Serie A: Στην τετράδα η Νάπολι, γκέλαρε η Μίλαν, εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους (highlights)

Αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της στο Champions League έκανε η Νάπολι μετά τη νίκη επί της Φιορεντίνα με 2-0.  Μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία της Serie A.

Serie A: Στην τετράδα η Νάπολι, γκέλαρε η Μίλαν, εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους (highlights)

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη στην έδρα της Φιορεντίνα η Νάπολι. Στο 57' ο Ινσίνιε με διπλή προσπάθεια έπειτα από χαμένη εκτέλεση πέναλτι έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 67' ζευγάρωσαν τα τέρματα τους χάρη σε σουτ του Ζιελίνσκι.

Έτσι οι «παρτενοπέι» ανέβηκαν στην τέταρτη θέση και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση τους στο Champions League.

Αυτή που το φυσάει και δεν κρυώνει είναι η Μίλαν, η οποία είχε την ευκαιρία να φθάσει στη δεύτερη θέση την Αταλάντα και να ξεμπερδεύει ουσιαστικά και με την υπόθεση Champions League, αλλά κόλλησε στην ισοπαλία απέναντι στην 16η και βαθμολογικά αδιάφορη Κάλιαρι (0-0). Αφόρητη πίεση άσκησαν οι ροσονέρι, αλλά η ομάδα της Σαρδηνίας άντεξε και η αγωνία παραμένει στις τάξεις της Μίλαν ως και την τελευταία αγωνιστική.

Στη μάχη της ουράς η Μπενεβέντο έκανε χαρακίρι κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Κροτόνε, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και ουσιαστικά υποβιβάστηκε, από τη στιγμή που απέχει τρεις πόντους από την Τορίνο, αλλά υστερεί 17 γκολ στην διαφορά τερμάτων από την γκρανάτα.

Στα ματς της ημέρας δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, επικράτησαν οι ποιοτικά ανώτεροι. Στο Ούντινε κέρδισε η Σαμπντόρια (0-1) και στην ουραγό Πάρμα η Σασσουόλο (1-3), εδραιώνοντας την παρουσία τους στην ένατη και όγδοη θέση της κατάταξης αντίστοιχα.

Το Σάββατο (15/5)

Μονόπλευρο, βαθμολογικά, ήταν το ενδιαφέρον στο derby d' Italia μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ αφού οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο Τορίνο ως πρωταθλητές την ίδια στιγμή που εκείνοι της προηγούμενης 9ετίας προσπαθούν να μην μείνουν εκτός 4αδας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίρνει το ριμπάουντ της αποκρουσης του Χαντάνοβιτς σε πέναλτι του σκοράροντας και τον Λουκάκου ν' απαντά από την άσπρη βούλα.

Τα υπόλοιπα ανέλαβε ο Κουαδράδο που έδωσε δις το προβάδισμα στην ομάδα του Πίρλο. Πρώτα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (με την βοήθεια κόντρα στον Έρικσεν) και κατόπιν στο 88' με πέναλτι (σ. είχε αντικατασταθεί στο 70', εν τω μεταξύ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο) αφού ο Κιελίνι είχε ισοφαρίσει άθελα του σε 2-2 μ' αυτογκολ.

Ισόπαλες στις ...κόκκινες!

Ενδιάμεσα οι Γιουβεντίνοι είχαν μείνει 10 λόγω αποβολής του Μπεντανκούρ (55') για ν' αποκατασταθεί η αριθμήτική ισορροπία στο 92' με την κόκκινη στον Μπρόζοβιτς.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κουαδράδο, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα (70' Ντεμιράλ), Κουλουσέβσκι (58' ΜακΚένι), Ρονάλντο (70' Μοράτα).

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (80' Βεσίνο), Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (73' Σένσι), Νταρμιάν (46' Πέρισιτς), Λουκακού, Λαουτάρο.

Πανηγύρισαν Αταλάντα και Σπέτσια!

Από το derby d' Italia σ' εκείνο της πρωτεύουσας που βρήκε νικήτρια τη Ρόμα επί της Λάτσιο με 2-0.

Αποτέλεσμα που στέρησε στους «λιατσάλι» τις μαθηματικές ελπίδες για να είναι εκείνοι στην 4αδα.

Ταυτόχρονα, ουσιαστικά, εξασφαλίσε την παρουσία των «τζιαλορόσι» στην Ευρώπη.

Να ξεμπερδεύει με την τετράδα ήθελε η Αταλάντα που "καιγόταν" να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με την Τζένοα. Η ομάδα του Μπέργκαμο αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στο συγκρότημα από τη Γένοβα τελικά κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 4-3 και να "κλειδώσει" τη θέση στην πρώτη τετράδα γεγονός που της εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Σπέτσια επικράτησε με σκορ 4-1 της Τορίνο και σφράγισε την παραμονή της στη Serie A. Στην παρθενική της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της με μία πολύ μεγάλη νίκη.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/5

Τζένοα-Αταλάντα 3-4
48', 84' Σομούροντοφ, 67' πεν. Πάντεφ - 9' Ζαπάτα, 26' Μαλινόφσκι, 44' Γκοσένς, 51' Πάσαλιτς

Σπέτσια-Τορίνο 4-1
(19' Σαπονάρα, 41' πεν, 74' Ενζόλα, 84' Έρλιτς - 54' πεν. Μπελότι)

Γιουβέντους-Ίντερ 3-2
(24' Κριστιάνο Ρονάλντο, 45+3', 88' πεν. Κουαδράδο - 35' πεν. Λουκάκου, 83' αυτ. Κιελίνι)

Ρόμα-Λάτσιο 2-0
(42' Μχιταργιάν, 78' Πέδρο)

Κυριακή 16/5

Φιορεντίνα-Νάπολι 0-2
(57’ Ινσίνιε, 67’ Ζιελίνσκι)

Μπενεβέντο-Κροτόνε 1-1

(14' Λαπανούλα-93' Σιμί)

Ουντινέζε-Σαμπντόρια 0-1

(87' Κουαλιαρέλα)

Πάρμα-Σασουόλο 1-3

(32' Άλβες-25' Λοκατέλι, 64' Ντεφράι, 69' Μπογκά)

Μίλαν-Κάλιαρι 0-0.

Δευτέρα 17/5

21:45 Βερόνα-Μπολόνια

Η βαθμολογία