Premier League: Η Λίβερπουλ «κέρασε» τεσσάρα τον κόσμο της, η Τότεναμ 2-0 την Άρσεναλ (highlights)

Το Άνφιλντ άνοιξε τις πόρτες του και η Λίβερπουλ...κέρασε τον κόσμο της. Εξαιρετική εμφάνιση και 4-0 επί της Γουλβς, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να επιστρέφουν στην κορυφή. Μαζί η Τότεναμ που νίκησε την Άρσεναλ με 2-0 για την 11η αγωνιστική της Premier League. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία.

Premier League: Η Λίβερπουλ «κέρασε» τεσσάρα τον κόσμο της, η Τότεναμ 2-0 την Άρσεναλ (highlights)

Ο κόσμος της Λίβερπουλ, έστω οι 2.000, επέστρεψαν στο Άνφιλντ και η ομάδα του Κλοπ τους ευχαρίστησε παίζοντας εξαιρετικά κόντρα στη Γουλβς.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας συνέτριψαν 4-0 τους «λύκους» και επέστρεψαν στην κορυφή, μαζί φυσικά με την Τότεναμ.

Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό και ο Βαϊνάλντουμ στο 58’ με φοβερό σουτ έγραψε το 2-0. Ο Μάτιπ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σαλάχ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Σεμέδο, μετά την έξοχη σέντρα του Άρνολντ (επέστρεψε και πήρε χρόνο συμμετοχής στην επανάληψη όπως και ο Κεϊτά) για τον Μανέ, ο οποίος επίσης έπεσε στη μπάλα αλλά τελευταίος τη βρήκε ο αμυντικός της Γουλβς.

Βασικός ο Κέλεχερ στο τέρμα, ήταν και πάλι πολύ καλός, όποτε χρειάστηκε. Βασικός ο Ποντένσε, στον πάγκο ο Τσιμίκας.

Σπουδαία νίκη εις βάρος της Άρσεναλ πέτυχε η Τότεναμ στην έδρα της με 2-0 για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Η ομάδα το Ζοσέ Μουρίνιο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 13' άνοιξε το σκορ με γκολ του Σον.

Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις από εκτελεστής έγινε δημιουργός δίνοντας την ασίστ στο γκολ του Κέιν για το τελικό αποτέλεσμα.

Στα παιχνίδια που προηγήθηκαν

Εκρηκτική ήταν η Κρίσταλ Πάλας στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 34ο λεπτό λόγω της αποβολής του Περέιρα και συνέτριψαν την αντίπαλη ομάδα πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στην επανάληψη, για το τελικό 1-5!

Λίγο αργότερα η Λέστερ έφτασε σε ανέλπιστη νίκη στο Σέφιλντ, επικρατώντας της τοπικής Γιουνάιτεντ με σκορ 1-2. Το «χρυσό» γκολ των «αλεπούδων» πέτυχε -ποιος άλλος- ο Τζέιμι Βάρντι στο 90' ύστερα από κούρσα και καταπληκτικό πλασέ, με τον άσο της Λέστερ να πανηγυρίζει έξαλλα στη συνέχεια σπάζοντας το σημαιάκι του κόρνερ!

Το Σάββατο

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ η Τσέλσι κατάφερε να επικρατήσει της Λιντς με 3-1 και να πιάσει έστω και προσωρινά κορυφή. Οι «μπλε» δέχτηκαν μόλις στο 4' γκολ από τον Μπάμφορντ, αλλά στη συνέχεια αντέδρασαν.

Αρχικά ο Ζιρού στο 27' ισοφάρισε, με τον Ζουμά να παίρνει τη σκυτάλη στο 61' βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του Λονδίνου. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πούλισικ.

Με το σκορ (3-1) που είχε χάσει μεσοβδόμαδα, στο Ολντ Τράφορντ, από την Παρί Σεν Ζερμέν, στο Champions League, ναρκοθετώντας την πορεία της στη διοργάνωση, νίκησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Μόνο που το έκανε παρότι έχανε ως το 65', 1-0, από τα «σφυριά» καταφέρνοντας τους τρεις... σφυριές (σ. γκολ) σε 13 λεπτά!

Ήταν η τέταρτη σερί επικράτηση των «κόκκινων διαβόλων» στο πρωτάθλημα που τους έφερε 4ους.

Τα γκολ της ομάδας του Σόλσκιερ (που και στα πέντε εκτός έδρα φετινά ματς της έχει βρεθεί να χάνει αλλά τα κέρδισε!) οι Πογκμπά, Γκρίνγουντ και ο νεοεισελθών Ράσφορντ.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν δοκάρι με τον Φορνάλς και χαμένη ευκαιρία με τον Αλέ να ντριμπλάρει τον ντεμπιτάντ γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Χέντερσον και να γλιστράει, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα μετά από 3 σερί επιτυχίες.

Πρωτο ματς με κόσμο στην Premier League μετά από 9 μήνες!

Όλα αυτά στο πρώτο ματς της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας με κόσμο μετά από 9 μήνες!

Νωρίτερα, τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε - για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν! - η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας 2-0 της Φούλαμ. εντός έδρας και δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της. αφού στους 4 τελευταίους αγώνες όλων των διοργανώσεων μετρά 3 νίκες και μια ισοπαλία χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Κόντρα στους «κότατζερς» (τρείς ήττες και μία νίκη, στην τελευταία 4αδα αγώνων, μ' αποτέλεσμα να είναι στον πόντο από την επικίνδυνη ζώνη...) η ομάδα του Γκουαρντιόλα υπερείχε σ' όλους τους τομείς και στο 26' είχε φτάσει στο τελικό σκορ με τέρματα των Στέρλινγκ και Ντε Μπρούινε. που είχαν κι από μία ασίστ στο ματς.

Το 2-0 ήταν «μικρό» με βάση την εικόνα των «πολιτών» που είχαν δοκάρι με τον Ντε Μπρούινε, ενώ υποχρεώσαν τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Αρεολά σε σωρεία επεμβάσεων. Πριν απ' όλα αυτά, δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το εναρκτήριο ματς της 11ης αγωνιστικής της Premier League μεταξύ Μπέρνλι και Έβερτον.

Το τελικό 1-1, που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος, δεν βολεύει καμιά από τις δύο ομάδες αφού οι μεν γηπεδούχοι είναι προτελευταίοι, έχοντας μόνο ένα τρίποντο την τρέχουσα σεζόν, ενώ τα «ζαχαρωτά», του Αντσελότι - που έχασαν με νέο τραυματισμό τον Ντελφ (27') - μετά από καταπληκτικό ξεκίνημα μετρούν μόνο μία νίκη στα τελευταία επτά ματς κι έχουν χάσει έδαφος.

Ανεξαρτήτως φόρμας των υπολοίπων της ομάδας του Λίβερπουλ ασταμάτητος παραμένει ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν που ισοφάρισε το γκολ από τα ...αποδυτήρια (3') του Μπρέιντι και με το 11ο γκολ του στην σεζόν είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας!

Το προφίλ της 11ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/12

Άστον Βίλα – Νιουκάστλ - ΑΝΑΒΟΛΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12

Μπέρνλι – Έβερτον 1-1
(3' Μπρέιντι - 45'+3' Κάλβερτ-Λιούιν)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 2-0
(5' Στέρλινγκ, 26' Ντε Μπρούινε)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
(38' Σούτσεκ - 65' Πογκμπά, 68' Γκρίνγουντ, 78' Ράσφορντ)

Τσέλσι – Λιντς 3-1
(27' Ζιρού, 61' Ζουμά, 90' Πούλισικ - 4' Μπάμφορντ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12

Γουέστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας 1-5
(30' Γκάλαχερ - 8' αυτ. Φέρλονγκ, 55', 68' Ζάχα, 59', 82' Μπέντεκε)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 1-2
(26' ΜακΜπέρνι - 24' Πέρες, 90' Βάρντι)

Τότεναμ – Άρσεναλ 2-0
(13' Σον, 45'+1' Κέιν)

Λίβερπουλ – Γουλβς 4-0

(24' Σαλάχ, 58' Βαϊνάλντουμ, 67' Μάτιπ, 78' αυτογκόλ Σεμέδο)

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12

22.00: Μπράιτον – Σαουθάμπτον

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ