Serie A: «Διπλό», με Σάντσες, στην Πάρμα, η Ίντερ κι ... άντε πιάστε την (Ηighlights)!

Η Ίντερ και με δύο γκολ του Αλέξις Σάντσες νίκησε στην Πάρμα, 2-1 και μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής της Serie A βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη Μίλαν.  Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία.

Serie A: «Διπλό», με Σάντσες, στην Πάρμα, η Ίντερ κι ... άντε πιάστε την (Ηighlights)!

Δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το ...δώρο που της έκανε η Ουντινέζε, κόβοντας δύο πόντους από την συμπολίτισσσα της, Μίλαν, η Ίντερ και κερδίζοντας στην Πάρμα με 2-1 αποσπάστηκε από τους «ροσονέρι» 6 πόντους.

Οι «νερατζούρι» του Κόντε, δίχως να θέλξουν και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσες που σκόραρε και τα δύο τέρματα τους (από ισάριθμες ασίστ του Λουκάκου) έφτασαν τις 18 νίκες (σ. οι 6 διαδοχικές) κάνοντας ένα ακόμη βήμα για το σκουντέτο.

Όσο για του «ντουκάλι» έφτασαν τα 16 ματς δίχως επιτυχία (σ. από τις 30/11) κι η παραμονή Ντ' Αβέρσα στο πάγκο τους δυσχεραίνει περαιτέρω, αφού η ομάδα είναι προτελευταία και στο -7 από την σωτηρία.

Τα ματς της Τετάρτης

Ισοπαλία σαν... ήττα μοιάζει το 1-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Μίλαν με την Ουντινέζε στο «Σαν Σίρο».

Οι «ροσονέρι» ισοφάρισαν στο 97ο λεπτό με πέναλτι του Κεσιέ τους «φριουλάνι» αλλά σήμερα η Ίντερ έχει τη δυνατότητα, αν κερδίσει στην Πάρμα να πάει τη διαφορά της στο +6 από την συμπολίτισσα.

Νωρίτερα στις καθυστερήσεις είχε κριθεί και το Σασουόλο - Νάπολι 3-3. Με τους «παρτενοπέι» να κάνουν το 2-3 στο 90' και να ισοφαρίζονται στο 95'. Αμφότερα τα γκολ με πέναλτι!

Μεγάλη νίκη για την Ρόμα στην Φλωρεντία με 2-1 επί της Φιορεντίνα, που την κράτησε στο κυνήγι της 4αδας, αλλά ακόμη μεγαλύτερη της 4ης Αταλάντα με 5-1 επί της Κροτόνε.

Τα ματς της Τρίτης

Μάταια περίμενε η αποστολή της Λάτσιο την αντίστοιχη της Τορίνο στο «Ολίμπικο» για το μεταξύ τους ματς που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα (2/3) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Serie A. Οι υγειονομικές Αρχές του Τορίνο απαγόρευσαν στον σύλλογο να ταξιδέψει στην ιταλική πρωτεύουσα για το παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι «λατσιάλι» να πάρουν τη νίκη με 3-0 στα «χαρτιά».

Η «γκρανάτα» ανακοίνωσε πρόσφατα δέκα κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις και παρότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, είχε τονίσει αρχικά πως ήταν αδύνατο να διεξαχθεί το παιχνίδι, τελικά με εντολή της ιταλικής λίγκας η αναμέτρηση ορίστηκε να γίνει κανονικά απόψε στο «Ολίμπικο».

Τόσο οι ποδοσφαιριστές της Λάτσιο όσο και οι διαιτητές βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά η Τορίνο ήταν απούσα με αποτέλεσμα το ματς να κατοχυρωθεί υπέρ των γηπεδούχων.

Βέβαια, η «γκρανάτα» αναμένεται να καταθέσει έφεση επικαλούμενη λόγους δημοσίας υγείας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρός της, Ουρμπάνο Καΐρο, ώστε να οριστεί σε νέα ημερομηνία για το ματς.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που δεν πραγματοποιείται παιχνίδι της Τορίνο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το ίδιο έγινε και την περασμένη Παρασκευή (26/2) στο ματς με την Σασουόλο, αλλά τότε είχε αποφασιστεί να αναβληθεί το ματς και να μετατεθεί στις 17 Μαρτίου.

Από τα δύο προγραμματισμένα ματς της Τρίτης διεξήχθη τουλάχιστον το δεύτερο χρονικα μεταξύ της Γιουβέντους και της Σπέτσια.

Οι «μπιανκονέρι», που το περασμένο Σάββατο είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 στην Βερόνα, με την Ελλάς, επανήλθαν στις επιτυχίες με 3-0.

Το τρίτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (που στο πρώτο μέρος είχε δοκάρι) ήταν το 20ο του στο πρωτάθλημα (1ος σκόρερ με τον Λουκάκου να έχει 18) και 767ο καριέρας.

Όσα έχουν αναγνωριστεί και στον Πελέ!

Ωστόσο οι Πιεμοντέζοι μέχρι το 62' δεν μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των «λιγκούρι» (στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη) που έχουν μόνο έναν πόντο συγκομιδής σε 3 αγωνιστικές και χρειάστηκαν οι αλλαγές του Πίρλο (Μπερναρντέσκι 2 ασίστ και Μοράτα το 1-0 ένα λεπτό μετά την είσοδο του) για να «ξεκλεισδώσουν» το ματς.

Μάλιστα στο 95' ο Στσέζνι απέκρουσε και πέναλτι του Γκαλαμπίνοφ.

Το προφίλ της 25ης αγωνιστικής

ΤΡΙΤΗ (02/03)
Λάτσιο – Τορίνο 3-0 (άνευ αγώνος)

Γιουβέντους – Σπέτσια 3-0
(62΄Μοράτα, 71' Κιέζα, 89' Κριστιάνο Ρονάλντο)

ΤΕΤΑΡΤΗ (03/03)

Σασουόλο – Νάπολι 3-3
(34' αυτ. Μαξίμοβιτς, 45+1 πεν. Μπεράρντι, 95' πεν. Καπούτο - 38' Ζιελίνσκι, 72' Ντι Λορέντσο, 90' πεν. Ινσίνιε)

Μίλαν – Ουντινέζε 1-1
(97' πεν. Κεσιέ - 68' Ροντρίγκο)

Αταλάντα – Κροτόνε 5-1
(12' Γκόζενς, 48' Παλομίνο, 50' Μουριέλ, 58' Ίλιτσιτς, 84' Μίραντσουκ - 23' Νουάνκο)

Μπενεβέντο – Ελλάς Βερόνα 0-3
(25' Φαραόνι, 34' αυτ. Φουλόν, 50' Λαζάνια)

Κάλιαρι – Μπολόνια 1-0
(19' Ρουγκάνι)

Φιορεντίνα – Ρόμα 1-2
(60' αυτ. Σπινατσόλα - 48' Σπινατσόλα, 88' Ντιαβαρά)

Τζένοα – Σαμπντόρια 1-1
(52' Τζαπακόστα - 77' Τονέλι)

ΠΕΜΠΤΗ (04/03)
Πάρμα – Ίντερ 1-2
(71' Ερνάνι - 54', 62' Αλέξις Σάντσες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ