Serie A: Απόλυτη στην κορυφή η Νάπολι, 2-0 την Κάλιαρι (highlights)!

Η Νάπολι επιβλήθηκε 2-0 της Κάλιαρι στον ιταλικό νότο και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Serie A. Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Ρώμης, επικρατώντας 3-2 της Ρόμα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Serie A.

Serie A: Απόλυτη στην κορυφή η Νάπολι, 2-0 την Κάλιαρι (highlights)!

Την έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Καμπιονάτο πανηγύρισε η Νάπολι και συνεχίζει να κοιτάζει αφ’ υψηλού τους υπόλοιπους διεκδικητές του φετινού τίτλου στην κατηγορία. Οι «παρτενοπέι» επικράτησαν 2-0 της Κάλιαρι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και έφτασαν τους 18 πόντους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +2 από την δεύτερη Μίλαν.

Ο Οσιμέν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 11’ και στο 57’ ο Ινσίνιε έγραψε με πέναλτι το 2-0, ενώ ο Κώστας Μανωλάς έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του. Για την Κάλιαρι, που παραμένει χωρίς νίκη ακόμα στον θεσμό, αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της που την κράτησε στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ στο ματς με τη Νάπολι ο Μπάμπης Λυκογιάννης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 85’ από τον Περέιρο.

Η Λάτσιο πήρε το ντέρμπι της πρωτεύουσας με αντίπαλο τη Ρόμα, σε ένα χορταστικό 3-2 στο "Ολίμπικο". Γκολ ο Πέδρο κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Με πέναλτι του Βλάχοβιτς η Φιορεντίνα νίκησε την Ουντινέζε και ανέβηκε πέμπτη, ενώ με το ίδιο σκορ η Σασουόλο επικράτησε της Σαλερνιτάνα. H Έμπολι επιβλήθηκε της Μπολόνια με 4-2.

Στη σκιά του τραυματισμού του Ντιμπάλα η Γιουβέντους νίκησε με 3-2 την Σαμπντόρια. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ αλλά στη συνέχεια αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Έσπασαν καρδιές στη Γένοβα, με την Τζένοα να μένει πίσω στο σκορ με 2-0 κόντρα στη Βερόνα, να γυρίζει τον αγώνα (3-2) με τρία γκολ στο τελευταίο τέταρτο αλλά τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο φινάλε σε 3-3!

Η Βερόνα του Τούντορ όπως και με αντίπαλο τη Σαλερνιτάνα (2-2), την προηγούμενη αγωνιστική, προηγήθηκε και πάλι με 2-0 αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει! Μάλιστα αυτή τη φορά λίγο έλειψε να χάσει και τον αγώνα, αφού η Τζένοα με σκόρερ τους Ντέστρο (2), Κρισίτο (οι ίδιοι σκόραραν και με την Μπολονία στο 2-2 την προηγούμενη αγωνιστική), γύρισε...τούμπα τον αγώνα και ήταν αγκαλιά με μια τεράστια νίκη, με επική ανατροπή (3-2). Ο Κάλινιτς (ήρθε από τον πάγκο) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-3 για τη Βερόνα του Τούντορ, που λίγο έλειψε να φύγει από τη Γένοβα με άδεια χέρια αν και μέχρι το 75' ήταν μποστά στο σκορ με 2-0!

Η είσοδος για τους φιλάθλους στο Λουίτζι Φεράρις ήταν ελεύθερη μετά την προτροπή των νέων Αμερικανών ιδιοκτητών.

Τυχερή στάθηκε η Ίντερ με το 2-2 κόντρα στην Αταλάντα αφού οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να πάρουν την νίκη, αλλά το γκολ του Ντε Βράι στο 88ο λεπτό ακυρώθηκε.

Αήττητη συνεχίζει την πορεία της η Μίλαν καθώς νίκησε και την Σπέτσια εκτός έδρας με 2-1. Ο Μαλντίνι (γιος του Πάολο) στο 48' έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφαρίστηκαν από τον Βέρντερ στο 80'. Έξι λεπτά αργότερα ο Ντίαζ χάρισε τη νίκη στους «ροσονέρι».

Το προφίλ της έκτης αγωνιστικής:

Σάββατο (25/9)

Σπέτσια - Μίλαν 1-2

(80' Βέρντερ - 48' Μαλντίνι, 86' Ντίαζ)

Ίντερ - Αταλάντα 2-2

(5' Λαουτάρο, 71' Τζέκο - 30' Μαλινόφσκι, 38' Τολόι)

Τζένοα - Βερόνα 3-3

(76' Κρισίτο, 80' 85' Ντέστρο - 8' Σιμεόνε, 49' Μπαράκ, 91' Κάλινιτς)

Κυριακή (26/9)

Γιουβέντους - Σαμπντόρια 3-2

(10' Ντιμπάλα, 43' πεν. Μπονούτσι, 57' Λοκατέλι - 44' Γιοσίντα, 83' Καντρέβα)

Σασουόλο - Σαλερνιτάνα 1-0

(54' Μπεράρντι)

Έμπολι - Μπολόνια 4-2

(1' αυτ. Μπονιφάντσι, 32' Πιναμόντι, 53' πεν. Μπαϊράμι, 90' Ρίτσι - 11' Μπάροου, 77' Αρναούτοβιτς)

Ουντινέζε - Φιορεντίνα 0-1

(16' πεν. Βλάχοβιτς)

Λάτσιο - Ρόμα 3-2

Νάπολι - Κάλιαρι 2-0

(11’ Οσιμέν, 57’ πέν. Ινσίνιε)

Δευτέρα (27/9)

Βενέτσια - Τορίνο (21:45)

Η βαθμολογία