FA Cup: Η Τσέλσι το τελευταίο «εισιτήριο» για τα προημιτελικά (highlights)

Η  Τσέλσι δυσκολεύτηκε αλλά λύγισε  1-0 εκτός έδρας την Μπάρνσλι και προκρίθηκε χρονικά τελευταία στα προημιτελικά του FA Cup. Το έβδομο εισιτήριο είχε πάρει η Σαουθάμπτον που νίκησε 2-0 τη Γουλβς.

FA Cup: Η Τσέλσι το τελευταίο «εισιτήριο» για τα προημιτελικά (highlights)

Mε γκολ του Τάμι Έϊμπραχαμ στο 64΄η Τσέλσι δάμασε την αντίσταση της Μπάρνσλι και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

FA CUP: H κλήρωση στα προημιτελικά: Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι το μεγάλο ματς

Με δυο γκολ στο β' ημίχρονο από τους Ίνγκς και Άρμστρονγκ η Σαουθάμπτον νίκησε στο «Μολινό» τη Γουλβς 2-0 και έγινε η 7η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του FA Cup.

Tα ματς της Τετάρτης (10/2)

Μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη και σασπένς παιχνίδι, η Έβερτον νίκησε την Τότεναμ με 5-4 στην παράταση και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, πλαισιώνοντας τις Μπόρνμουθ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Λέστερ, που είχαν πάρει τα πρώτα πέντε «εισιτήρια» για τους «8».

Οι «σπερς» προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Σάντσες, όμως οι «εφοπλιστές» απάντησαν με τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά από τους Κάλβερτ-Λιούιν (36'), Ριτσάρλισον (38') και Σίγκουρντσον (43', πέναλτι). Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Λαμέλα μείωσε για την Τότεναμ σε 3-2, με τη συνέχεια να είναι αντίστοιχα συναρπαστική.

Στο 57' ο Σάντσες με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 3-3, με τον Ριτσάρλισον να «ξαναχτυπά» στο 68', δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Έβερτον. Στο 83' ο Χάρι Κέιν (που είχε μπει αλλαγή στο 53' στη θέση του Μπέργουιν) έκανε το 4-4, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση.

Εκεί «μίλησε» τελευταίος ο Μπερνάρντ, κάνοντας στο 97' το 5-4 για την Έβερτον. Γκολ που τούτη τη φορά έμεινε... αναπάντητο απ' την Τότεναμ και χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στους «μπλε» του Λίβερπουλ στα προημιτελικά του αρχαιότερου, ποδοσφαιρικού θεσμού του κόσμου.

Μετά το εμφατικό 4-1 επί της Λίβερπουλ πριν από τρία 24ωρα στο «Άνφιλντ», η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε ένα εύκολο βράδυ στο στάδιο «Λίμπερτι», επικρατώντας με 3-1 της Σουόνσι.

Ο Γουόκερ έβαλε μπροστά το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο πρώτο μέρος, για να ακολουθήσουν δύο πολύ γρήγορα γκολ με το ξεκίνημα της επανάληψης από τους Στέρλινγκ (47΄) και Γκάμπριελ Ζεζούς (50΄), δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Το μόνο που κατάφεραν οι «κύκνοι» ήταν να πετύχουν το «γκολ της τιμής» με τον Γουίτακερ στο 77ο λεπτό.

Τα ματς της Τρίτης (9/2)

Την παράταση χρειάστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Γουέστ Χαμ και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του FA CUP. Στο 97΄ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ έδωσε την λύτρωση και την πρόκριση.

Την έκπληξη έκανε η Μπόρνμουθ που κέρδισε 2-0 την Μπέρνλι στο «Ταρφ Μουρ» και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Σάριτζ στο 21’ άνοιξε το σκορ και στο φινάλε ο Στάνισλας με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ της Μπέρνλι, που έγινε η πρώτη ομάδα που περνά στους «8» του FA Cup.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Μπέρνλι – Μπόρνμουθ 0-2

(21’ Σάριτζ, 88’ Στάνισλας)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 1-0

(97΄ΜακΤόμινεϊ)

Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

(77΄Γουιτάκερ - 30΄Γουόκερ, 47΄Στέρλινγκ, 50΄Ζεσούς)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπρίστολ Σίτι 1-0

(66΄Σαρπ)

Λέστερ – Μπράιτον 1-0

(90+4 Ιχεανάτσο)

Έβερτον – Τότεναμ 5-4

(36΄Κάλβερτ-Λιούιν, 38΄, 69΄Ριτσάρλισον, 43΄ πεν Σίγκουρντσον, 97΄Μπέραρντ- 3', 57' Σάντσες, 45+3 Λαμέλα , 83΄Κέιν)

Γουλβς – Σαουθάμπτον 0-2

(49΄Ινγκς, 90΄Άρμστρονγκ)

Μπάρνσλεϊ – Τσέλσι 0-1

(64΄Έιμπραχαμ)