ΑΠΟΕΛ: Εκτοξεύτηκαν στα 18 τα κρούσματα κορονοϊού

Στο… κόκκινο βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ, αφού επιβεβαιώθηκαν ακόμα επτά νέα κρούσματα κορονοϊού και έτσι συνολικά έχουν βρεθεί θετικοί 18 παίκτες και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΑΠΟΕΛ: Εκτοξεύτηκαν στα 18 τα κρούσματα κορονοϊού

Στο κυπριακό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει ξεσπάσει διαμάχη με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο… κόκκινο.

Η ομάδα απέχει από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, αφού πλέον τα κρούσματα του Covid-19 έχουν εκτοξευτεί. Συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε επίσημα ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκαν ακόμα 7 θετικοί στον κορονοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν 18 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος που είναι θετικοί στον νέο ιό. Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυπριακής ομάδας αναφέρει:

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ενημερώνει ότι μετά από διαγνωστικό έλεγχο PCR για Covid-19 υπήρξαν άλλες 7 θετικές ενδείξεις σε μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας. Συνολικά τα θετικά στον ιό, μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι 18».

Άνω – κάτω πάντως έχει γίνει το κυπριακό πρωτάθλημα την Ομόνοια να κατηγορεί ανοιχτά τον ΑΠΟΕΛ πως απέκρυψε κρούσματα κορονοϊού, με συνέπεια να υπάρξει μετάδοση του ιού στην δική της ομάδα.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα βρέθηκαν μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία, όπου βρέθηκε για το ματς με την Αϊντχόφεν.

Διαβάστε: Ολυμπιακός: Του έλειψε ο Χάρισον και το έδειξε! (vids)
Ωστόσο, ο σύλλογος με επιστολή που έστειλε στην Κυπριακή ομοσπονδία και το υπουργείο υγείας υποστηρίζει πως ο ΑΠΟΕΛ -που έχει ανακοινώσει συνολικά δώδεκα κρούσματα τις τελευταίες μέρες- δεν ακολούθησε το υγειονομικό πρωτόκολλο πριν το μεταξύ τους ματς και καλεί τις Αρχές να εξετάσουν τους ισχυρισμούς του.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ δεν έχουν προπονηθεί μετά το ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια. Μάλιστα, όπως υπαγόρευε και το πρωτόκολλο, ο αγώνας με την Καρμιώτισσα έχει αναβληθεί, όπως επίσης και αυτός του κυπέλλου με τον Απόλλωνα ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τετάρτη.

Εάν αποδειχθεί δόλος του ΑΠΟΕΛ βέβαια κινδυνεύει με πολύ σοβαρή τιμωρία, αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

Αν η ομάδα της Λευκωσίας ανακοινώσει νέα κρούσματα μέσα στο σαββατοκύριακο ή αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, τότε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 20 Δεκεμβρίου θα αναβληθεί επίσης.

Όσο για την Ομόνοια μετά τα κρούσματα, όλη η ομάδα αναμένεται να περάσει αύριο από νέο έλεγχο, που θα κρίνει την τύχη της αναμέτρησης με την Καρμιώτισσα.