Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-5: Πρωτοφανής διασυρμός των «κόκκινων διαβόλων» (highlights)!

Η Λίβερπουλ με χατ-τρικ του κορυφαίου Αφρικανού σκόρερ Σαλάχ έκανε «σκόνη» (5-0) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέτυχε τέσσερα γκολ στο ημίχρονο στο «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά στα χρονικά!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-5: Πρωτοφανής διασυρμός των «κόκκινων διαβόλων» (highlights)!

Σε έναν πρωτοφανή «εφιάλτη» μετατράπηκε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ντέρμπι με την Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» για την 9η αγωνιστική της Premier League. Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ έκαναν «σκόνη» τους «κόκκινους διαβόλους» με το εμφατικό 5-0 και «βύθισαν» στην… απόγνωση την αιώνια αντίπαλό τους που γνώρισε έτσι μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας της σε ντέρμπι!

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Όλα τα γκολ, μαζική αποχώρηση των οπαδών στο 65΄ (vid)

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τραγική λειτουργία της Γιουνάιτεντ και πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά στα χρονικά (!), ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής της ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ που πέτυχε χατ-τρικ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έφτασε τα 107 στην Premier League και ξεπέρασε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στη λίστα των κορυφαίων Αφρικανών με τα περισσότερα γκολ στα αγγλικά «σαλόνια».

Παράλληλα όμως έγινε και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκόραρε σε τρεις σερί εκτός έδρας εμφανίσεις του κόντρα στη Γιουνάιτεντ, αλλά και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League (από τη σεζόν 1992-93 και μετά) που έκανε χατ-τρικ στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Γιουνάιτεντ.

«Κοντσέρτο για πολυβόλα»

Με την Λίβερπουλ να μετράει τρία ή περισσότερα γκολ στα 8 προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις και την Γιουνάιτεντ να έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της μόνο μία φορά στα 20 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, ο… χορός των γκολ για τους φιλοξενούμενους στο ντέρμπι ξεκίνησε στο 5’ με τον Κεϊτά.

Στο 13’ ο Ζότα διπλασίασε τα τέρματα των «κόκκινων», ενώ, με την Γιουνάιτεντ να είναι πλήρως αποδιοργανωμένη, τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε στη συνέχεια ο Σαλάχ, που πέτυχε τρία γκολ (38’, 45’ και 50’) και ανέβασε το δείκτη στο 0-5!

Στο 60’ η Μάντσεστερ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πογκμπά και ως το φινάλε το σκορ παρέμεινε τελικά ανέπαφο, παρότι η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι στο 65’ ξεκίνησε μαζική αποχώρηση των οπαδών της Γιουνάιτεντ από το γήπεδο, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους στο ημίχρονο.

Επί της ουσίας, το τρίποντο αυτό κράτησε τους «κόκκινους» σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ για τη Γιουνάιτεντ θα έχει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η «επόμενη μέρα» στην ομάδα, μετά και τις φήμες των τελευταίων ημερών που ήθελαν τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να βλέπει την… πόρτα της εξόδου.

Διαιτητής: Τέιλορ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Γκρίνγουντ (46’ Πογκμπά), Μ. Φερνάντες (62’ Καβάνι), Ράσφορντ (62’ Νταλότ), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (27’ Τζόουνς), Κεϊτά (64’ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν), Ζότα, Σαλάχ, Φιρμίνο (76’ Μανέ)