Bundesliga: «Μέσα» δεν πάει καλά η Άιντραχτ, που έχασε (2-0) και στο Μπόχουμ (hls)!

 Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τρεις μέρες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο Europa League, έχασε 2-0 στο Μπόχουμ από την τοπική ομάδα των Λαμπρόπουλου - Σταφυλίδη και βρέθηκε στο -2 από την επικίνδυνη ζώνη. Tα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Bundesliga: «Μέσα» δεν πάει καλά η Άιντραχτ, που έχασε (2-0) και στο Μπόχουμ (hls)!

Αν «έξω» (σ. Europa League) πάει καλά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπως απέδειξε η νίκη της επί του Ολυμπιακού που την έφερε επικεφαλής του 4ου ομίλου εντός των Γερμανικών ποδοσφαιρικών τειχών δε λέει να σηκώσει κεφάλι.

Έτσι μετά από την ήττα 2-1 από την Χέρτα Βερολίνου, εντός έδρας, έχασε 2-0 στο Μπόχουμ, από την τοπική κι ομώνυμη ομάδα με την επικράτηση επί των «ερυθρολεύκων» ν' αποτελεί... παρένθεση.

Οι νικητές είχαν βασικό (κι αναντικατάστατο) τον Λαμπρόπουλο και από το 81ο λεπτό τον Σταφυλίδη έκοψαν τα ...φτερά των «αετών», τους προσπέρασαν βαθμολογικά - αφήνοντας τους μόλις δύο πόντους από την επικίνδυνη ζώνη - και πέτυχαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους (με μηδενικό παθητικό μάλιστα)!

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Τουρέ (75' Χρούστιτς), Σό (75' Χάουγκε), Γιάκιτς (45' Ρόντε), Κόστιτς, Καμάντα, Μπορέ, Πασιένσια (28' Λάμερς)

Ισόβαθμη της Μπόχουμ είναι η Στουτγκάρδη που πήρε στο 93' ισοπαλία εντός έδρας με την Ουνιόν Βερολίνου 1-1.

Δεύτερη διαδοχική με το ίδιο σκορ για τους Σουηβούς που διατηρήθηκαν αήττητοι 4η αγωνιστική (1ν. - 3 ισοπ.), ενώ οι πρωτεουσιάνοι έμειναν για δεύτερο ματς μακριά από την επιτυχία.

Ισόπαλο και το πρώτο χρονικά ματς μεταξύ Κολωνίας και Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-2. Με τις δύο ομάδες να μένουν μακριά από τα τρίποντα για δεύτερη αγωνιστική.

Τα ματς του Σαββάτου

Η ασταμάτητη Μπάγερν Μονάχου με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βρίσκει, ως συνήθως, δίχτυα, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Χόφενχαϊμ και επιβλήθηκε με 4-0 στο Μόναχο για την 9η αγωνιστική της Bundesliga.

Οι πρωταθλητές... καθάρισαν από νωρίς, με τον Γκνάμπρι να ανοίγει το σκορ και τον Πολωνό, με πανέμορφο σουτ, να φτάνει τα 101 γκολ από το 2020.

Ο «Λέβα» ταυτόχρονα έχει επτά γκολ εκτός περιοχής μέσα στο 2021 (μόνο ο Λιονέλ Μέσι με 14 έχει παραπάνω στα μεγάλα πρωταθλήματα), τα 54 σε όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις φέτος (και 8 ασίστ, με δεύτερο στη λίστα τον Μέσι με 40+14) και τα 34 σε 26 αγώνες πρωταθλήματος μέσα στο έτος, με συνέπεια να ετοιμάζεται να σπάσει και αυτό το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (42 το 1972).

Οι Τσούπο - Μοτίνγκ και Κομάν διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με τον Μάνουελ Νόιερ να κερδίζει το 300ό παιχνίδι του στην κατηγορία (σε 447 αγώνες), πίσω μόνο από τα 310 του Όλιβερ Καν.

Την ίδια στιγμή η, δεύτερη (στον πόντο...), Μπορούσια Ντόρτμουντ δίχως τον τραυματία Έρλινγκ Χάλαντ επιβλήθηκε με 3-1 της, προτελευταίας, Αρμίνια στο Μπίλεφελντ.

Τα γκολ σημείωσαν της ...αμύνης τα παιδιά για τους Βεστφαλούς των τριών σερί νικών στο πρωτάθλημα: οι Τσαν και Χούμελς στο 1ο ημίχρονο και ο Μπέλιγχαμ στο 2ο (μείωσε με πέναλτι ο Κλος).

Για τους γηπεδούχους, που παραμένουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι Στέφανος Καπίνο και Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης έμειναν εκτός αποστολής και ακόμα δεν έχουν καταγράψει λεπτό συμμετοχής.

Εξάλλου η Φράιμπουργκ, επικράτησε εκτός έδρας της Βόλφσμπουργκ με 2-0, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, ούσα τρίτη!

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τους Λίνχαρτ και Χέλερ, οι φιλοξενούμενοι ανάγκασαν τους «λύκους», που αγνοούν την… χαρά της νίκης από την 4η αγωνιστική, σε εκ νέου βαθμολογική οπισθοχώρηση.

Η Λειψία επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τους αγώνες με Φράιμπουργκ και Παρί, αλλά για να το πετύχει έπρεπε να υποδεχθεί τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και να καρδιοχτυπήσει.

Το 4-1 επί της Γκρόιτερ Φιρτ προήλθε έπειτα από ανατροπή, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χργκότα.

Δύο αλλαγές του Τζέσε Μαρς, οι Γιουσούφ Πόουλσεν και Ντόμινικ Σομπολσάι, βρήκαν γκολ στην επανάληψη, όπως και ο Φόρσμπεργκ.

Εκτός από τα αστέρια των γηπεδούχων, σκόραρε και ο 18χρονος Ισπανός επιθετικός Ούγκο Νοβόα, τρία λεπτά αφότου έκανε ντεμπούτο.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας η Χέρτα επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ, στο Βερολίνο, της Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ ζευγαρώνοντας τις επιτυχίες της, ενώ τα «πουλάρια», στις ίδιες αγωνιστικές, έχουν έναν πόντο συγκομιδής.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με τρομερό βολ πλανέ ο Ρίχτερ.

Το ματς της Παρασκευής

Με καρέ τερμάτων η Μάιντς έφτασε στην της νίκη στην τρέχουσα Bundesliga.

Kερδίζοντας, πανεύκολα, 4-1, εντός έδρας την, τρίτη από το τέλος, Άουγκσμπουργκ, στο εναρκτήριο ματς της 9ης αγωνιστικής, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 3 σερί ήττες και μια ισοπαλία, ανεβαίνοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Αντίθετα οι Βαυαροί συνέχισαν ν' απέχουν από τα τρίποντα για 4η διαδοχική αγωνιστική. Διάστημα κατά το οποίο έχουν την πενιχρή συγκομιδή του ενός πόντου...

Το πρόγραμμα 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 22/10

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 4-1
(10' Ονισίβο, 15' Μπελ, 26', 71 Μπούκαρντ -69' Ζεκίρι)

Σάββατο, 23/10

Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 4-0
(16’ Γκνάμπρι, 30’ Λεβαντόβσκι, 82’ Τσούπο-Μοτίνγκ, 87’ Κομάν)

Λειψία-Γκρόιτερ Φιρτ 4-1
(46’ Πούλσεν, 53’ Φόρσμπεργκ, 65’ Σομποσλάι, 88’ Νοβόα – 45’ Χργκότα)

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 0-2
(27’ Λίνχαρτ, 68’ Χέλερ)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-3
(87’ Κλος – 31’ πεν. Τσαν, 45’ Χούμελς, 73’ Μπέλιγχαμ)

Χέρτα Βερολίνου-Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ 1-0
(40' Ρίχτερ)

ΚΥΡΙΑΚΗ (24/10)

Κολωνία-Λεβερκούζεν 2-2
(63', 82' Μοντέστ - 15' Σικ, 17' Μπελαράμπι)
Στουτγκάρδη-Ουνιόν Βερολίνου 1-1
(93' Φαγκίρ - 31' Αβονίγι)
Μπόχουμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0
(3' Μπλουμ, 92' Πόλτερ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ