Serie A: Πέρασε από το Μπενεβέντο (0-1) η Σασουόλο (highlights)

Η... κυνική Σασουόλο πέρασε από την έδρα της Μπενεβέντο (0-1) στο πλαίσιο της 30ης στροφής, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων αλλά και σε μπελάδες την αντίπαλο της. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Πέρασε από το Μπενεβέντο (0-1) η Σασουόλο (highlights)

Στο τελευταίο παιχνίδι της 30ης στροφής της Serie A, η Σασουόλο επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Μπενεβέντο στο «Τσίρο Βιγκόριτο» και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Βέβαια το τέρμα για τους «νεροβέρντι» σημείωσε με αυτογκόλ ο Μπάρμπα στο 45ο λεπτό. Τέλος στο θετικό σερί των «μαγισσών», οι οποίες ναι μεν βρίσκονται στο +8 από τις θέσεις του υποβιβασμού αλλά έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.

Την Κυριακή 11/4

Μυρίζει... σεντόνι η Αταλάντα. Η ομάδα από το Μπέργκαμο πήρε το θρίλερ κόντρα στη Φιορεντίνα (2-3) στο «Αρτέμιο Φράνκι» και ανέβηκε στην 4η θέση της Serie A, που οδηγεί στο Champions League.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για την Αταλάντα, την ώρα που οι «βιόλα» για τρίτο ματς έμειναν μακριά από το τρίποντο και βρίσκονται τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ζαπάτα σκόραρε δις (13', 40') αλλά ο Βλάχοβιτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο (57', 66') και έφερε το ματς στα ίσα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Ίλισιτς στο 70ο λεπτό.

Τον... καλπασμό της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνέχισε το απόγευμα της Κυριακής η Ίντερ, έστω κι αν τα βρήκε... σκούρα υποδεχόμενη τη μαχητική Κάλιαρι.

Το παιχνίδι ήταν 0-0 μέχρι το 77ο λεπτό, όταν ένας ανύποπτος ποδοσφαιριστής, ο Ματέο Νταρμιάν, έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «νερατζούρι» σκοράροντας για το τελικό 1-0, αποτέλεσμα που διατηρεί την ομάδα του Αντόνιο Κόντε στο +11 από τη Μίλαν.

Η Γιουβέντους επικράτησε της Τζένοα με 3-1 χωρίς μάλιστα να σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα γκολ των «μπιανκονέρι» που βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πέτυχαν οι Κουλουσέφσκι (4'), Μοράτα (22') και ΜακΚένι (70').

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Νάπολι έφυγε με το διπλό από την έδρα της Σαμπντόρια. Ο Ρουίθ στο 35' άνοιξε το σκορ και στο 87' ο Όσιμεν διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η Λάτσιο κατάφερε στις καθυστερήσεις να κάμψει την αντίσταση της Βερόνα με 1-0. Το γκολ της νίκης σημείωσε στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Σάβιτς.

Η έτερη ομάδα της Ιταλικής πρωτεύουσας, Ρόμα, επέστρεψε στις επιτυχίες (μετά από τρία ματς με συγκομιδή ενός πόντου), επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ, επίσης, της Μπολόνια.

Η ομάδα του Μιχάιλοβιτς ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος κόντρα στους «τζιαλορόσι» που είχαν κατά νου τον Άγιαξ και το Europa League αλλά ήταν άστοχοι και γνώρισαν 2η σερί ήττα με το ίδιο σκορ από τέρμα του Μπόρχα Μαγιοράλ που δεν σκόραρε 9 ματς.

Στα αξιοσημείωτα ότι μετά από 9,5 μήνες επέστρεψε από τραυματισμό ο Παστόρε.

Το Σάββατο 10/4

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Τορίνο που επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 της Ουντινέζε και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στη Serie A. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 61ο λεπτό ο Μπελότι.

Στις νίκες επέστρεψε η Μίλαν μετά το 1-1 στο Σαν Σίρο με την Σαμπντόρια κάνοντας ότι ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην Serie A (αλλά και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης): να κερδίζει εκτός έδρας.

«Θύμα» της (13ο, σε 15 ματς) η προτελευταία Πάρμα με 3-1 παρότι το τελευταίο ημίωρο έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής (απευθείας κόκκινη) του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Όσο για τους «ντουκάλι», μ' έναν πόντο σε 3 αγώνες, απέχουν από την σωτηρία 4 βαθμούς.

Νωρίτερα, στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη αποσπάσθηκε η Σπέτσια μετά τη νίκη της στο εναρκτήριο ματς της 30ης αγωνιστικής της Serie A, με 3-2, επί της ουραγού Κροτόνε.

Η ομάδα της Λιγκούρια με όπλο την έδρα της («Αλμπέρτο Πίκο») όπου είναι πλέον αήττητη 5 ματς (3ν. - 2 ισοπ.), μετρώντας δύο σερί τρίποντα, δείχνει να γλιτώνει τον υποβιβασμό. Όχι όμως κι η αντίπαλος της που έπεσε θύμα μίας ακόμη ανατροπής, παρότι κέρδιζε ως το 89'. Ωστόσο στο 92' το 1-2 είχε μεταλλαχθεί στο τελικό σκορ.

Τα «σκυλόψαρα» που ισοφαρίστηκαν για πρώτη φορά στο ματς από τον Ντανιέλε Βέρντε (σ. δεύτερη σερί αγωνιστική σκόρερ, με το δεξί μάλιστα, την ώρα που ο προπονητής του ετοιμαζόταν να τον αντικαταστήσει!) συμπλήρωσαν 4 σερί ήττες κι απέχουν 9 πόντους από την σωτηρία ισάριθμες αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4

Σπέτσια - Κροτόνε 3-2
(68' Ντανιέλε Βέρντε, 89' Ματζιόρε, 92' Ερλίτς - 40' Τζίτζι, 78' Νουάνκο)

Πάρμα - Μίλαν 1-3
(66' Γκαλιόλο - 8' Ρέμπιτς, 44' Κέσιε, 94' Ραφαέλ Λεάο)

Ουντινέζε - Τορίνο 0-1
61' πέν. Μπελότι

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/4

Ίντερ-Κάλιαρι 1-0
(77' Νταρμιάν)

Βερόνα - Λάτσιο 0-1
(90'+2' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς)

Σαμπντόρια - Νάπολι 0-2
(35' Ρουίθ, 87' Οσιμέν)

Γιουβέντους - Τζένοα 3-1
(4' Κουλουσέφσκι, 22' Μοράτα, 70' ΜακΚένι - 49' Σκαμάκα)

Ρόμα - Μπολόνια 1-0
(44' Μπόρχα Μαγιοράλ)

Φιορεντίνα - Αταλάντα 2-3
(57', 66' Βλάχοβιτς - 13', 40' Ζαπάτα, 70 πεν. Ίλισιτς)

Δευτέρα 12/4

Μπενεβέντο - Σασουόλο 0-1
(45' αυτ. Μπάρμπα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ