La Liga: Τίτλοι… τέλους για την Σεβίλλη (0-1) (highlights)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο εκτροχίασε το εξπρές της Σεβίλλης (0-1) που αποχαιρετά τα όνειρα τίτλου στην Ισπανία. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga. 

La Liga: Τίτλοι… τέλους για την Σεβίλλη (0-1) (highlights)

Πέντε συνεχόμενες νίκες μετρούσε το εξπρές από την Σεβίλλη, στο επίμονο κυνήγι του τίτλου στην Ισπανία, αλλά κόντρα στην ποιοτική και μαχητική Αθλέτικ Μπιλμπάο υποχρεώθηκε σε ήττα (0-1), που ουσιαστικά την θέτει εκτός μάχης από τον μεγάλο στόχο. Το γκολ των Βάσκων πέτυχε σε αντεπίθεση στο 90’ ο Ινάκι Γουίλιαμς.

Η απόσταση των έξι βαθμών από την κορυφή, ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές μέχρι το φινάλε πολύ δύσκολα θα καλυφθεί από τους Ανδαλουσιάνους, που την επόμενη αγωνιστική (9/5) θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ύστερα από την υπερπροσπάθεια και τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Europa League, η Βιγιαρεάλ υποδέχθηκε τη «μαχητική» Χετάφε στο «Μαδριγάλ», νικώντας με το μίνιμουμ σκορ (1-0) για την 34η στροφή της La Liga.

Αποτέλεσμα που έδωσε τη δυνατότητα στο «κίτρινο υποβρύχιο» να ξεπεράσει τη Μπέτις και να πατήσει στις θέσεις που οδηγούν σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Βιγιαρεάλ τα βρήκε... σκούρα απέναντι στους Μαδριλένους αλλά κατάφερε με τέρμα του Πίνο στο 79ο λεπτό να πάρει το πολυπόθητο τρίπονο.

Ούτε τώρα δεν τα κατάφερε η Ρεάλ Μπέτις. Οι Ανδαλουσιανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 κόντρα στη Βαγιαδολίδ, αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του Κυριακάτικου προγράμματος στη La Liga.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική ισοπαλία για τη Μπέτις η οποία κινδυνεύει να χάσει το εισιτήριο του Europa League, ούσα στο -1 από τη Βιγιαρεάλ. «Ανάσα» για τη Βαγιαδολίδ που βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο 49ο λεπτό ο Ρουιμπάλ Γκαρσία έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους αλλά ο Βάισμαν στο 68' διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στο ακροτελεύτιο παιχνίδι της ημέρας, η Μπαρτσελόνα κατά την προσφιλή της συνήθεια μετέτρεψε σε... θρίλερ το ματς με τη Βαλένθια!

Αρχικά οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν νωρίς στο β' μέρος ξυπνώντας μνήμες... Γρανάδα στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι ωστόσο με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι (2 γκολ) έκαναν την ανατροπή και έφυγαν νικητές με 2-3!

Το Μ. Σάββατο 1/5

«Ζωντανή» η Έιμπαρ μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Αλαβές. Πρώτη νίκη ύστερα από 16 σερί αγώνες για την Έιμπαρ που ελπίζει με τον Κίκε Γκαρθία να πετυχαίνει χατ τρικ.

Ο 31χρονος αρχηγός στο 3’ έκανε το 1-0 με ωραίο γκολ και στο 50’ διαμόρφωσε το 2-0. Εννέα λεπτά μετά έγραψε και το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ για την Έιμπαρ που όσο ζει ελπίζει...

Λίγο αργότερα, από του... χάρου τα δόντια γλίτωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς ούτε η ίδια κατάλαβε πώς έφυγε με το διπλό από την έδρα της Έλτσε!

Το... σενάριο του αγώνα θα δυσκολευόταν να γράψει και επαγγελματίας σεναριογράφος, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν νωρίς με τον Γιορέντε, ο οποίος όμως βάλθηκε να γίνει μοιραίος στο 90' όταν έκανε ανόητο πέναλτι (χέρι)!

Για καλή τύχη του ίδιου και της Ατλέτικο, ο Φιντέλ που ανέλαβε την εκτέλεση στο αμέσως επόμενο λεπτό «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι, έτσι το 0-1 παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε...

Στο κόλπο της παραμονής παρέμεινε και η Ουέσκα, η οποία -έστω και με γκολ στα 87'- επιβλήθηκε με σκορ 1-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ και πλέον ισοβαθμεί με Βαγιαδολίδ και Έλτσε!

Tην Παρασκευή 30/4

Με δύο γκολ στην επανάληψη η Θέλτα επικράτησε εντός έδρας της Λεβάντε με 2-0 ανεβαίνοντας έτσι στην ένατη θέση της La Liga.

Το σκορ άνοιξε στο 51' ο Μέντεζ και στο 74ο λεπτό ο Σολάρι ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το προφίλ της 34ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/4

Θέλτα Βίγκο - Λεβάντε 2-0
(51' Μέντεζ, Σολάρι)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/5

Έιμπαρ - Ντεπορτίβο Αλαβές 3-0
(3’, 50’, 59’ Κίκε Γκαρθία)

Έλτσε - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(23' Γιορέντε)

Ουέσκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
(87' Σάντρο Ραμίρεθ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Οσασούνα 2-0
(76' Μιλιτάο, 80' Καζεμίρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/5

Ρεάλ Βαγιαδολίδ - Ρεάλ Μπέτις 1-1
(68' Βάισμαν - 49' Ρ. Γκαρσία)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 1-0
(79' Πίνο)

Γρανάδα - Κάντιθ 0-1
(39' Ρούμπεν Σομπρίνο)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-3
(50' Παουλίστα, 83' Σολέρ - 57', 69' Μέσι, 63' Γκριεζμάν)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/5

Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

90' Ινάκι Γουίλιαμς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ