Premier League: Νίκες στο 91' για Λιντς (με 10 επί της Μάντσεστερ Σίτι) και Λίβερπουλ (highlights)!

Η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα παρότι έπαιξε ένα ημίχρονο με 10 παίκτες επικράτησε 2-1, στις καθυστερήσεις της πρωτοπόρου κι επίδοξης πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας! Με το ίδιο σκορ - κι ανατροπή στο ίδιο χρονικό σημείο - η Λίβερπουλ επιβλήθηκε της Άστον Βίλα. Τέταρτη η Τσέλσι μετά το 4-1 επί της Κρίσταλ Πάλας.  Αποτελέσματα, βαθμολογία και σκόρερ της Premier League

Premier League: Νίκες στο 91' για Λιντς (με 10 επί της Μάντσεστερ Σίτι) και Λίβερπουλ (highlights)!

«Μπαμ ηκούσθη εις τον αέρα»!

Η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής στην Premier League επικρατώντας στο εναρκτήριο ματς του Σαββάτου με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας!

Από μόνο του αυτό έφτανε για να είναι τα παγώνια στα στόματα όλων. Πολύ περισσότερο που του κατάφεραν αγωνιζόμενα 10 για ένα ημίχρονο αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρου αποβλήθηκε ο Κούπερ.

Όμως η ομάδα του εξ Αργεντινού «τρελού» των πάγκων (του οποίου ο Γκουαρντιόλα έχει δήλωσει θαυμαστής επανειλλημένα...) η οποία είχε προηγηθεί, πριν την αποβολή, όχι μόνο κράτησε, όχι μόνο δεν ήπιε... θάλασσα όταν ισοφάρισε ο Φεράν Τόρες (πρώτο του γκολ από τον Δεκέμβρη στο πρωτάθλημα) αλλά στα... χασομέρια πήρε το ματς με το δεύτερο γκολ του Στιούαρτ Ντάλας στην αναμέτρηση!

Ήταν η τρίτη σερί νίκη των (αήττητων τέσσερα ματς) φιλοξενούμενων στην κατηγορία. Κάτι που είχαν να πετύχουν από την σεζόν 2002-03!

Παράλληλα, υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους - που εμφανίστηκαν μ' επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ μεσοβδόμαδα (κι ενώ ακουλουθεί κι άλλο...) - στην πρώτη τους ήττα μετά από 6 επιτυχίες σ' όλες τις διοργανώσεις (4 στο πρωτάθλημα).

Μάλιστα έμειναν αήττητοι απέναντι τους στην σεζόν, αφού τον Οκτώβρη στο «Έλαντ Ρόουντ» το αντίστοιχο ματς είχε λήξει 1-1!

Με το ίδιο σκορ (2-1) και «σενάριο» (γκολ στις καθυστερήσεις και το δεύτερο χρονικά ματς του Σαββάτου, στο «Άνφιλντ», μεταξύ της Λίβερπουλ και της Άστον Βίλα.

Οι «κόκκινοι» ανάμεσα στα δύο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκαν με το μυαλό τους στους «μερένγκες» και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ κόντρα στους «βίλανς» που είναι στην μέση της βαθμολογίας και στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει στο Μπέρμιγχαμ μ' εκείνο το εκκωφαντικό 7-2.

Ωστόσο με γκολ των Σαλάχ (παρθενικό τέρμα σε ροή αγώνα εντός έδρας από τις 27/12 εντός έδρας!) και Αλεξάντερ-Άρνολντ (πρώτο του γκολ από τον Ιούλιο του 2020 στο πρωτάθλημα) έφεραν το ματς...τούμπα και ξανανίκησαν στο «Άνφιλντ» μετά από 6 σερί ήττες!

Ωστόσο οι «κόκκινοι» ανέβηκαν μόνο για λίγο τέταρτοι αφού ακολούθησε η νίκη της Τσέλσι στο Λονδρέζικο ντέρμπι επί της Κρίσταλ Πάλας με 4-1.

Οι «μπλε» που προέρχονταν από το κάζο εντός έδρας με την Γουέστ Μπρομ (2-5) στο πρωτάθλημα, μετά το «διπλό» στο Οπόρτο πέτυχε νέο κι επέστρεψε στην προνομιούχο θέση σταματώντας στους τρεις το σερί των αγώνων της συμπολίτισσας με ανέπαφη εστία εντός έδρας.

Το ματς του Σαββάτου

Μετά από 4 αγωνιστικές όπου είχε συγκομιδή μόλις ενός πόντου η Γουλβς επέστρεψε στις επιτυχίες στο εναρκτήριο ματς της 31ης αγωνιστικής της Premier League νικώντας 1-0 την Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ.

Αποτέλεσμα που έφερε του «λύκους» στο +12 από τους Λονδρέζους που είναι τρίτοι από το τέλος (στο -3 από την σωτηρία αλλά με δύο ματς περισσότερα...) μετρώντας 4 διαδοχικές ήττες.

Στο ματς οι διαγωνιζόμενοι φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και τήρησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του θανάτου του Πρίγκηπα Φιλίππου που είχε ανακοινωθεί ότι απεβίωσε λίγες ώρες νωρίτερα

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (9/4)

Φούλαμ-Γουλβς 0-1

(92' Τραορέ)

Σάββατο (10/4)

Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς 1-2
(76' Tόρες - 42', 91' Ντάλας)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 2-1
(57' Σαλάχ, 91' Αλεξάντερ Άρνολντ - 43' Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι 1-4
(63' Μπεντέκε - 8' Χάρβετζ, 10', 78' Πούλισιτς, 30' Ζούμα)

Κυριακή (11/4)

Μπέρνλι-Νιούκαστλ (14:00)

Γουέστ Χαμ-Λέστερ (16:05)

Tότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (21:00)

Δευτέρα (12/4)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον (20:00)

Μπράιτον-Έβερτον (22:15

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ