La Liga: Πήρε «Χ» από την Ατλέτικο η Ρεάλ Μαδρίτης, στο κόλπο του σεντονιού η Σοσιεδάδ! (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Καρίμ Μπενζεμά κρατήθηκε στην κούρσα του τίτλου ισοφαρίζοντας (1-1) στο 88' την Ατλέτικο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας. Κερδισμένη κι η Μπαρτσελόνα που είναι στο -3 (με ματς παραπάνω) από την κορυφή. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κερδίζοντας 1-0 την Λεβάντε είναι στο...τρίποντο από την 4αδα. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία της La Liga.

La Liga: Πήρε «Χ» από την Ατλέτικο η Ρεάλ Μαδρίτης, στο κόλπο του σεντονιού η Σοσιεδάδ! (highlights)

Μια συνεργασία των Καζεμίρο και Μπενζεμά στο 88ο λεπτό απέφερε το 1-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι με την Ατλέτικο στο «Μετροπολιτάνο». Αποτέλεσμα που διατήρησε την ομάδα του Ζιντάν στο -5 (παρότι με ματς περισσότερο) από την συμπολίτισσα.

Ωστόσο δεν τέθηκε εκτός μάχης τίτλου πηγαίνοντας στο -8, όπως κινδύνευε, από το τέταρτο, που ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ με το 17ο φετινό του τέρμα (2ος σκόρερ πίσω από τον Μέσι) για τους «κολτσονέρος».

Οι «μπλάνκος» που ζήτησαν πέναλτι στο πρώτο μέρος για (ακούσιο) χέρι του Φελίπε αφού οι αντίπαλοι τους στην επανάληψη ασχολήθηκαν μόνο με την υπεράσπιση του σκορ πίεσαν είχαν δύο ευκαιρίες με τον επανακάμψαντα Μπενζεμά κι ο Γάλλος στην τρίτη νίκησε τον Όμπλακ.

Εξέλιξη που χαροποίησε και την... Μπαρτσελόνα αφού είναι μόνη δεύτερη πλέον (μετά τη 2η σερί ισοπαλία της Ρεάλ) και στο -3 (με παιχνίδι παραπάνω κι οι Καταλανοί...) από την ομάδα του Σιμεόνε (1 νίκη στα τελευταία 4 ματς...) την οποία τη φιλοξενεί στη Βαρκελώνη.

Εν τω μεταξύ η ανοδική πορεία της Ρεάλ Σοσιεδάδ συνεχίστηκε με τη νίκη (1-0) επί της Λεβάντε που προερχόταν από τον αποκλεισμό (μετά από παράταση) στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Έτσι οι Βάσκοι είναι στο -3 από την Σεβίλλη και την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο (που απέκλεισε την Λεβάντε) με ...φόρα και σκόρερ του νικητήριου γκολ ξανά τον Μπερενγκέρ, στις καθυστερήσεις του αγώνα αυτή τη φορά, επικράτησε 2-1 της Γρανάδα κι επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα μετά από δύο σερί 1-1, επεκτείνοντας το αήττητο της στα 5 ματς.

Οι Βάσκοι είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Ραούλ Γκαρθία που απέκρουσε ο Ρουί Σίλβα.

Πριν απ' όλα αυτά, το πρώτο δεύτερο γκολ του Δημήτρη Σιόβα (και πρώτο για το 2021) με τη φανέλα της Ούεσκα δεν στάθηκε αρκετό για να γλιτώσει την ουραγό από εντός έδρας ήττα, με 4-3, κόντρα στην Θέλτα.

Ο διεθνής στόπερ που δεν σκόραρε από τις 26 Σεπτέμβρη (κόντρα στη Βαλένθια) ισοφάρισε κι η ομάδα του γύρισε το ματς αλλά ακολούθησε νέα ανατροπή των Γαλιθιάνων που παρά το 3-3 σε δύο λεπτά μέσα έφτασαν στο τελικό σκορ.

Έτσι ξανανίκησαν μετά από δύο αγωνιστικές κι ελπίζουν για την Ευρώπη, ενώ ισάριθμες ήταν αήττητη η ουραγός που απέχει 4 πόντους από την σωτηρία

Τα ματς του Σαββάτου

Παρά την κούραση, από τα 120 λεπτά έντασης, που χρειάστηκε προκειμένου ν' αποκλείσει την Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα επικράτησε και στην Παμπλόνα, για το πρωτάθλημα, της Οσασούνα, με 2-0 και όχι μόνο έκανε τρέχει νικηφόρο σερί 2 αγώνων στη La Liga (και τριών σ' όλες τις διοργανώσεις με μηδενικό παθητικό) αλλά πλησίασε στο -2 από την κορυφή!

Στη χώρα των Βάσκων ο Άλμπα άνοιξε το σκορ με ...σουτάρα από ασίστ του Μέσι κι ο νεαρός χαφ Ιλάις πέτυχε το παρθενικό του τέρμα (από νέα πάσα του Αργεντινού) για τους Καταλανούς που είχαν τον Τερ Στέγκεν σε μεγάλη μέρα, ξανά, βγάζοντας ένα τετ α τετ του Ρουμπέν Γκαρσία και ένα υπέροχο σουτ του Μπάρχα.

Νωρίτερα η 24ωρα μετά την ήττα-αποκλεισμό στο Copa del Rey από την Μπαρτσελόνα, η Σεβίλλη έχασε και από την Έλτσε με 2-1 κι απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Για την ομάδα του Χουλέν Λοπετέγκι ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, καθώς είχε προηγηθεί και το εντός έδρας 0-2 από την Μπαρτσελόνα στην La Liga, πριν τη μεταξύ τους μονομαχία στο δεύτερο ημιτελικό του Copa del Rey.

Λίγο αργότερα η Κάντιθ κερδίζε, εντός έδρας, στο γκολ κι εκείνη (1-0) την Έιμπαρ και κρατούσε αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη (+6).

Ήταν το πρώτο τρίποντο της μετά τις 10 Γενάρη και 7 αγωνιστικές όπου είχε συγκομιδή μόλις 2 πόντων κόντρα σε μια ομάδα που δεν κερδίζει από τις 3 Γενάρη (σ. 3 ισοπαλίες σε 9 αγωνιστικές) μ' αποτέλεσμα να είναι 3η από το τέλος.

Ο Λεντέσμα έπιασε το πέναλτι αντίπαλου... τερματοφύλακα!

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων στο 57' που εκτέλεσε ο γκολκίπερ τους Ντιμίτροβιτς και το απέκρουσε ο ομόλογος του Λεντέσμα!

Πριν απ' όλα αυτα, από τη 2η μέρα του 2021 και για 8 αναμετρήσεις πρωταθλήματος δεν κέρδιζε η Ρεάλ Βαγιαδολίδ και το κατάφερε όταν την επισκέφθηκε η Χετάφε.

2-1 το σκορ υπέρ των γηπεδούχων (που είχαν 4 πόντους συγκομιδής στα προαναφερθέντα 8 ματς) με τα τρία τέρματα να επιτυγχάνονται στο πρώτο μέρος.

Έτσι απομακρύνθηκε τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη και πλησίασε στους δύο την αντίπαλο της - που τελείωσε το ματς με 10 λόγω αποβολής (απευθείας κόκκινη) στο 85' του σκόρερ Μάτα - κι έχει στα τελευταία 8 ματς συγκομιδή τριών πόντων απο τη νίκη της την περασμένη αγωνιστική επί της Βαλένθια.

Το ματς της Παρασκευής

«Τρελό» φινάλε είχε το εναρκτήριο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής στη La Liga το βράδυ της Παρασκευής, με τη Βαλένθια να είναι τελικά αυτή που χαμογέλασε στο τέλος του ματς!

Οι «νυχτερίδες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 40ό λεπτό κόντρα στη Βιγιαρεάλ, όμως αρχικά ισοφάρισαν στο 86' με το πέναλτι-γκολ του Σολέρ και στο 90'+1' πέτυχαν την ολική ανατροπή με τέρμα του Γουέδες, παίρνοντας έτσι ανέλπιστο τρίποντο με σκορ 2-1!

Το προφίλ της 26ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3

Βαλένθια – Βιγιαρεάλ 2-1
(86' πέν. Σολέρ, 90'+1' Γουέδες - 40' πέν. Μορένο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/3

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Χετάφε 2-1
(14' Όσκαρ Πλάνο, 24' Βάισμαν - 37' Μάτα)

Έλτσε-Σεβίλλη 2-1

(70' Γκούτι, 76' Καρίγιο-90' Ντε Γιονγκ)



Κάντιθ – Έιμπαρ 1-0
(39' Nεγκρέδο)

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 0-2
(30' Άλμπα, 83' Ιλάις)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/3

Ουέσκα – Θέλτα Βίγκο 3-4
(14' Σιόβας, 16' Μιρ, 74' Φερέιρο - 5' Σάντι Μίνα, 37' Νολίτο, 52' Ούγκο Μάγιο, 76' Μπελτράν)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
()

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λεβάντε 1-0
(10' Mίκελ Μερίνο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Γρανάδα 2-1
(3' Βιγιαλίμπρε, 91' Μπερενγκέρ - 78' Μολίνα)

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3

22.00: Ρεάλ Μπέτις – Ντεπορτίβο Αλαβές

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ