Premier League: «Ξύπνησε» ο Oμπαμεγιάνγκ, «πέταξε» η Άρσεναλ (highlights)!

Η Άρσεναλ με δυο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ επιβλήθηκε 3-0 της Νιουκάστλ στο «Έμιρεϊτς». Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: «Ξύπνησε» ο Oμπαμεγιάνγκ, «πέταξε» η Άρσεναλ (highlights)!

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ξαναβρήκε το δρόμο για τα δίχτυα και η Άρσεναλ έφτασε σε άνετο 3-0 επί της προβληματικής (χωρίς νίκη σε 8 αγώνες) Νιουκάστλ.

Άρσεναλ - Νιουκάστλ: Τα γκολ των Ομπαμεγιάνγκ και Σάκα (vids)

Η νίκη αυτή των κανονιέρηδων ήρθε λίγες μέρες μετά το 2-0 στην παράταση που πέτυχαν επί της Νιούκαστλ στο FA Cup.

O Oμπαμεγιάνγκ σημείωσε το 4ο και το 5ο φετινό του γκολ. Ενδιάμεσα σκόραρε ο Σάκα από ασίστ του Σμιθ Ρόου.

Δίχως νικητή και γκολ έληξε η «μητέρα των μαχών» του Αγγλικού ποδοσφάιρου, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ».

Αποτέλεσμα που ήρθε μετά από ένα παιχνίδι με μπόλικη τακτική και λίγες φάσεις (κυρίως στην επανάληψη), το οποίο αφήνει ικανοποιημένη πρώτιστα την φιλοξενούμενη.

Η Μάντσεστερ Σίτι με τον Στόουνς να σημειώνει δυο γκολ, κέρδισε 4-0 την Κρίσταλ Πάλας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας και ματς λιγότερο.

Ο κεντρικός αμυντικός Τζον Στόουνς ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη. Ο Γκουντογκάν έγραψε το 2-0 και ο Στόουνς...χτύπησε ξανά για το 3-0. Το τελικό 4-0 για τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα που μείωσαν στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχουν και παιχνίδι λιγότερο, ο Στέρλινγκ.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Πολύ τακτική αλλά ουσία μηδέν (highlights)

Την επιστροφή της στην 4αδα αλλά και στα τρίποντα πανηγύρισε με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης στο Σέφιλντ κόντρα στην τοπική (και ουραγό sto -11 από την σωτηρία...) Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ επικρατώντας 3-1.

Η ομάδα του Μουρίνιο, που προερχόταν από εντός έδρας ισοπαλία στο ντέρμπι με την Φούλαμ, προηγήθηκε με 2-0, πριν βγει το ημίχρονο, χάρη σε γκολ των Οριέ και Κέιν (12ο στην τρέχουσα Premier League) δέχθηκε την μείωση του σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης αλλά ο Εντομπέλε της ξανάδωσε «αέρα» δύο τερμάτων σιγουρεύοντας την επικράτηση κόντρα σε μια ομάδα που προερχόταν από το παρθενικό της τρίποντο στο τρέχον πρωτάθλημα.

Μάλιστα αυτή ήταν η 16η ήττα της σε 19 αναμετρήσεις.

Έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που έχει τέτοια νούμερα στα χρονικά του Αγγλικού ποδοσφαίρου μετά την Μπόλτον του 1903 (που φυσικά υποβιβάστηκε).

Εξάλλου αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Τότεναμ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας από το 1975 και μετά από 7 ανεπιτυχείς προσπάθειες!

Τα ματς του Σαββάτου

Έναν πόντο συγκομιδής σε τρεις αγωνιστικές είχε η Τσέλσι που επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας εκτός έδρας, με το μίνιμουμ σκορ την συμπολίτισσα Φούλαμ. Η δεύτερη νίκη της ομάδας του Λάμπαρντ σε 7 ματς ήρθε με άγχος παρότι οι «κότατζερς» έπαιζαν από το 44' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρόμπινσον.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μάουντ (78'), που είχε και δοκάρι πριν το γκολ. Όσο για την Φούλαμ που δεν κερδίζει από τις 30 Νοέμβρη προερχόταν από μια ήττα και πέντε σερί ισοπαλίες.

Νωρίτερα, της... ανατροπής έγινε στο Γούλβερχαμπτόν όπου - σε ένα ματς που το προβάδισμα άλλαξε τρεις φορές χέρια! - η Γουέστ Μπρομ νίκησε στον εναρκτήριο αγώνα της 19ης αγωνιστικής της Ρremier League, την τοπική Γουλβς με το χορταστικό 3-2.

Πρωταγωνιστής ο Ματέους Περέιρα που ευστόχησε δύο πέναλτι (του 0-1 και του 2-3), ενώ ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι είχαν κάνει τη δική τους «ολική επαναφορά»

Έτσι η προτελευταία της βαθμολογίας έκανε βήμα παραμονής κόντρα σε μια ομάδα που έχει τους διπλάσιους βαθμούς από την ίδια κερδίζοντας για πρώτη φορά από τις 28 Νοέμβρη. Έκτοτε είχε συγκομιδή μόλις δύο πόντων σε επτά αναμετρήσεις.

Ήταν το δεύτερο τρίποντο τη στο τρέχον πρωτάθλημα κι η παρθενική με τον Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο. Εξάλλου δεν πετύχαινε 3 γκολ εκτός έδρας εδώ και 7 χρόνια περίπου... Όσο για τους «λύκους» του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα.

Ακολούθως, η Μπράιτον έπαιρνε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με το μίνιμουμ σκορ επί της Λιντς, χάρη σε γκολ που πέτυχε νωρίς ο Μοπάι γράφοντας το τελικό 0-1. Ίδιο σκορ νίκης και για τη Γουέστ Χαμ, η οποία επιβλήθηκε της Μπέρνλι.

Στο ακροτελεύτιο ματς της ημέρας, η Λέστερ δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στη Σαουθάμπτον, προσθέτοντας ακόμα τρεις πόντους στο ενεργητικό της. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσαν οι Μάντισον και Μπαρνς.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1

Γουλβς – Γουέστ Μπρομ 2-3
(38' Φάμπιο Σίλβα, 43' Μπολί - 8' πεν., 56' πεν. Ματέους Περέιρα, 52' Αγιάγι)

Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 1-0
(9' Αντόνιο)

Λιντς – Μπράιτον 0-1
(17' Μοπάι)

Φούλαμ – Τσέλσι 0-1
(78' Μάουντ)

Λέστερ – Σαουθάμπτον 2-0
(38' Μάντισον, 90'+5' Μπαρνς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 1-3
(59' MακΓκόλντρικ - 5' Οριέ, 40' Κέιν, 62' Εντομπέλε)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 4-0

(26', 68' Στόουνς, 57' Γκουντογκάν, 88' Στέρλινγκ)



Άστον Βίλα - Έβερτον: ΑΝΑΒΟΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/1

Άρσεναλ - Νιουκάστλ 3-0

(50', 77΄Ομπαμεγιάνγκ, 61΄Σάκα)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ