Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1: Νίκη στο κλάσικο και πρωτιά για την ομάδα του Ζιντάν (Highlights)!

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Μπαρτσελόνα (2-1) στο κλάσικο του «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» κι έπιασε στην κορυφή την συμπολίτισσα Ατλέτικο

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1: Νίκη στο κλάσικο και πρωτιά για την ομάδα του Ζιντάν (Highlights)!

Για δεύτερη φορά στην σεζόν νίκησε η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπαρτσελόνα σ' ένα από τα καλύτερα παιχνίδια αυτής της χρονιάς.

Μετά το 3-1 του πρώτου γύρου επιβλήθηκε 2-1 στο παρθενικό κλάσικο που φιλοξενήθηικε στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» κι όχι μόνο την προσπέρασε βαθμολογικά αλλά έπιασε (με ματς περισσότερο) στην κορυφή της La Liga την συμπολίτισσα της Ατλέτικο!

Όλα αυτά ανάμεσα στα ματς της με την Λίβερπουλ για το Τσάμπιονς Λιγκ κι ενώ δεν είχε διαθέσιμους τους Σέρχιο Ράμος και Βαράν στην άμυνα.

Την πρώτη ευκαιρία του ματς είχε ο Ντεμπελέ (10') αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε, ωστόσο τρία λεπτά μετά ο Τερ Στέγκεν δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τακούνι του Μπενζεμά που αξιοποίησε συρτή σέντρα του Λούκας Βάσκεθ!

Δέκατο γκολ του Γάλλου σε 9 ματς!

Η ομάδα του Ζιντάν πάταγε καλύτερα στο ματς μετά το γκολ κι έφτασε σε δεύτερο τέρμα (28') όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρόος η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ντεστ κι ο Άλμπα πάνω στη γραμμή αντί να τη διώξει την έστειλε στο βάθος της εστίας!

Οι Μαδριλένοι «άγγιξαν» και 3ο γκολ στο 35' αλλά διαγώνιο σουτ του Βαλβέρδε κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε τον Βάσκεθ!

Δοκάρι όμως είχε κι η Μπάρτσα μ' απευθείας ...κόρνερ του Μέσι (45+1') με τον Κουρτουά να στερεί το γκολ λίγο αργότερα για 7ο σερί κλάσικο στον Αργεντινό (που έφτασε τις 45 συμμετοχές του Ράμος σε κλάσικο).

Ισόπαλες στα ...δοκάρια, αποβολή Καζεμίρο και Καταλανικές διαμαρτυρίες γαι πέναλτι!

Ότι δεν κατάφερε ο αρχηγός της Μπάρτσα το πέτυχε ο Όσκαρ Μινγκέθα (60') με το παρθενικό του τέρμα σε τέτοιο ματς, από σέντρα του Άλμπα (και προσποίηση του νεοεισελθόντα Γκριεζμάν).

Στο επόμενο λεπτό ο Βινίσιους με κόντρα του Αραούχο άγγιξε το 3-1 αφού η μπάλα κατέληξε για 3η φορά στο σίδερο, ενώ στο 83' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα του Μεντί στον Μπρέιθγουεϊτ, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Ως το φινάλε ο Καζεμίρο αποβλήθηκε (90') με δύο κίτρινες (σε 55 δεύτερα!) κι ο νεοεισελθών Ιλάις τράνταξε στις καθυστερήσεις το δοκάρι 4η φορά!

Έτσι ήρθε η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα μετά από 19 ματς πρωταθλήματος, ενώ οι «μερένγκες» επέκτειναν το αήττητο σερί τους, σ' όλες τις διοργανώσεις, στα 13 ματς!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Λούκας Βάσκεθ (43' Oντριοθόλα), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κρόος (72' Ίσκο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Βαλβέρδε (61' Ασένσιο), Βινίσιους (72' Μαρσέλο), Μπενζεμά (72' Μαριάνο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (46' Γκριεζμάν), Αραούχο, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (64' Σέρχι Ρομπέρτο), Μινγκέθα, Ντε Γιόνγκ, Μέσι, Ντεμπελέ (81' Μπρέιθγουεϊτ), Πέδρι (81' Τρινκάο).