Premier League: Στο Σέφιλντ η επιστροφή στις νίκες για τη Λίβερπουλ (highlights)!

γκολ των Τζόουνς και αυτογκόλ του Μπράιαν η Λίβερπουλ νίκησε στο Σέφιλντ τη Γιουνάιτεντ με 2-0.. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία.

Premier League: Στο Σέφιλντ η επιστροφή στις νίκες για τη Λίβερπουλ (highlights)!

Επικρατώντας 2-0 της ουραγού Σέφιλντ, η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις σερί ήττες και πλησίασε στο -2 από την τετράδα.

Ο γκολκίπερ Ράμσντεϊλ κράτησε ανέπαφη την εστία αποκρούοντας ουκ ολίγες φορές τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Όμως με το ξεκίνημα της επανάληψη ο Τζόουνς με σουτ άνοιξε το σκορ.

Και στο 65’ ήρθε ο Φιρμίνο με όμορφη ενέργεια και σουτ κι αφού η μπάλα χτύπησε στον Μπράιαν να πετύχει το δεύτερο γκολ και να σφραγίσει το τρίποντο.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλληλοεξουδετερώθηκαν στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής και έμειναν στο 0-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ένα αποτέλεσμα που χαροποίησε την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι που ξέφυγε 12 βαθμούς από τη Γιουνάιτεντ.

Το ματς ήταν φτωχό σε θέαμα με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Τούχελ και Σόλσκιερ έπαιξαν πρωτίστως για να μη χάσουν και τα... κατάφεραν αμφότεροι.

Επέστρεψε στις επιτυχίες κι εντός των συνόρων η Τότεναμ. Η ομάδα του Μουρίνιο που μετά την ήττα από την Γουέστ Χαμ, στο Λονδρέζικο ντέρμπι, είχε νικήσει 4-0 την Βόλφσμπεργκερ για το Εuropa League, παίρνοντας, πανηγυρικά, την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, επανέλαβε το συγκεκριμένο σκορ κόντρα στην Μπέρνλι στο δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Λονδρέζων ο Γκάρεθ Μπέιλ που σκόραρε τα μισά τέρματα τους φτάνοντας τα τρία στο πρωτάθλημα (σ. ισάριθμες φορές βασικός) και τα 8 στην σεζόν.

Ωστόσο τα «σπιρούνια» παραμένουν στο -6 από την 4αδα του Champions League και στο -5 από τις ευρωπαϊκές θέσεις, αφού είχαν χάσει 5 από τα 6 προηγούμενα ματς τους στο πρωτάθλημα.

Όσο για τους «κλάρετς» μετά από 4 ματς αήττητοι (1ν. - 3 ισοπ.) ξανακύλησαν κι είναι στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Νωρίτερα, δίχως νικητή και γκολ έληξε το εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 26ης αγωνιστικής της Premier League το Λόνδρέζικο ντέρμπι μεταξύ Κρίσταλ Πάλας και Φούλαμ.

To αποτέλεσμα είναι περισσότερο καλοδεχούμενο για τους γηπεδούχους που όχι μόνο είναι στο +10 από την (τρίτη από το τέλος) αντίπαλο τους αλλά βρέθηκαν να έχουν παθητικό ρόλο σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο μέχρι να παρούν τον 4ο πόντο τους στις δύο τελευταίες αγωνιστικές

Από την άλλη οι «κότατζερς» παρότι έμειναν αήττητοι για 5ο σερί αγώνα (2 ν. - 3 ισοπ.) και δεν δέχθηκαν για 2ο ματς γκολ παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη και στο -3 απο την σωτηρία αφού η υπεροχή τους στο 2ο 45λεπτο δεν καρποφόρησε.

Τα ματς του Σαββάτου

Η Νιούκαστλ που είχε δοκάρι με τον Αλμιρόν στο 12’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 52΄με κεφαλιά του Λασέλς.

Ωστόσο στο 73ο λεπτό ο Νέβες με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 90+2’ μετά από κεφαλιά του Σίλβα η μπάλα βρήκε και στα δύο δοκάρια της Νιούκαστλ.

H Άστον Βίλα επιβλήθηκε 1-0 της Λιντς εκτός έδρας και βρέθηκε στο -1 από την 7η θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Το χρυσό γκολ σημείωσε στο 5ο λεπτό ο Ελ Γκαζί μετά από όμορφη μπαλιά του Γουότκινς. Η Λιντς όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Μια από τις πιο δύσκολες νίκες της φετινής σεζόν κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (27/2) απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι «πολίτες» (των 20 σερί επιτυχιών σ' όλες τις διοργανώσεις) τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στα «σφυριά» (που έγιναν η πρώτη ομάδα που σκοράρει εναντίον τους, εντός έδρας, μετά από 2,5 μήνες!), ωστόσο με γκολ του Στόουνς στο 68' έγραψαν το 2-1, σκορ που κράτησαν μέχρι το φινάλε συνεχίζοντας έτσι την προέλασή τους προς τον τίτλο, ευρισκόμενοι στο +13 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αγωνίζεται την Κυριακή στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι.

Στο γκολ νίκησε (1-0) κι η Γουέστ Μπρομ την Μπράιτον σ΄ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι είχαν ακυρωθέν γκολ, αλλά και δύο χαμένα πέναλτι!

Το τέρμα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Ντανκ (ενώ οι γηπεδούχοι έστηναν τείχος) ακυρώθηκε, κατόπιν... μέτρησε και τελικά ...ακυρώθηκε δημιουργώντας έναν απίστευτο τραγέλαφο σχετικά με το αν ο ρέφερι Μέισον είχε σφυρίξει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή...

Σαν να μην έφτανε αυτό Γκρος (19') και Ουέλμπεκ (75') δεν βρήκαν στόχο από την άσπρη βούλα...

Έτσι η προτελευταία Γουέστ Μπρομ επέστρεψε στις νίκες μετά τις 16 Γενάρη (3 ισοπ. - 4 ήττες ακολούθως), ενώ οι «γλάροι» συμπλήρωσαν 4 ματς δίχως επιτυχία (2 ισοπ. - 2 ήττες) και είναι μόλις 4 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Το προφίλ της 26ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 2-1
(30' Ρούμπεν Ντίας, 68' Στόουνς - 43' Αντόνιο)

Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον – Μπράιτον 1-0
(11' Mπάρτλι)

Λιντς – Άστον Βίλα 0-1

(5' Ελ Γκαζί)


Νιουκάστλ – Γουλβς 1-1

(52΄Λασέλς - 73΄Νέβες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-0

Λέστερ – Άρσεναλ 1-3
(6' Τιέλεμανς - 39' Νταβίντ Λουίζ, 45+2' πεν. Λακαζέτ, 52' Πεπέ)


Τότεναμ – Μπέρνλι 4-0
(2', 55' Μπέιλ, 15' Κέιν, 31' Λούκας Μόουρα)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-2

(48΄Τζόουνς, 56΄αυτ. Μπράιαν)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/3

22.00: Έβερτον – Σαουθάμπτον

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ