Βundesliga: Δεν είχαν... αντίδοτο ούτε στην Φράιμπουργκ οι «ασπιρίνες» της Λεβερκούζεν (highlights)!

Η Φράιμπουργκ νίκησε μέσα στην «Μπάι Αρένα» 2-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν αφήνοντας για 3ο σερί ματς χωρίς επιτυχία. Η  Άουγκσμπουργκ νίκησε 1-0 στο Μάιντς την προτελευταία τοπική ομάδα, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου και Χόφενχαϊμ αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1, για την 23η αγωνιστική της Bundesliga.  Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία της

Βundesliga: Δεν είχαν... αντίδοτο ούτε στην Φράιμπουργκ οι «ασπιρίνες» της Λεβερκούζεν (highlights)!

Δεν βρήκε την ...θεραπεία που έψαχνε μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Europa League, από την Γιουνγκ Μπόις η Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Οι «ασπιρίνες» που είχαν χάσει μεσοβδόμαδα από τους Ελβετούς εντός έδρας (2-0) υπέστησαν νέα ήττα στην «Μπάι Αρένα» από την Φράιμπουργκ, με σκορ 2-1, κατρακυλώντας 6οι, ενώ οι αντίπαλοι τους, τους πλησίασαν στο τρίποντο.

Ήταν ο τρίτος διαδοχικός αγώνας πρωταθλήματος που δεν νίκησε η ομάδα του Μποζ (παρότι είχε την κατοχή της μπάλας και την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες) αφού είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες, ενώ τα «γεράκια» ξανακέρδισαν μετά από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου...

Ένα γκολ του Αντρέ Χαν στο 25ο λεπτό (μετά από ολέθριο λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ Τσέντνερ) χώρισε Μάιντς κι Άουγκσμπουργκ επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους Βαυαρούς να επικρατήσουν με το μίνιμουμ σκορ και να απομακρυνθούν από τα ...ντράβαλα της «ουράς» όντες, πλέον, στο +8 από την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Όλα αυτά ενώ προέρχονταν από 4 ματς όπου είχαν μαζέψει μόλις έναν πόντο.

Αντίθετα οι προτελευταίοι γηπεδούχοι είναι στον πόντο από την εν λόγω θέση, αλλά και την σωτηρία αφού μετά από 3 αγωνιστικές με 7 πόντους συγκομιδής... ξανακύλισε!

Nωρίτερα, δίχως να σκοράρει ποδοσφαιριστής της στο 1-1 με την Ουνιόν η Χόφενχαϊμ επέστρεψε από το Βερολίνο με συγκομιδή ενός πόντου στις αποσκευές της.

Η ομάδα του Γερμανικού νότου, που προερχόταν από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Μόλντε, εντός έδρας, για τους «32» του Europa League έφτασε στην ισοφάριση των «πρωτευουσιάνων» μ' αυτογκόλ τους.

Έτσι επέκτεινε το αήττητο της για 3ο αγώνα (1ν. - 2 ισοπ.). Ακριβώς τα ίδια στατιστικά έχουν κι οι Βερολινέζοι που έχουν και 7 πόντους περισσότερους στη βαθμολογία στοχεύοντας σε Ευρωπαϊκά ...μεγαλεία για πρώτη φορά στα χρονικά!

Τα ματς του Σαββάτου

Με τη νίκη 3-2 επί της Γκλάντμπαχ η Λειψία βρέθηκε ξανά στο -2 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου!

Τα «πουλάρια» προηγήθηκαν 2-0 στο 19΄από γκολ των Χόφμαν και Τιράμ. Η αντεπίθεση της Λειψίας ξεκίνησε στο 57΄όταν ο Ενκουνκού μείωσε σε 2-1.

Στο 67΄ο Πόουλσεν ισοφάρισε και από κει και πέρα ξεκίνησε ένα σφυροκόπημα της Λειψίας που άργησε αλλά σκόραρε με τον Σόρλοθ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για το 3-2.

Στα 17 γκολ σταμάτησαν οι οκτώ ομάδες που μετείχαν στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Σαββάτου για την 23η αγωνιστική της Bundesliga το απόγευμα του Σαββάτου (27/2)!

Μετά τις συνεχόμενες γκέλες κόντρα σε Μπίλεφελντ και Άιντραχτ, η Μπάγερν επέστρεψε εμφατικά στις νίκες συντρίβοντας 5-1 την Κολωνία, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Στουτγκάρδη της παραπαίουσας και ουραγού Σάλκε.

Την ίδια ώρα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεπερνούσε εύκολα το εμπόδιο της Αρμίνια Μπίλεφελντ με 3-0, ενώ η Βόλφσμπουργκ είχε μεν πιο δύσκολο έργο απέναντι στη μαχητική Χέρτα, ωστόσο νίκησε την ομάδα του Βερολίνου με σκορ 2-0 και παρέμεινε στην 3η θέση, πάνω από την Άιντραχτ.

Την Παρασκευή 26/2

Μετά από τρεις αγωνιστικές όπου είχε συγκομιδή μόλις δύο πόντων η Βέρντερ Βρέμης επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 των «αετών» στο εναρκτήριο ματς της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga κι όχι μόνο απομακρύνθηκαν αισθητά (+8) από την θέση (16η) που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής αλλά υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους (4ους στην βαθμολογία) στην πρώτη τους ήττα μετά από 11 ματς (9ν. - 2 ισοπ.) και πιο συγκεκριμένα απο τις 11 Δεκέμβρη!

Μάλιστα η επιτυχία τους αποκτά μεγαλύτερη αξία αφού από το 9ο λεπτό κυνηγούσαν στο σκορ από το γκολ του Αντρέ Σίλβα και γύρισαν το ματς με τέρματα των Γκέμπρε Σελάσιε και Σέρτζαν στην επανάληψη

Το προφίλ της 23ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2

Βέρντερ Βρέμης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
(47' Γκέμπρε Σελάσιε, 62' Σάρτζεντ - 9' Αντρέ Σίλβα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2

Βόλφσμπουργκ – Χέρτα Βερολίνου 2-0
(38' αυτ. Κλούντερ, 89' Λακρουά)

Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 5-1
(18' Τσούπο-Μοτίνγκ, 33', 65' Λεβαντόφσκι, 82', 86' Γκνάμπρι - 49' Σκιρί)

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 3-0
(48' Νταούντ, 58' πέν. Σάντσο, 81' Ρενιέρ)

Στουτγκάρδη – Σάλκε 5-1
(10', 26' Έντο, 34' Κάλαϊτζιτς, 88' Κλεμέν, 90'+2' Ντίνταβι - 40' Κολάσινατς)

Λειψία-Γκλάντμπαχ 3-2

(57' Ενκουνκού, 66' Πόουλσεν, 90'+3' Σόρλοθ - 6' πέν. Χόφμαν, 19' Τιράμ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2

Ουνιόν Βερολίνου – Χόφενχαϊμ 1-1
(9' πεν. Κρούζε - 29' αυτ. Σλότερμπεκ)

Μάιντς – Άουγκσμπουργκ 0-1
(25' Χαν)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Φράιμπουργκ 1-2
(70' Μπέιλι - 50' Ντεμίροβιτς, 61' Χέλερ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ