La Liga: Η Μπέτις κράτησε στον «βυθό» την Χετάφε του Μίτσελ (2-0) 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία

La Liga: Η Μπέτις κράτησε στον «βυθό» την Χετάφε του Μίτσελ (2-0) 

Ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα πανηγύρισε η Μπέτις στο φετινό πρωτάθλημα της La Liga και «έπιασε» την Μπαρτσελόνα στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Ανδαλουσιάνοι κέρδισαν 2-0 την Χετάφε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και κράτησαν την ομάδα του Μίτσελ στην τελευταία θέση της κατάταξης δίχως πόντο ακόμα στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 14’ με το γκολ που πέτυχε ο Γουίλιαν Χοσέ, ενώ στο 56’ ο ίδιος παίκτης σημείωσε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Νωρίτερα

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έδωσε συνέχεια στο εξαιρετικό της ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της La Liga και πανηγύρισε μία ακόμα νίκη που την διατήρησε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι Βάσκοι επιβλήθηκαν 1-0 της Έλτσε για την 7η αγωνιστική και πλησίασαν στον πόντο την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων στο «Σαν Σεμπαστιάν» πέτυχε ο Ογιαρθάμπαλ στο 81’.

Στο μεταξύ, τις υψηλές της πτήσεις στον θεσμό συνέχισε και η Ράγιο Βαγιεκάνο. Η ομάδα της Μαδρίτης κέρδισε 3-1 την Κάντιθ στο «Βαγιέκας» και πλησίασε την πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Η Μπαρτσελόνα επανήλθε στις επιτυχίες νικώντας την Λεβάντε με 3-0.

Οι Καταλανοί ήταν άκρως αποτελεσματικοί στα πρώτα 15 λεπτά, διάστημα στο οποίο πέτυχαν δύο γκολ κι από κει και πέρα με σωστή διαχείριση έφτασαν στο στόχο τους χωρίς να «πατήσουν γκάζι» κι ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ έχουν κι ένα ματς λιγότερο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στα τρίποντα επέστρεψε η Οσασούνα που κέρδισε σε ένα επεισοδιακό, όσο και χορταστικό, ματς στην Μαγιόρκα με 3-2 στο εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 7ης αγωνιστικής της La Liga.

To αποτέλεσμα ήρθε για τους Βάσκους με ανατροπή και γκολ του Κάλβο στο 88'.

Στον εναπομείναντα χρόνο η Μαγιόρκα κέρδισε πέναλτι με την απόφαση ν' αλλάζει λόγω VAR.

Έτσι η ομάδα από τις Βαλεαρίδες στα τελευταία της τέσσερα ματς έχει συγκομιδή ενός πόντου κι υπολείπεται της αντιπάλου της με την οποία ήταν ισόβαθμες μέχρι την έναρξη του ματς.

Tα ματς του Σαββάτου

Η Βιγιαρεάλ όχι απλά έφυγε με τον βαθμό από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", αλλά άξιζε και κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. Η ομάδα του Έμερι έμεινε στο 0-0 με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ματς που κέρδισε τις εντυπώσεις δείχνοντας εξαιρετικό πρόσωπο. Για τους Μαδριλένους αυτή ήταν η δεύτερη απώλεια τους στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ μετά από αρκετό καιρό δεν σκόραρε εντός έδρας.

Με νίκη-έκπληξη άνοιξε η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής στην La Liga καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης γνώρισε την ήττα στην έδρα της Αλαβές με 1-0. Το γκολ της αναμέτρησης σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό ο Λαγουάρδια.

Η Σεβίλλη αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εσπανιόλ και να πλησιάσει και άλλο την πρώτη θέση. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν ο Εν Νεσίρι και ο Μιρ.

Το προφίλ της έβδομης αγωνιστικής:

Σάββατο (25/9)

Αλαβές - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

(4' Λαγουάρδια)

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

(90'+5 Μάρκος Αντρέ - 69' Μαρτίνεθ)

Σεβίλη - Εσπανιόλ 2-0

(13' Εν Νεσίρι, 87' Μιρ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 0-0

Κυριακή (26/9)

Μαγιόρκα - Οσασούνα 2-3

(11' Nτάνι Ροντρίγκεθ, 45+4' Νίνιο - 9' Κότε, 58' Ίνιγκο Πέρεθ, 88' Κάλβο)

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 3-0

(6' πεν. Ντεπάι, 14' Ντε Γιονγκ, 90'+1 Φάτι)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Κάντιθ 3-1

(9’ Α. Γκαρθία, 44’ Φαλκάο, 87’ 23’ Χαρογιάν)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Έλτσε 1-0

(81’ Ογιαρθάμπαλ)

Μπέτις - Χετάφε 2-0
(15', 56' Γουίλιαν Χοσέ)

Δευτέρα (27/9)

Θέλτα - Γρανάδα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ