Πόρτο: Νικήτρια σε... ροντέο (4-3) με δύο ανατροπές πριν έρθει στο Φάληρο! (highlights)

Η Πόρτο, παρότι προηγήθηκε νωρίς, βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, κόντρα στην Τοντέλα, στο «Ντραγκάο», για να γυρίσει το ματς, κερδίζοντας με το χορταστικό 4-3, πριν έρθει στο «Γ. Καραϊσκάκης», ν' αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, για το Champions League

Πόρτο: Νικήτρια σε... ροντέο (4-3) με δύο ανατροπές πριν έρθει στο Φάληρο! (highlights)

Της... ανατροπής έγινε στην τελευταία αναμέτρηση της Πόρτο πριν έρθει στο Φάληρο να παίξει με τον Ολυμπιακό για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Champions League.

Επικράτησε σε ένα ματς... ροντέο - «όσα πάνε κι όσα έρθουν» - με επτά γκολ όπου το προβάδισμα άλλαξε χέρια τρεις φορές (δύο ανατροπές γαρ...) την Τοντέλα, 4-3, για την 9η αγωνιστική του Πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Έτσι με την 3η σερί νίκη της μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στους 4 πόντους (23 έναντι 19)

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν σχεδόν από τα ...αποδυτήρια με τον Σανούσι ν' αξιοποιεί πάσα του Οτάβιο (4'), στην κόντρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι, παρότι είχαν τους μισούς πόντους από τους αντιπάλους της στην βαθμολογία, αντεπιτέθηκαν και γύρισαν το ματς με γκολ των Μάριο Γκονζάλεθ (20') στην αντεπίθεση και του Ράφαελ Μπαρμπόσα (33') σ' ένα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας.

Όμως ακολούθως ο (κορυφαίος των νικητών) Μαρεγκά πήρε το... όπλο του κι όχι μόνο ισοφάρισε για την Πόρτο (36') από ασίστ του Λουίς Ντίας, αλλά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (48') έφερε το ματς ...τούμπα από τη δεύτερη ασίστ του, Βραζιλιάνου, Οτάβιο στο ματς.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο, Ιρανός, Ταρέμι έκανε το 4-2, από πάσα του Ουρίμπε κι έμοιαζε να δίνει πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση, αλλά η Τοντέλα δεν το έβαλε κάτω.

Μείωσε στο 74' με το 2ο γκολ του Μάριο Γκονζάλεθ, αλλά δεν απέφυγε τη 2η σερί ήττα της - παρότι από το 92' η αντίπαλος της έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Ουρίμπε (2 κίτρινες) - αφού στο 95' το δοκάρι σταμάτησε σουτ του Χασέφ!

H πρωταθλήτρια Πορτογαλίας - που αναμένει την απόφαση της UEFA για τα ...γαλλικά στο διαιτητή του αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι - παρατάχθηκε από τον Σέρζιο Κονσεϊσάο (σε σχηματισμό 4-4-2) με τους: Μαρκεζίν - Μαναφά, Εμπεμπά, Σαρ, Σανούσι - Σέρζιο Ολιβέιρα (66' Φάμπιο Βιέιρα), Ουρίμπε, Λουίς Ντίας (66' Νακαζίμα), Οτάβιο (83' Κορόνα) - Ταρέμι (66' Εβανίλσον), Μαρεγκά (83' Γκρούγιτς).

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης Πόρτο - Τοντέλα: