La Liga: Η Μπαρτσελόνα γλίτωσε την ήττα από την Γρανάδα (1-1)

Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος την Γρανάδα σε 1-1 για την 5η αγωνιστική της La Liga.

La Liga: Η Μπαρτσελόνα γλίτωσε την ήττα από την Γρανάδα (1-1)

Μία ανάσα από την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε η Μπαρτσελόνα καθώς έχανε με 1-0 από την Γρανάδα στο «Καμπ Νου». Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντουάρτε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο η πίεση των «μπλαουγκράνα» απέφερε καρπούς αφού ο Ρονάλντ Αραούχο ισοφάρισε λίγο πριν από το φινάλε σε 1-1.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Βαλένθια για περίπου 20 λεπτά ήταν στην κορυφή του Ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Ούγκο Ντούρο άνοιξε το σκορ στο 66’ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης που στο φινάλε όχι μόνο δεν έχασε αλλά πήρε και τη νίκη. Ο Βινίσιους ισοφάρισε στο 86’ και ο Μπενζεμά δύο λεπτά μετά έγραψε το 1-2, με την ομάδα της Μαδρίτης να είναι πλέον μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Με γκολ του Καμπρέρα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Εσπανιόλ πήρε βαθμό (2-2) από την Μπέτις.

Η ομάδα της Βαρκελώνης είχε προηγηθεί αρχικά με τον Αλέις Βιδάλ, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι με τέρματα των Γουίλιαν Ζοζέ και Φεκίρ πήραν το προβάδισμα. Στο τέλος, όμως, κι ενώ η Μπέτις είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πετσέλα (77΄), η Εσπανιόλ έφτασε στο 2-2 και δικαιώθηκε για την επιμονή της.

Χωρίς γκολ έληξε το ματς στο «Ανοέτα» μεταξύ της Σοσιεδάδ και της Σεβίλης (0-0).

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά η Βιγιαρεάλ απέσπασε ισοπαλία. Αυτή τη φορά το «κίτρινο υποβρύχιο» έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Μαγιόρκα. Ύστερα από ενα ισορροπημένο πρώτο μέρος η Μαγιόρκα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Η Έλτσε αν και προηγήθηκε κόντρα στη Λεβάντε δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Αντίθετα η αντίπαλος της έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό. Στο ματς που έριξε την αυλαία του σαββατιάτικου προγράμματος η Οσασούνα πέρασε εύκολο βράδυ κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, Αλαβές. Με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο κατάφερε και πήρε μία ακόμα νίκη που την έφερε στην έκτη θέση της κατάταξης.

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή έστω και προσωρινά έχασε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπιλμπάο με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0.

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Ράγιο Βαγιεκάνο (μετά την ισοπαλία με την Λεβάντε την περασμένη αγωνιστική) και κέρδισε 3-0 την Χετάφε, που της επέτρεψε να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της La Liga. Την παράσταση στον αγώνα έκλεψε ο νεοαποκτηθείς Ρανταμέλ Φαλκάο, που στο ντεμπούτο του με τον σύλλογο της Μαδρίτης πέτυχε το παρθενικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 9’ με πέναλτι του Τρέχο, πριν ο Σις γράψει το 2-0 στο 78’, ενώ το 3-0 έκανε ο Κολομβιανός Φαλκάο στο 81’. Για την Χετάφε αυτή ήταν η πέμπτη της ήττα στην κατηγορία, που την διατήρησε στον «πάτο» της βαθμολογίας.

Στο ματς της Παρασκευής, την πρώτη της νίκη στη La Liga πανηγύρισε η Κάντιθ που επικράτησε εκτός έδρας της Θέλτα με σκορ 2-1. Η ομάδα του Βίγκο από την πλευρά της έμεινε χωρίς νίκη μετά από πέντε παιχνίδια κι έχοντας μόλις έναν βαθμό. Η Κάντιθ κατάφερε στο τέλος του πρώτου μέρους να πετύχει δύο τέρματα τα οποία αποδείχτηκαν αρκετά για να της χαρίσουν τη νίκη. Η Θέλτα μείωσε σε 2-1 στο 65', ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε οριζόντιο δοκάρι, ενώ είχε εντείνει τις προσπάθειες της για να πάρει έστω τον βαθμό.

Το πρόγραμμα…

Παρασκευή 17/9

Θέλτα-Κάντιθ 1-2

(65' Μίνα - 38' Λοθάνο, 43' Εσπίνο)

Σάββατο 18/9

Ράγιο Βαγιεκάνο-Χετάφε 3-0

(9' πέν. Τρέχο, 78' Σις, 81' Φαλκάο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο 0-0

Έλτσε-Λεβάντε 1-1

(33' Πέρεθ - 55' Μοράλες)

Αλαβες-Οσασούνα 0-2

(22' Γκαρθία, 29' πεν. Τόρες)

Κυριακή 19/9

Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ 0-0

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 0-0

Μπέτις-Εσπανιόλ 2-2

(41΄ Γουίλιαν Ζοζέ, 45΄+ Φεκίρ - 16΄ Βιδάλ, 90+7΄ Καμπρέρα)

22:00 Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 20/9

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 1-1

(90' Αραούχο - 2' Ντουάρτε)

Η βαθμολογία