Serie A: Η Ρόμα πρώτη που έκοψε πόντους στη Νάπολι (0-0), άβολο 1-1 για Ίντερ και Γιουβέντους (Hls)!

Η Ρόμα υποχρέωσε την Νάπολι στην πρώτη της βαθμολογική απώλεια κρατώντας την στο 0-0, στο «Ολίμπικο». Ενώ ισόπαλο (1-1) έληξε και το «derby d' Italia» μεταξύ Ίντερ και Γιουβέντους. Αποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία.

Serie A: Η Ρόμα πρώτη που έκοψε πόντους στη Νάπολι (0-0), άβολο 1-1 για Ίντερ και Γιουβέντους (Hls)!

Η Ρόμα φρέναρε την αψεγάδιαστη πορεία της Νάπολι στην τρέχουσα Serie A υποχρεώνοντας την στην πρώτη βαθμολογική απώλεια με την «λευκή» ισοπαλία στο «Ολίμπικο».

Το ματς ήταν γεμάτο ένταση με τον Ζοσέ Μουρίνιο ν' αποβάλλεται (81') λόγω διαμαρτυριών και λίγο αργότερα (97') να τον ακολουθεί ο ομόλογος του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Πιο κοντά στο γκολ οι φιλοξενούμενοι (δίχως Μανωλά...) με το δοκάρι να σταματά τον Όσιμεν και να του ακυρώνεται τέρμα μέσω VAR

Έτσι οι πρωτοπόροι «παρτενοπέι» πλέον μοιράζονται το «ρετιρέ» με την Μίλαν.

Ισόπαλο, αλλά 1-1, έληξε και το derby d' Italia, μεταξύ Ίντερ - Γιουβέντους με το αποτέλεσμα να είναι... άβολο για αμφότερες αφού έμειναν μακριά από την κορυφή.

Επτά πόντους οι «νερατζούρι» (που προηγήθηκαν, με τον Ντζέκο, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν για 2η αγωνιστική) και 10 οι «μπιανκονέρι», που ισοφάρισαν στο φινάλε με πέναλτι του νεοεισελθόντα (61') Ντιμπάλα, γλιτώνοντας τα χειρότερα...

Μεγάλη η γκρίνια των Λομβαρδών για το πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR

Νωρίτερα, η Λάτσιο που προερχόταν από τη νίκη (3-1) επί της Ίντερ συνετρίβη στην Βερόνα από την τοπική Ελλάς, που είχε ένα Χιοβάνι Σιμεόνε να τον πιείς στο ποτήρι!

Και τα τέσσερα τέρματα του 4-1 ήταν του γιου του «Τσόλο» που αξιοποίησε δύο ασίστ του Καπράρι επαναφέροντας την ομάδα του στις επιτυχίες.

Με τρία γκολ διαφορά (3-0) νίκαγε την ίδια ώρα κι η (προερχόμενη από δύο ήττες) Φιορεντίνα την Κάλιαρι που τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές είχε 4 πόντους συγκομιδής.

Στο πρώτο χρονικά ματς της Κυριακής, δραματικό φινάλε είχε το παιχνίδι της Αταλάντα με την Ουντινέζε. Η ομάδα από το Ούντινε κατάφερε και… έκλεψε το βαθμό από την Αταλάντα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι το συγκρότημα του Μπέργκαμο έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια να μείνει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Τα ματς του Σαββάτου

Νέα πρωτοπόρο έχει η Serie A αφού η Μίλαν νίκησε στην Μπολόνια τους τοπικούς «ροσομπλού» με 4-2 σ' ένα επεισοδιακό ματς αφού οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς εννέα λόγω των αποβολών των Σουμαόρο (20') και Σοριάνο (58').

Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν 0-2 στο πρώτο μέρος αλλά η ομάδα του Μιχάιλοβιτς, με 10, ισοφάρισε με δύο γκολ σε 3 λεπτά, στο ξεκίνημα της επανάληψης, χάρη και σε αυτογκόλ του Ιμπραϊμοβιτς.

Τελικά η ομάδα του Πιόλι εκμεταλλεύθηκε τους δύο παραπάνω παίκτες σκοράροντας δις μετά το 84' με τους Μπενάσερ και τον Ιμπραίμοβιτς να βρίσκει την σωστή εστία!

O Σουηδός βρίσκοντας δίχτυα έγινε ο 4ος γηραιότερος σκόρερ του Καμπιονάτο, ενώ η ομάδα του έφτασε τις 5 διαδοχικές επιτυχίες κι είναι αήττητη (8ν. - 1 ισοπ.).

Σαρωτική ήταν η Έμπολι στο πέρασμά της από την έδρα της (ουραγού) Σαλερνιτάνα, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου για την 9η αγωνιστική της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το καλύτερό τους πρώτο ημίχρονο στη σεζόν, καθώς προηγήθηκαν 0-4 των νεοφώτιστων (!), πριν οι τελευταίοι μειώσουν στην επανάληψη στο τελικό 2-4!

Πολλά γκολ και στο Σασουόλο, όπου οι τοπικοί «νεροβέρντι» επικράτησαν 3-1 της Βενέτσια, μ' ανατροπή.

Έτσι τέρματισαν το αήττητο τριών αγωνιστικών (1ν. - 2 ισοπ.) των αντιπάλων τους, με τους οποίους συγκατοικούσαν, φτάνοντας τους τέσσερις πόντους συγκομιδής τις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Την Παρασκευή 22/10

Με νίκες γηπεδούχων ξεκίνησε η 9η αγωνιστική της Serie A, με το πρόγραμμα της Παρασκευής να περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις. Το... χορό άνοιξε η Τορίνο που επικράτησε, στο εναρκτήριο ματς της Τζένοα με 3-2.

Η «γκρανάτα», του Τζούριτς, που προερχόταν από 2 ήττες και συνολικά τέσσερα ματς δίχως επιτυχίες προηγήθηκε 2-0 και 3-1 των, προτελευταίων, Γενοβέζων που έχουν να κερδίσουν από τις 12 Σεπτέμβρη πριν φτάσει στη 2η επιτυχία της στο τρέχον πρωτάθλημα (αμφότερες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τορίνο).

Σαν να μην έφτανε η ήττα για τους «γκριφόνι» η μισητή συμπολίτισσα Σαμπντόρια, λίγο αργότερα νίκησε 2-1 (και προσπέρασε) την Σπέτσια, στο μεγάλο λιμάνι του Ιταλικού Βορρά.

Το σκορ για τους «μπλουτσερκιάτι» (του ενός πόντου σε 4 αγωνιστικές και της 2ης επιτυχίας στο τρέχον Καμπιονάτο) άνοιξε στο 15’ ο Γκιάσι με αυτογκόλ (σε φάουλ του Καντρέβα) και στο 36’ ο Καντρέβα από ασίστ του Γκαμπιαντίνι τελείωσε το ματς, αφού το γκολ του (γνώριμου μας λόγω ΑΕΚ και νεοεισελθόντα στο 59') Ντανιέλε Βέρντε στο 94' δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους.

Για τους οποίους βασικός (κι αναντικατάστατος) ήταν ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Νικολάου.

Το προφίλ της 9ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10

Τορίνο - Τζένοα 3-2
(14' Σανάμπρια, 31' Πομπέγκα, 77' Μπρεκάλο – 69' Ντέστρο, 81' Καϊσέδο)

Σαμπντόρια - Σπέτσια 2-1
(15' αυτ. Γκιάσι, 36' Καντρέβα - 90'+4' Βέρντε)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10

Σαλερνιτάνα - Έμπολι 2-4
(48' Ρανιέρι, 55' αυτ. Ισμαΐλι - 2', 45' πέν. Πιναμόντι, 11' Κουτρόνε, 13' αυτ. Στράντμπεργκ)

Σασουόλο-Βενέτσια 3-1
(37' Μπεράρντι, 50' αυτ. Ανρί, 66' Φρατέζι - 32' Οκερέκε)

Μπολόνια-Μίλαν 2-4
(49' αυτ. Ιμπραϊμοβιτς, 52' Μπάροου - 16' Ραφαέλ Λεάο, 35' Καλάμπρια, 84' Μπενάσερ, 90' Μπενάσερ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10

Αταλάντα-Ουνιντέζε 1-1

56' Μαλινόφσκι - 90+4 Μπέτο

Φιορεντίνα-Κάλιαρι 3-0
(21’ πεν. Μπιράγκι, 42’ Γκονζάλες, 49’ Βλάχοβιτς)


Ελλάς Βερόνα-Λάτσιο 4-1
(30΄, 36’, 62’, 92’ Σιμεόνε – 46’ Ιμόμπιλε)

Ρόμα - Νάπολι 0-0

Ίντερ - Γιουβέντους 1-1
(17' Ντζέκο - 89' πεν. Ντιμπάλα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ