Serie A: H Σαμπντόρια βύθισε κι άλλο την προτελευταία Πάρμα (highlights)

Η Γιουβέντους επικράτησε της Μπολόνια με 2-0 και μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή, ενώ η Νάπολι ηττήθηκε από τη Βερόνα με σκορ 3-1. Νίκη με 2-1 η Λάτσιο τη Σασουόλο και της Σαμπντόρια στην Πάρμα (2-0) επί της ομάδας του Ζαγάριτη (εκτός αποστολής).  Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: H Σαμπντόρια βύθισε κι άλλο την προτελευταία Πάρμα  (highlights)

Στους 2 βαθμούς απόσταση από την 4άδα πλησίασε η Λάτσιο, η οποία με ανατροπή επικράτησε με 2-1 της Σασουόλο, για την 4η συνεχόμενη νίκη της.

Ο Καπούτο μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 25’ και Ιμόμπιλε στο 71’ έδωσαν στους Ρωμαίους τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Τη νίκη με 2-0 κατέκτησε η Γιουβέντους κόντρα στη Μπολόνια για την 19η αγωνιστική της Serie A.

Οι «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν στο 15' με τον Αρτούρ να εκμεταλλεύεται την πάσα του Ρονάλντο και ανοίγει το σκορ με δυνατό σουτ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με κεφαλιά ο ΜακΚένι στο 70'.

Λίγο αργότερα, η Νάπολι έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της Ευρώπης, καθώς ηττήθηκε με σκορ 3-1 από τη Βερόνα, εκτός έδρας, παρότι μάλιστα προηγήθηκε με τον Λοθάνο στο 1ο μόλις λεπτό, ενώ η Τζένοα επιβλήθηκε 1-0 της Κάλιαρι.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της Κυριακή η Σαμπντόρια επιβλήθηκε στο «Ταρντίνι» της Πάρμα με 2-0.

Ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία των Γενοβέζων, ενώ οι προτελευταίοι του «ντουκάλι» (χωρίς τον νεαποκτηθέντα Ζαγαρίτη...), που είχαν δύο δοκάρια με Ζερβινιό και Κούτσκα, μετρούν ισάριθμες ήττες, έχουν συγκομιδή έναν πόντο σε 8 αγωνιστικές και δεν κερδίζουν από τις 30/11.

Σάββατο

Την ευκαιρία να πιάσει την Μίλαν στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε η Ίντερ αφού την ίδια στιγμή που οι συμπολίτες κι αιώνιοι αντίπαλοι «ροσονέρι» γνώριζαν τη 2η φετινή τους ήττα με το εμφατικό 3-0, από την Αταλάντα στο Σαν Σίρο, η ίδια έμενε στο 0-0 με την Ουντινέζε στο Φρίουλι.

Έτσι απλά μείωσε τη διαφορά στους δύο πόντους κι η Μίλαν (όπου ντεμπουτάρισαν οι Μάντζουκιτς - Τομόρι ) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα.

Όσο για τους «μπεργκαμάσκι» που προέρχονταν από 2 ισοπαλίες συνεχίσαν το αήττητο σερί των 10 αγώνων (6ν. - 4 ισοπ.)

Την ίδια στιγμή η Ίντερ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν σκόραρε (ελέω του γκολκίπερ των γηπεδούχων Μούσο), ενώ στο φινάλε αποβλήθηκε ο Κόντε για διαμαρτυρίες στο διαιτητή.

Όλα αυτά πριν το μεταξύ τους ντέρμπι της Τετάρτη για το Κύπελλο.

Νωρίτερα απίστευτο ματς διεξήχθη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ολίμπικο» ανάμεσα στη Ρόμα και τη Σπέτσια, με τους γηπεδούχους να «κλέβουν» τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το... αγγλικό 4-3!

Οι αξιόμαχοι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 3-1 σε 3-3 στο 90' με γκολ του πρώην άσου της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε, όμως οι Ρωμαίοι με τέρμα του Λορέντσο Πελεγκρίνι στο 90'+2' έφτασαν στην επικράτηση!

Νίκη γηπεδούχου και στην Φλωρεντία, όπου η Φιορεντίνα επικράτησε 2-1 της, ουραγού, Κροτόνε επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από δύο ήττες (και κυρίως εκείνη με 6-0 στη Νάπολι).

Παράλληλα απομακρύνθηκε από τις θέσεις του υποβιβασμού (+7), ενώ τα «σκυλόψαρα» απέχουν ένα τρίποντο από την σωτηρία.

Την Παρασκευή

Μεγάλη ισοπαλία στα... χασομέρια απέσπασε η Τορίνο από τη Μπενεβέντο με σκορ 2-2 για τη Serie A. Η Μπενεβέντο άνοιξε το σκορ στο 32' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιόλα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 χάρη στο γκολ του Λαπαντούλα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 51' με τον Τζάτζα και ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2.

Το προφίλ της 19ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1

Μπενεβέντο - Τορίνο 2-2
(32' πεν. Βιόλα, 50' Λαπαντούλα - 51', 90'+3' Τζάτζα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1

Ρόμα – Σπέτσια 4-3
(17', 52' Μαγιοράλ, 55' Κάρσντορπ, 90'+2' Πελεγκρίνι - 24' Πίκολι, 59' Φαρίας, 90' Βέρντε)

Μίλαν – Αταλάντα 0-3
(26' Ρομέρο, 53' πεν. Ίλιτσιτς, 77' Σαπάτα)

Ουντινέζε – Ίντερ 0-0

Φιορεντίνα – Κροτόνε 2-1
(20' Μποναβεντούρα, 32' Βλάχοβιτς - 66' Νουάνκο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/1

Γιουβέντους – Μπολόνια 2-0
(15' Αρτούρ, 70' ΜακΚένι)

Τζένοα – Κάλιαρι 1-0
(10' Ντέστρο)

Βερόνα – Νάπολι 3-1
(34' Ντιμάρκο, 62' Μπάρακ, 79' Τσακάνι - 1' Λοθάνο)

Λάτσιο – Σασουόλο 2-1

(6΄Καπούτο - 25΄Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 71΄Ιμόμπιλε)

Πάρμα – Σαμπντόρια 0-2
(25' Γιοσίντα, 34' Μπαλντέ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ