La Liga: Η Μπέτις λύγισε στο τέλος την Ουέσκα (highlights)

Η Μπέτις πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ουέσκα και την διατήρησε στην τελευταία θέση της κατάταξης. Επέστρεψε στις νίκες η Χετάφε και, μάλιστα, με ανατροπή. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Η Μπέτις λύγισε στο τέλος την Ουέσκα (highlights)

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Μπέτις που επικράτησε της Ουέσκα με 2-0. Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε ανάγκη αυτούς τους τρεις βαθμούς για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Η Ουέσκα από την πλευρά της γνώρισε ακόμα μία ήττα και παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ άνοιξε στο 78' ο Μαντί και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σανάμπρια έκανε το 0-2.

Παρότι η Χετάφε βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει μια πολύτιμη νίκη με 3-1 επί της Έλτσε, στην προσπάθεια που κάνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Καθοριστικό σημείο στον αγώνα ήταν η αποβολή του Μαρκόνε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 52΄. Οι γηπεδούχοι μετά την εξέλιξη αυτή γύρισαν στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχτούν γρήγορα το δεύτερο γκολ και να μην καταφέρουν ν΄ αντιδράσουν στη συνέχεια.

Tην Κυριακή 10/1

Νικηφόρο ήταν για τη Λεβάντε το εντός έδρας ματς της Κυριακής με αντίπαλο την Έιμπαρ, στο εναρκτήριο παιχνίδι της ημέρας για τη 18η αγωνιστική στη La Liga.

Για να έρθει το τρίποντο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, καθώς επέστρεψαν στον αγώνα από το 0-1 στο ξεκίνημα του β' μέρους, για να φτάσουν στο τελικό 2-1.

Λίγο αργότερα, η Κάντιθ «καθάρισε» το εντός έδρας ματς με αντίπαλο την Αλαβές χάρη σε δύο γκολ στο β' ημίχρονο, για να φτάσει έτσι στη νίκη με σκορ 3-1.

Στο δε τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας, ένα γκολ του Σολέρ ένα τέταρτο πριν από το φινάλε ήταν αρκετό για τη Βαλένθια, προκειμένου να φύγει με νίκη 0-1 από την έδρα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Το Σάββατο 9/1

Δίχως νικητή κι γκολ έληξε η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην (κατεψυγμένη από τον χιονιά...) Παμπλόνα με την προτελεύταια Οσασούνα.

Αποτέλεσμα που πλην των Βάσκων πανηγύρισαν στην... Ατλέτικο Μαδρίτης αφού παρότι δεν αγωνίστηκαν χθες (λόγω κακοκαιρίας) παρέμειναν επικεφαλής, καθώς η συμπολίτισσα τους έστω και με 3 ματς περισσότερα υπολείπεται ενός βαθμού. Η ομάδα του Ζιντάν κλεισμένη από τους αντιπάλους της και τις δεν δημιούργησε καταστάσεις μένοντας στο μηδέν.

Αντίθετα με τους «μερένγκες» τρίτωσε το ...καλό για την Μπαρτσελόνα μέσα στο 2021 με το 4-0 στη Γρανάδα. Οι Καταλανοί έφτασαν στο «καρέ», στην Ανδαλουσία, με δύο «ζευγάρια» τερμάτων από τους Μέσι και Γκριεζμάν και μετράνε μόνο επιτυχίες το νέο έτος, ενώ για πρώτη φορά έκαναν... φουλ των τριπόντων στο τρέχον πρωτάθλημα!

'Ετσι επέστρεψαν στην 3η θέση της βαθμολογίας αφήνοντας τους αντιπάλους τους - που από το 78' έπαιζαν 10 λόγω αποβολής του Βαγιέχο - να μετρούν δύο ήττες και δίχως γκολ. Πάντως διαμαρτύρονται δικαίως για το δεύτερο γκολ των «μπλαουγκράνα», αφού ξεκίνησε από χέρι του Μπούσκετς

Το πρώτο χατ τρικ του Εν Νεσίρι

Νωρίτερα, μ' απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μαροκινό επιθετικό Γιουσέφ Εν Νεσίρι, που σκόραρε τρεις φορές, η Σεβίλλη επικράτησε, εντός έδρας της Ρεάλ Σοσιεδάδ με το χορταστικό 3-2 στο πρώτο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της Primera Division και την έπιασε στους 30 πόντους, παρότι έχει τρία ματς λιγότερα από εκείνη.

Το ματς ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε τέσσερα τέρματα! Δύο εκατέρωθεν.

Aλλά ο Αφρικανός με το παρθενικό του χατ τρικ στην Ισπανία και το 8ο φετινό του τέρμα έκρινε την αναμέτρηση.

Η Σεβίλλη που πέτυχε την πρώτη της νίκη στο 2021 επέκτεινε το αήττητο της στα έξι ματς (3ν. - 3 ισοπ.), επιστρέφοντας στη διεκδίκηση μιας θέσης στο επόμενο Champions League, ενώ η ομάδα από το Σαν Σεμπαστιάν στους δύο αγώνες της τη νέα χρονιά έχει συγκομιδή ενός, μόνο, πόντου.

Το ματς της Παρασκευής

Εντυπωσιακή ήταν η Βιγιαρεάλ στο εναρκτήριο ματς της 18ης αγωνιστικής της La Liga, στο Βίγκο, κόντρα στην Θέλτα και την συνέτριψε με 4-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα πρώτα 30 λεπτά, με τα τέσσερα τέρματα (Μόρενο, Μόι Γκόμεθ, Παρέχο, Νίνιο) να σημειώνεται σε διάστημα 25λεπτου!

Έτσι το «κίτρινο υποβρύχιο», όχι μόνο κέρδισε για δεύτερη σερί αγωνιστική, αλλά ...αναδύθηκε στην τρίτη θέση, υποχρεώνοντας τους Γαλιθιάνους (χωρίς τον αρχηγό Άσπας), που προέρχονταν από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στο Κύπελλο, από την Ίμπιζα (σ. 5-2), σε δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα σκορ (σ. 0-6 τα γκολ στα δύο ματς)

Το προφίλ της 18ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/1

Θέλτα – Βιγιαρεάλ 0-4
(5' Ζεράρ Μορένο, 14' Μόι Γκόμεθ, 19' Παρέχο, 30' Νίνιο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1

Σεβίλλη – Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-2
(4', 7', 46' Εν Νεσίρι - 5' αυτ. Ντιέγκο Κάρλος, 14' Ισάκ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο ΑΝΑΒΟΛΗ

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 0-4
(12', 63' Γκριεζμάν, 35', 42' Μέσι)


Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1

Λεβάντε – Έιμπαρ 2-1
(65' Μελέρο, 76' Μοράλες - 51' Ινούι)

Κάντιθ – Αλαβές 3-1
(18' Φερνάντεθ, 56' Λοθάνο, 68' Νεγρέδο - 23' πέν. Χοσέλου)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Βαλένθια 0-1
(76' Κάρλος Σολέρ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1

Έλτσε-Χετάφε 1-3

(4΄ Γκούτι - 39΄ Κούκου, 69΄ Μάτα)

Ουέσκα-Μπέτις 0-2

78' Μαντί, 90+4 Σανάμπρια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ