La Liga: Πρώτη παρά την ισοπαλία, από την άσπρη βούλα, με τη Βιγιαρεάλ η Ρεάλ Σοσιεδάδ (Highlights)

Η Θέλτα γύρισε το ματς κόντρα στη Γρανάδα και πήρε τη νίκη με 3-1. Η Χετάφε ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη ΜπιλμπάοΑποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Πρώτη παρά την ισοπαλία, από την άσπρη βούλα, με τη Βιγιαρεάλ η Ρεάλ Σοσιεδάδ (Highlights)

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της La Liga παρέμεινε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, παρά την ισοπαλία στο «Ανόετα» με την Βιγιαρεάλ, 1-1.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από την άσπρη βούλα του πέναλτι με δύο εύστοχα χτυπήματα στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο η διαφορά των Βάσκων από τη δεύτερη (και μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας) Ατλέτικο Μαδρίτης μειώθηκε στον πόντο αφού το «κίτρινο υποβρύχιο» τους... φρέναρε μετά από 6 σερί τρίποντα.

Για την ομάδα του Έμερι ήταν το τρίτο 1-1 σε διάστημα 8 ημερών αφού προηγήθηκαν εκείνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μακάμπι Χάιφα.

Νωρίτερα, με ηγέτες τους Νολίτο και Ιάγκο Άσπας, η Θέλτα επικράτησε με 3-1 της Γρανάδα. Πήρε βαθιά ανάσα με τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Η Γρανάδα που είναι στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League προηγήθηκε αλλά στη συνέχεια η Θέλτα γύρισε το ματς και έφτασε στην πολύτιμη νίκη, με γκολ των Μπαέθα (81’), Μπελτράν (85’).

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε τον βαθμό στην έδρα της Χετάφε (1-1). Οι δυο ομάδες συνεχίζουν ισόβαθμες τη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Μπιλμπάο πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και στο τέλος δέχθηκε την ισοφάριση από τη Χετάφε.

Στη σκιά της απώλειας του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα, τη φανέλα του οποίου με το 10 της Μπαρτσελόνα είχε αφήσει στα επίσημα του «Καμπ Νόου» η διοίκηση των «μπλαουγκράνα», αλλά και στα… βουβά γενέθλια του συλλόγου που έκλεισε τα 121 χρόνια του, η Μπάρτσα επικράτησε με 4-0 της Οσασούνα.

Ένα ματς στο οποίο συγκλόνισε ο Μέσι, ο οποίος πέτυχε στο 73΄ένα πανέμορφο γκολ και το αφιέρωσε στον Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Νιούελς Όλντ Μπόις.

Ο Αργεντινός στο 29΄έσπασε την άμυνα της Οσασούνα και ο Μπρέθγουεϊτ με… περιπετειώδη τρόπο έκανε το 1-0, ενώ στο 42΄ο Γκριεζμάν με… σουτάρα έκανε το 2-0. Το 3-0 έγραψε στο 57 ο Κουτίνιο.

Τα ματς του Σαββάτου

Η Αλαβές έκανε την έκπληξη στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας. Κέρδισε εκτός έδρας 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχασε τον αγώνα αλλά και τον Αζάρ, με τον Βέλγο να αποχωρεί τραυματίας.

Η Αλαβές άνοιξε το σκορ στο 5’ με πέναλτι του Λούκας και στο 48’ ο Χοσέλου μετά την «γκάφα» του Κουρτουά έγραψε και το 2-0.

Οι γηπεδούχοι στο φινάλε μείωσαν σε 2-1 με τον Κασεμίρο αλλά δεν απέφυγαν την ήττα που τους κρατά μακριά από την κορυφή.

Λίγα λεπτά νωρίτερα σε μία απίστευτη φάση, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κασεμίρο στην περιοχή της Αλαβές και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο μέσος βέβαια των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος και δόθηκε το οφ σάιντ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν πέναλτι που είδε μόνο ιο ρέφερι.

H Aτλέτικο σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο κι όλα έδειχναν πως το ματς θα έληγε 0-0. Ωστόσο στο 79' ο Καράσκο σούταρε από τα πλάγια και ο Λάτο άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Λίγο αργότερα με το ίδιο, μίνιμουμ, σκορ επιβλήθηκε κι η Σεβίλλη στην Ουέσκα. Το γκολ ο Εν Νεσίρι έδωσε στην ομάδα του Λοπετέγκι την 3η διαδοχική επιτυχία της στο πρωτάθλημα και την πέμπτη σ' όλες της διοργανώσεις.

Οι ουραγοί (και δίχως νίκη) γηπεδούχοι είχαν τον Δημήτρη Σιόβα βασικό κι αναντικατάστατο, αλλά μετά από δύο σερί ισοπαλίες... ξανακύλησαν

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς μεταξύ της Έλτσε και της Κάντιθ. Για τη γηπεδούχο σκόραρε ο Λούκας Μπογιέ (γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ) αλλά αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς της Παρασκευής

Δίχως νικήτη έληξε το εναρκτήριο ματς της 11ης αγωνιστικής της Ισπανικής La Liga μεταξύ Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Λεβάντε.

1-1 το αποτελέσμα που διαμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος και σήμανε για τους γηπεδούχους, που πρόερχονταν από δύο τρίποντα, τη διατήρηση του αήττητου τους για 3ο διαδοχικό ματς, ενώ οι «βάτραχοι» - που δεν κερδίζουν από τις 27 Σεπτέμβρη - για πέμπτο σερί αγώνα πρωταθλήματος έφεραν το συγκεκριμένο σκορ!

Ο Καμπάνια ισοφάρισε με πέναλτι (82') το γκολ του Μάρκος Αντρέ (56') κι η ομάδα της Βαλένθια διατηρήθηκε στον πόντο από την αντίπαλο της αλλά και τρίτη από το τέλος.

Το προφίλ της 11ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Λεβάντε 1-1
(56' Μάρκος Αντρέ - 82' πεν. Καμπάνια)



Σάββατο (28/11)

Έλτσε-Κάντιθ 1-1

(38' Μπογιέ-56' Αλβαρες)

Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

(79΄αυτ. Λάτο)

Ουέσκα – Σεβίλλη 0-1
(83' Eν Νεσίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 1-2

(86' Κασεμίρο - 5' Λούκας Πέρεθ, 48' Χοσέλου)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 4-0

(29΄Μπρέθγουεϊτ, 42΄Γκριεζμάν, 57΄Κουτίνιο, 73΄Μέσι)

Χετάφε-Μπιλμπάο 1-1
(75’ Άνχελ - 9’ Βιγιαλίμπρε)

Θέλτα – Γρανάδα 3-1

(27' Νολίτο, 81' Μπαέθα, 85' Μπελτράν - 25' Λουίς Σουάρεθ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ 1-1
(33' πεν. Oγιαρθάμπαλ - 6' πεν. Ζεράρ Μορένο)


ΔΕΥΤΕΡΑ

22.00:
Ρεάλ Μπέτις - Εϊμπάρ

Bαθμολογία