La Liga: Ξέφυγε η Ρεάλ με Βινίσιους - «Τεσσάρα» για Ατλέτικο που «έπιασε» τη Σοσιεδάδ (αποτελέσματα)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 4-1 στο Κάντιθ κι έπιασε στη 2η θέση την Ρεάλ Σοσιεδάδ, που έχασε εκτός έδρας από την Εσπανιόλ (1-0), το απόγευμα της Κυριακής (28/11), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε οριακά της Σεβίλλης. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Ξέφυγε η Ρεάλ με Βινίσιους - «Τεσσάρα» για Ατλέτικο που «έπιασε» τη Σοσιεδάδ (αποτελέσματα)

«Μέσα» τα πάει καλά η Ατλέτικο. Η ομάδα του Σιμέονε, που έχασε από την Μίλαν, στη Μαδρίτη, για το Champions League (κι η πρόκριση της περιπλέχθηκε...) κέρδισε για 2η σερί αγωνιστική στη La Liga.

«Θύμα» της, εκτός έδρας, με 4-1 η Κάντιθ (που υπέστη νέα ήττα με τεσσάρα μετά από εκείνη με τη Χετάφε κι είναι στον πόντο από την επικίνδυνη ζώνη). Με το τρίποντο αυτό οι «κολτσνέρος» έπιασαν στη 2η θέση τη Ρεάλ Σοσιεδάδ που έχασε 1-0 στα περίχωρα της Βαρκελώνης από την Εσπανιόλ.

Δεύτερη αγωνιστική που δεν κερδίζουν οι Βάσκοι, ενώ υπέστησαν, παράλληλα, τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Αντίθετα οι «παπαγάλοι» (6 ματς αήττητοι εντός έδρας με 5ν.) επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Καταλανικό ντέρμπι.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, η Ρεάλ Μαδρίτης τα... χρειάστηκε υποδεχόμενη τη Σεβίλλη, όμως βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη με σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Βινίσιους στα τελευταία λεπτά. Έτσι, οι «μερένγκες» βρίσκονται πλέον στο +4 από τους διώκτες τους στην κορυφή της κατάταξης.

Πριν απ΄όλα αυτά η Μπέτις αιφνιδιάστηκε αρχικά από τη Λεβάντε, όμως με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε σε μία ακόμη νίκη που τη διατηρεί στα... ψηλά της βαθμολογίας της La Liga. Οι Σεβιγιάνοι απάντησαν με τρία γκολ στην επανάληψη (χατ τρικ του Χουάνμι!), για να φτάσουν έτσι στη νίκη με σκορ 3-1 και ταυτόχρονα κρατώντας τους ουραγούς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα...

Το Σάββατο 27/11

Δύο ματς με τον Τσάβι στον πάγκο στη La Liga κι ισάριθμες επιτυχίες μετρά η Μπαρτσελόνα. Παρά τη «λευκή» ισοπαλία με την Μπενφίκα μεσοβδόμαδα και τα δεδομένα επιθετικά της προβλήματα η ομάδα της Βαρκελώνης νίκησε στο «Μαδριγάλ» την Βιγιαρεάλ με 3-1 πετυχαίνοντας το παρθενικό της «διπλό» στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα ήταν η πρώτη φορά που κατάφεραν οι «μπλαουγκράνα» να ζευγαρώσουν επιτυχίες! Οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν φουριόζοι έχοντας δύο δοκάρια με τους Άμπντε (4') και Γκάβι (9'), άλλά μετά από μια κραυγαλέα ευκαιρία του Ντεπάι (18') άφησαν τα ηνία στην ομάδα του Έμερι.

Παρά ταύτα προηγήθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης με το πρώτο φετινό τέρμα του Φρένκι Ντε Γιονγκ που κατακύρωσε το VAR. Ωστόσο προϊόντος του χρόνου η Μπάρτσα έφθινε και ισοφαρίστηκε από προβολή του Τσουκβουέτζε στη 2η τελική των γηπεδούχων στην εστία στην επανάληψη.

Κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία από βολέ του Τερ Στέγκεν και λάθος κεφαλιά του Εστουπινιάν, ο Ντεπάι πέρασε τον Αλμπιόλ και τον τερματοφύλακα πριν πετύχει το 8ο τέρμα του με τα μπλαουγκράνα!

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κοουτίνιο που κέρδισε κι εκτέλεσε πέναλτι για το πρώτο του τέρμα στην σεζόν. Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από ήττα με 2-0 στο Champions League διαμαρτύρονται για πέναλτι Πικέ σε χέρι με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Ένα γκολ του (αρχηγού κι εμβληματικού) Ιάγο Άσπας στο 70ο λεπτό έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Θέλτα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αλαβές και παράλληλα τη σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1. Η ομάδα του Βίγκο με αυτό το διπλό προσπέρασε την αντίπαλο της στη βαθμολογία.

Λίγο αργότερα η Βαλένθια παρότι προηγήθηκε με πέναλτι του Κάρλος Σολέρ, επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, έμεινε για 3ο σερί ματς στην ισοπαλία (σ. με διαφορετικό αποτέλεσμα), αφού ο Ίσι Παλαθόν ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Έτσι οι Μαδριλένοι έχουν συγκομιδή τεσσάρων πόντων στα τελευταία τους δύο ματς και διατηρήθηκαν στο +5 από τις «νυχτερίδες» με τους φίλους των γηπεδούχων να διαδηλώνουν κατά του ιδιοκτήτη Λιμ!

Iσόπαλο αλλά χωρίς γκολ έληξε το Μαγιόρκα - Χετάφε με τους γηπεδούχους να έχουν να κερδίσουν 7 αγώνες (5 ισοπ. - 2 ήττες) ενώ οι, προτελευταίοι Μαδριλένοι διατήρησαν την εστία τους απαραβίαστη δεύτερο ματς έχοντας πάρει τους 4 από 10 πόντους σ' αυτές τις αναμετρήσεις...

Στο ματς της Παρασκευής Αθλέτικ Μπιλμπάο και Γρανάδα έμειναν στο με τους Βάσκους να είναι και ικανοποιημένοι που πήραν τον βαθμό.

Το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/11

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα 2-2
(10' Γκαρθία, 76' αυτ. Μαξιμιάνο - 25' Ματσίς, 34' Μολίνα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11

Ντεπορτίβο Αλαβές - Θέλτα Βίγκο 1-2
(21' Χοσέλου - 12' Σάντι Μίνα, 70' Ιάγκο Άσπας)

Βαλένθια - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1
(19' πεν. Κάρλος Σολέρ - 64' Ίσι Παλαθόν)

Μαγιόρκα - Χετάφε 0-0

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-3
(76' Τσουκουέζε - 48' Φρ. Ντε Γιονγκ, 88' Ντεπάι, 90'+4' πέν. Κοουτίνιο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/11

Ρεάλ Μπέτις - Λεβάντε 3-1
(54', 63', 78' Χουάνμι - 7' Μουστάφι)

Εσπανιόλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
(77' Ερέρα)

Κάντιθ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4
(86' αυτ. Όμπλακ - 50' Λεμάρ, 70' Γκριζμάν, 76' Κορέα, 86' Κούνια)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-1
(32' Mπενζεμά, 87' Βινίσιους Ζούνιορ - 12' Ράφα Μιρ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11

22:00 Οσασούνα - Έλτσε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ