Ligue 1: Νέα απώλεια για τη Λιλ, «κόλλησε» η Λιόν στη Μασσαλία, κερδισμένη η Μονακό! (highlights)

Μετά τη Λιλ και η Λιόν υπέστη απώλεια βαθμών στην έδρα της Μαρσέιγ. Μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής η Μονακό, που πλέον είναι στον πόντο από τους «λιονέ» και στο -4 από την κορυφή! Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Ligue 1.

Ligue 1: Νέα απώλεια για τη Λιλ, «κόλλησε» η Λιόν στη Μασσαλία, κερδισμένη η Μονακό! (highlights)

Προερχόμενη από τη δεύτερη ήττα από τον Άγιαξ και τον αποκλεισμό της από την συνέχεια του Europa League, μεσοβδόμαδα, η, πρωτοπόρος της Ligue 1, Λιλ έμεινε για δεύτερο εντός έδρας αγώνα της στην ισοπαλία.

Μετά το 0-0 με την Μπρεστ ήρθε το 1-1 με το Στρασβούργο με αποτέλεσμα τα «σκυλιά» να είναι σ' απόσταση βολής από τους διώκτες της (στο -2 είναι η δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν)

Οι Αλσατοί είχαν προγηθεί με τον Αζόρκ στο πρώτο μέρος και κράταγαν το προβάδισμα ως το 86ο λεπτό που ο Φόντε έκανε το τελικό 1-1. Κι αν οι «λιλουά» έμειναν αήττητοι για 9ο ματς (7 ν. - 2 ισοπ.) οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν για 3ο (1ν. - 2 ισοπ.).

Στο τελευταίο χρονικά ματς της αγωνιστικής, Μαρσέιγ και Λιόν έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο «Βελοντρόμ». Οι «γκον» προηγήθηκαν μεν νωρίς με τον Εκαμπί, όμως οι Μασσαλοί ισοφάρισαν πριν λήξει το α' μέρος με πέναλτι του Μίλικ.

Όπερ σημαίνει ότι -πλην της Παρί που συνέτριψε την Ντιζόν το Σάββατο- μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής είναι η Μονακό, η οποία με τη νίκη της με 2-0 επί της Μπρεστ βρίσκεται πλέον στον πόντο από την 3η Λιόν και στο -4 από την πρωτοπόρο Λιλ!

Τα ματς του Σαββάτου 27/2

«Αλοιφή» έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν την Ντιζόν εκτός έδρας όπως μαρτυρά το 0-4 υπέρ των πρωτεουσιάνων.

Για την ακρίβεια ...μουστάρδα, όπως είναι το παρατσούκλι (λόγω του διασημότερου εξαγώγιμου προϊόντος της ομώνυμης πόλης...) της ομάδας, η οποία δεν είχε «αντίδοτο» για τον Εμπαπέ και την παρέα του μ' αποτελέσμα να γνωρίσει την 7η διαδοχική ήττα της στα 10 ματς που δεν κερδίζει μέσα στο 2021!

Οι Παριζιάνοι που προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από την Μονακό (0-2) ξέσπασαν στους ουραγούς με τα μισά γκολ να τα πετυχαίνει ο Εμπαπέ.

Έτσι βρέθηκαν στον πόντο από την κορυφή αλλά έχουν ματς περισσότερο από την πρωτοπόρο Λιλ.

Νωρίτερα, ηξ εξαιρετική πορεία της Μετς στο φετινό πρωτάθλημα της Ligue 1 συνεχίστηκε και στο Μπορντό το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι «γκρανά» επιβλήθηκαν της ομώνυμης τοπικής ομάδας με σκορ 1-2, για να βρεθούν έτσι στην 5η θέση της κατάταξης πάνω από τη Λανς, η οποία παίζει την Κυριακή με την Ανζέ.

Μάλιστα, μετά το παιχνίδι ακολούθησε... τρελό πανηγύρι στα αποδυτήρια της Μετς, με τους ποδοσφαιριστές να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα! Δείτε το σχετικό βίντεο:

Tην Παρασκευή 26/2

Με το παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεν και τη Νις άνοιξε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Ligue 1. Η Νις επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2-1 και έβαλε τρεις ακόμα σημαντικούς βαθμούς στο… σακούλι της. Πλέον βλέπει να ανοίγει κι άλλο η απόσταση από τη 18η και επικίνδυνη θέση της κατάταξης.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2

Ρεν – Νις 1-2
(39' Τεριέ - 19' πεν. Γκουίρ, 58' Ντάνιλιουτς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2

Μπορντό – Μετς 1-2
(14' Καλού - 72' Ντελέν, 90'+1' Βάγκνερ)

Ντιζόν – Παρί Σεν Ζερμέν 0-4
(6' Κέαν, 32' πεν., 52' Εμπαπέ, 82' Περέιρα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2

Μονακό - Μπρεστ 2-0
(76’ Γιόβετιτς, 90’ Φόλαντ)

Ανζέ - Λανς 2-2
(5’ Ντιονί, 10’ πεν. Μανγκανί-22’ Κλάους, 90+2’ Καλιμουεντό)

Λοριάν - Σεντ Ετιέν 2-1
(66’, 86’ Λοριεντέ-14’ Μουκουντί)

Νιμ - Ναντ 1-1
(76’ Κονέ-27’ Μπλας)

Ρεμς - Μονπελιέ 0-0

Λιλ - Στρασβούργο 1-1
(86' Φόντε - 36' Αζόρκ)

Μαρσέιγ - Λιόν 1-1
(44' πέν. Μίλικ - 21' Εκαμπί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ