Ligue 1: Παρί Σεν Ζερμέν παρούσης πάσα αρχή παυσάτω

Ανοίγουν οι πύλες του γαλλικού πρωταθλήματος, με τους Παριζιάνους να απέχουν έτη φωτός από τους σημαντικότερους μονομάχους της Ligue 1

Ligue 1: Παρί Σεν Ζερμέν παρούσης πάσα αρχή παυσάτω

Πέρσι τέτοιο καιρό ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος παραμιλούσε με τα χρήματα που δαπανούσε για μεταγραφές η αραβική ιδιοκτησία της Παρί Σεν Ζερμέν. Τα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ για τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ απλά δεν είχαν προηγούμενο.

Οι Παριζιάνοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πανίσχυρη ομάδα που αγωνιζόταν ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Το κατέκτησαν λοιπόν με άνεση, όπως επίσης το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και το Σούπερ Καπ, και το περσινό και το φετινό! Πέντε τίτλοι σε λιγότερο από 365 ημέρες. Το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να διακριθούν στο Champions League (αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16») αποτέλεσε την αιτία για την απομάκρυνση του Ουνάι Έμερι και την αντικατάστασή του από τον Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ καλείται να «αναμετρηθεί» στα αποδυτήρια με προσωπικότητες που δεν έχει συνεργαστεί ξανά. Ο Νεϊμάρ, ο Ντάνι Άλβες, ο Καβάνι, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Βεράτι είναι μερικοί από αυτούς. Αν καταφέρει να επιβληθεί και δείξει το έργο του, η ομάδα του θα πρωταγωνιστήσει ξανά και με άνεση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν μόλις στο 1,10 το ενδεχόμενο να κατακτήσει τον τίτλο. Λογικό αν προστεθεί στα παραπάνω ότι δεν έχει αλλοιωθεί ο βασικός της κορμός.

Την έκπληξη θα προσπαθήσουν να κάνουν οι τρεις γνωστές και μη εξαιρετέες. Η Λιόν όσο διατηρεί τον Φεκίρ στο έμψυχο δυναμικό της (οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου στη Γαλλία) παραμένει πανίσχυρη επιθετικά. Παράλληλα, ο προπονητής της, ο Μπρούνο Ζενεσιό, στον τέταρτο χρόνο της θητείας του, αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και προόδου. Τον βοηθά και το ότι δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένας από τους σημαντικότερους άσους του.

Η Μαρσέιγ προσπαθεί να ξεκινήσει από εκεί που ολοκλήρωσε πέρσι. Από τον τελικό του Europa League. Ο Κώστας Μήτρογλου συνεχίζει να θέτει υποψηφιότητα για την κορυφή της επίθεσης. Ο ηγέτης Θοβέν επίσης. Επίσης διατηρεί τον κορμό της αμετάβλητο για την ώρα και όσο συμβαίνει αυτό, θα μπορεί να παλεύει για τη δεύτερη θέση.

Και η Μονακό επιχειρεί να πρωταγωνιστήσει. Πώς θα γίνει αυτό όταν αποχώρησαν κι άλλοι παίκτες μέχρι πρότινος αναντικατάστατοι (Φαμπίνιο, Λεμάρ, Μουτίνιο μεταξύ άλλων); Η απάντηση παραπέμπει στο όνομα Λεονάρντο Ζαρντίμ. Δημιουργεί αξιόμαχα σύνολα από το πουθενά. Έχασε σχεδόν 10 ποδοσφαιριστές και απέκτησε άλλους τόσους με τον μουνταιλικό Ρώσο Γκολόβιν να ξεχωρίζει. Οι περισσότεροι νεοαποκτηθέντες είναι έφηβοι και πολλά υποσχόμενοι. Ανεξαρτήτως της θέσης που θα τερματίσουν οι Μονεγάσκοι, το σίγουρο είναι ότι μέσα στη σεζόν θα εμφανιστούν νέες αποκαλύψεις για να πλαισιώνουν τον Φαλκάο.

Από εκεί και πέρα, οι Σεντ Ετιέν (αφού ξεσκαρτάρισε το ρόστερ, ξεκινά τις μεταγραφές), Ρεν (ενισχυμένη) και Μπορντό (έφυγε ο Μάλκομ, αλλά η αλλαγή ιδιοκτησίας αφήνει υποσχέσεις για μεγάλη χρηματική δαπάνη) φιλοδοξούν να κερδίσουν εισιτήριο ευρωπαϊκής εξόδου. Μαζί τους και η Νις που έχει στον πάγκο της τον Πατρίκ Βιεϊρά, πάλαι ποτέ αρχηγό της πάλαι ποτέ μεγάλης Άρσεναλ που προσπαθεί να διακριθεί και σε προπονητικό επίπεδο.

Οι Ναντ (χωρίς τον Ρανιέρι πλέον), Ανζέ, Γκινγκάμπ και Ντιζόν επιχειρούν να έχουν μια άνετη παραμονή, στόχος που αποτελεί διακαή πόθο των Στυρασβούργου, Τουλούζ, Αμιάν, Καέν και των νεοφώτιστων Ρεμς και Νιμ. Έτοιμες όλες τους για μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική.