Premier League: Λίβερπουλ για Ch. League - Ήττα σοκ της Έβερτον (βαθμολογία - highlights)

Νίκη θρίλερ της Λίβερπουλ, ήττα σοκ της Έβερτον για την 36η αγωνιστική. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία της Premier League. 

Premier League: Λίβερπουλ για Ch. League - Ήττα σοκ της Έβερτον (βαθμολογία - highlights)

Η υποβιβασμένη εδώ και καιρό στην Championship, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Έβερτον σε μία από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν και την έθεσε ουσιαστικά νοκ-άουτ από τη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, με κεφαλιά του Άλισον (!), η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Γουέστ Μπρομ και διατηρήθηκε σε τροχιά Champions League.

Με το χορταστικό σκορ 3-2, ολοκληρώθηκε το εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 36ης αγωνιστικής της Premier League μεταξύ Κρίσταλ Πάλας και Άστον Βίλα.

Σ' ένα ματς που το μόνο διακύβευμα είναι ποια θα τερματίσει ψηλότερα (για να πάρει το ανάλογο μπόνους θέσης...) οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δις, αλλά οι «αετοί» αντέδρασαν και το έφεραν ...τούμπα με γκολ του Μίτσελ στο 84'.

Το παρθενικό γκολ της καριέρας του 21χρονου φουλ μπακ (στην 23η του εμφάνιση με την ομάδα του Ρόι Χότζον, που δεν σκόραρε τρία γκολ από το Δεκέμβρη).

Όσο για τους «χωρικούς» από το Μπέρμιγχαμ έμειναν με συγκομιδή ενός πόντου στα τελευταία τους τρία ματς.

Τα ματς του Σαββάτου

Μόνο νίκη ήθελε πηγαίνοντας στο Μπραϊτον, για να παίξει με τους τοπικούς «γλάρους», η Γουέστ Χαμ, αλλά έμεινε στο 1-1, με τους αδιάφορους αντιπάλους της κι έτσι η προοπτική συμμετοχής για παρθενική φορά στην ιστορία της στο Champions League μοιάζει ουτοπική, αφού η 4η Τσέλσι απέχει 5 πόντους και απομένουν δύο αγώνες.

Τα «σφυριά», μάλιστα, έμειναν έκτα πίσω κι από τη Λίβερπουλ που έχει ματς λιγότερο.

Σ' ένα ματς με λίγο θέαμα και ποιότητα τα πάντα συνέβησαν σε τρία λεπτά.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γουέλμπεκ (84') αλλά παρότι οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν με τον Μπενράχμα δεν κατάφεραν να γλιτώσουν τη βαθμολογική απώλεια για 2η σερί αγωνιστική.

Νωρίτερα, σαν… σίφουνας πέρασε από την έδρα της Μπέρνλι η Λιντς. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα διέλυσε την αντίπαλο της με σκορ 4-0 χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Το σκορ άνοιξε στο 44' ο Φάρελ και στο 60' ο Χάρισον έκανε το 0-2 με τη Λιντς να συνεχίζει να κυριαρχεί στο γήπεδο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ροντρίγκο με γκολ στο 77' και στο 79' και η Λιντς παραμένει στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Λίγο αργότερα η Σαουθάμπτον επιβλήθηκε 3-1 της υποβιβασμένης Φούλαμ. Ήταν η πρώτη φορά από τον Δεκέμβρη που οι «άγιοι» κέρδισαν δεύτερο σερί ματς.

Στα αξιοσημείωτα το παρθενικό τέρμα του νεαρού (18χρονου) Άγγλου Νέιθαν Τέγια που σκόραρε δύο λεπτά μετά την είσοδο του.

Όσο για τους Λονδρέζους, που σκόραραν σε ροή αγώνα μετά από 7,5 ώρες (σ. αρχές Απρίλη), έχουν σε 8 αγώνες μόνο έναν πόντο συγκομιδής.

Το ματς της Παρασκευής

Τι κι αν δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον;

Η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι και η σωσμένη Νιούκαστλ προσέφεραν μια ματσάρα με 7 γκολ και... τρεις ανατροπές στο «Σεν Τζέιμσις Παρκ».

Νικήτρια με 4-3 η ομάδα του Γκουαρντιόλα που έφτασε τα 12 σερί «διπλά»!

Νέο ρεκόρ για τα δεδομένα της Premier League.

H Νιουκάστλ παρότι υποδέχθηκε με «πασίγιο» την νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν... αφιλόξενη οικοδέσποινα προηγούμενη δις.

Ωστόσο οι «πολίτες» με τον Φεράν Τόρες να πετυχαίνει το παρθενικό του χατ τρικ με τη φανέλα τους (σ. νεότερος παίκτης του Γκουαρντιόλα με τρία γκολ σ' ένα ματς) είχαν απαντήσεις.

Το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης ήταν το τακουνάκι του Ισπανού για το 1-2.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Σκοτ Κάρσον ντεμπουτάρισε μετά από δύο χρόνια στους «σίτιζενς» κι έπαιξε στην κατηγορία μετά από μια δεκαετία!

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:

Τρίτη (11/5)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ 1-2
(15' Γκρίνγουντ - 10' Τόμας, 66' Σογιουντσού)


Τετάρτη (12/5)

Τσέλσι-Άρσεναλ 0-1
(16' Σμιθ Ρόου)

Παρασκευή (14/5)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-4
(25' Κράφτ, 45'+6' πέν. Ζοέλιντον, 62' Γουίλοκ – 39' Κανσέλο, 42', 64', 66' Τόρες)

Σάββατο (15/5)

Μπέρνλι-Λιντς 0-4

44' Φάρελ, 60' Χάρισον, 77', 79' Ροντρίγκο

Σαουθάμπτον-Φούλαμ 3-1
(27' Άνταμς, 60' Τέγια, 82' Γουόλκοτ - 75' Καρβάλιο)

Μπράιτον-Γουέστ Χαμ 1-1
(84' Γουέλμπεκ - 87' Μπενράχμα)

Κυριακή (16/5)

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 3-2
(32' Μπεντέκε, 75' Ζαχά, 84' Μίτσελ - 17' ΜακΓκίν, 34' Ελ Γκάζι)

Τότεναμ - Γουλβς 2-0
(45' Κέιν, 62' Χόιμπιεργκ)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 1-2
(15' Ρόμπσον-Κανού / 33' Σαλάχ, 90+5' Άλισον)

Έβερτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1
(7' Τζέμπισον)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ