΄. Στο 73΄η Φούλαμ έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς σε παράλληλη σέντρα και με εξουδετερωμένη την άμυνα της Μπέρνλι, δύο παίκτες της δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Από το 80΄κι έπειτα η άμυνα της Μπέρνλι ήταν εντελώς ανύπαρκτη, με τον Χάρτ να κάνει δύο σωτήριες αποκρούσεις αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει στη βολίδα του Σίρλε μέσα από την περιοχή, με τον Γερμανό να έχει πάρει ριμπάουντ μετά από σουτ του Μίτροβιτς στο δοκάρι!

Στο γήπεδο ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χαρτ, Λόουτον, Μι, Ταρκόφσκι, Γουόρντ (66΄Μπαρνς), Κορκ, Γουέστγουντ, Λένον, Γκούντμουνσον (20΄Τέιλορ), Χέντρικ, Γουντ (66΄Βόουκς)