Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Πολλή τακτική αλλά ουσία μηδέν (highlights)

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 0-0 σε ένα μέτριο ματς, με λίγες καλές στιγμές, έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» παραμένουν επικεφαλής, στο +3 από τους «κόκκινους», αλλά πλέον η Μάντσεστερ Σίτι έχει δυνατότητα να ξεπεράσει και τις δύο...

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Πολλή τακτική αλλά ουσία μηδέν (highlights)

Δίχως νικητή και γκολ έληξε η «μητέρα των μαχών» του Αγγλικού ποδοσφάιρου, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ».

Αποτέλεσμα που ήρθε μετά από ένα πιαχνίδι με μπόλικη τακτική και λίγες φάσεις (κυρίως στην επανάληψη), το οποίο αφήνει ικανοποιημένη πρώτιστα την φιλοξενούμενη.

Που παραμένει πρώτη (στο +3) περνώντας αλώβητη από την έδρα της αιώνιας αντιπάλου της (όπου είχε χάσει στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της).

Οι γηπεδούχοι του Κλοπ, που ήθελαν την νίκη για να πιάσουν την ομάδα του Σόλσκιερ, βάσει της εξέλιξης του αγώνα, αλλά και του ότι έπαιζαν χωρίς κεντρικό αμυντικό (ο Χέντερσον έπαιξε στόπερ, αντί του ανέτοιμου Ματίπ) δεν θα πρέπει να είναι και πολύ στεναχωρημένοι, ενώ το ίδιο ισχύει και για την... Μάντσεστερ Σίτι που έχει δύο ματς λιγότερα από τις δύο τους και κερδίζοντας τα περνά επικεφαλής...

Η Λίβερπουλ προσπαθούσε εξαρχής ν’ ανεβάσει το τέμπο του «κλειστού» αγώνα αλλά η καλά διαβασμένη αντίπαλος της δεν αφήνε συνήθως χώρους.

Η φάση του 17ου λεπτού που ο Φιρμίνο σούταρε άουτ από συνεργασία των Σακίρι – Μανέ ήταν εξαίρεση.

Η «απάντηση» των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ένα φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες που πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία (34’). Στο επόμενο λεπτό συνεργασία Σαλάχ με Φιρμίνο και σουτ του τελευταίου κατέληξε πάνω στον Ντε Χέα.

Στην επανάληψη η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε με τη Λίβερπουλ να έχει την μπάλα αλλά να μην φτάνει σε «καθαρές» ευκαιρίες.

Την μπάλα οι γηπεδούχοι τις μεγάλες ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι

Ο Μαγκουάιρ πρόλαβε τον Φιρμίνο κι έβαλε την κόντρα στον Σαλάχ σε δύο περιπτώσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι που είχαν στο 65' με σουτ του Μπρούνο Φερνάντες την πρώτη τους τελική, εντός εστίας, στο ματς, στο 75' έφτασαν κοντά στο 0-1 αλλά το κοντινό πλασέ του Πορτογάλου, από γύρισμα του Σο, απέκρουσε με το πόδι ο Άλισον.

Τρία λεπτά μετά ο Ντε Χέα, είπε «όχι»σε μακρινό σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα (ντεμπούτο ως βασικός στο «Άνφιλντ» σε ματς πρωταθλήματος), όπως κι ο Βραζιλιάνος που σε διάστημα δύο λεπτών (83'-84') σταμάτησε τον Πογκμπά, στην κλειστή του γωνία, παραχωρώντας κόρνερ και τον Ράσφορντ με βουτιά αυτοθυσίας στα πόδια του.

Υπενθυμίζεται πως μία εβδομάδα αργότερα (24/1) οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στο Ολντ Τράφορντ σε νοκ-άουτ ματς για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Τιάγκο, Σακίρι (76' Τζόουνς), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (85' Οριγκί).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (61' Καβάνι).