Μουντιάλ 2018: Παλαιστινιακό μπλόκο και ματαίωση του Ισραήλ - Αργεντινή

Η απόφαση των Ισραηλινών να μεταφέρουν την έδρα του αγώνα στην Ιερουσαλήμ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις.

Μουντιάλ 2018: Παλαιστινιακό μπλόκο και ματαίωση του Ισραήλ - Αργεντινή

Ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι για τους Ισραηλινούς ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση. Όμως τελικά βγήκαν χαμένοι από την υπόθεση του φιλικού που επρόκειτο να δώσουν με την Αργεντινή καθώς αυτό ματαιώθηκε.

Μάλιστα επρόκειτο για την πρόβα τζενεράλε της Αργεντινής για το για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Όμως η απόφαση των Ισαραηλινών ο αγώνας να διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των Παλαιστινίων, οι οποίες οδήγησαν τελικά στη ματαίωση.

Πλέον η παρέα του Μέσι δεν θα ταξιδέψει στο Ισραήλ καθώς η Ομοσπονδία της Αργεντινής μετά το σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, πήρε την απόφαση να ακυρώσει το φιλικό παιχνίδι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο.

Εκτός από το αίτημα ματαίωσης του αγώνα, ο πρόεδρος Παλαιστινιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε ζητήσει τη συμβολική απουσία του Λιονέλ Μέσι από το φιλικό της

«Το συγκεκριμένου παιχνίδι έχει γίνει εργαλείο για πολιτικούς σκοπούς. Η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει πολιτικές διαστάσεις, επιμένοντας να γίνει στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε σχετικά ο Ρατζούμπ και εξήγησε τους λόγους που ζητούν από τον Αργεντινό να μην παραστεί στο ματς.

«Ο Μέσι είναι σύμβολο ειρήνης και αγάπης. Του ζητάμε να μην γίνει μέρος του ξεπλύματος των εγκλημάτων που έγιναν για την κατοχή της Ιερουσαλήμ. Έχει εκατομμύρια οπαδούς σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Ζητάμε από όλους να κάψουν τις φανέλες με το όνομά του και τα πόστερ με τη μορφή του».